Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Automatiska annonser

Utesluta särskilda sidor på din webbplats från att visa automatiska annonser

Du kan använda siduteslutningar för att förhindra att det visas automatiska annonser på specifika sidor på din webbplats. Du kanske till exempel inte vill visa annonser på startsidan. Siduteslutningen åsidosätter inställningarna för automatiska annonser för din webbplats.

Webbadresser som inte stöds

Tänk på att ange en giltig webbadress när du lägger till en siduteslutning. Automatiska annonser fungerar inte med webbadresser som innehåller fragment (till exempel www.example.com/page#top) eller parametrar (till exempel www.example.com/page?q=target).

Lägga till en siduteslutning

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser.
  3. Klicka på Redigera Redigera vid din webbplats i webbplatstabellen.
  4. Klicka på Hantera i avsnittet Siduteslutningar.
  5. Klicka på +Lägg till uteslutning om du har befintliga sidouteslutningar.
  6. Ange webbadressen till sidan eller avsnittet du vill utesluta.
  7. Välj något av följande:
    • Endast denna sida – Uteslut annonser endast om webbadressen matchas exakt.

eller

• Alla sidor under detta avsnitt – Uteslut annonser i hela avsnitt på webbplatsen som har samma webbadressprefix. Anta till exempel att du har angett webbadressen example.com/sport. Då utesluts automatiska annonser på example.com/sport, www.example.com/sport och example.com/sport/team men inte på subdomain.example.com/sport.
  8. Klicka på Lägg till.
  9. Klicka på Använd på webbplatsen.

Det kan ta upp till en timme innan de nya inställningarna används på webbadresserna du har valt.

Ta bort en siduteslutning

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser.
  3. Klicka på Redigera vid webbplatsen i webbplatstabellen.
  4. Klicka på Hantera i avsnittet Siduteslutningar.
  5. Leta reda på uteslutningen du vill ta bort på listan över siduteslutningar.
  6. Klicka på Mer Mer följt av Ta bort.
  7. Klicka på Använd på webbplatsen.

Det kan ta upp till en timme innan de nya inställningarna används på webbadresserna du har valt.