Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Betalningar

Hantera betalningsanvändare i ditt AdSense-konto

Om du är registrerad som företag kan du lägga till andra personer i en betalningsprofil. För varje person du lägger till kan du bestämma om han eller hon ska kunna bjuda in andra användare, köpa eller registrera sig för betalda tjänster från Google, se din betalningshistorik eller göra ändringar i profilen.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig för enskilda konton.

Lägga till en ny betalningsanvändare

Om du är administratör eller ägare av en betalningsprofil för ett företag kan du följa stegen nedan för att lägga till en användare i en betalningsprofil:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Betalningar.
  3. Klicka på Hantera inställningar.
  4. Klicka på Hantera betalningsanvändare.
  5. Klicka på +Lägg till ny användare.
  6. Ange användarinformation:
    • Kontaktuppgifter: Ange personens namn, e-postadress och eventuellt telefonnummer.
    • Behörigheter: Bestäm vad användaren kan göra genom att ställa in behörighetsnivå.
    • E-postinställningar: Välj vilka betalningsmeddelanden användaren ska få via e-post.
    • Primär kontakt: Välj det här alternativet om du vill att användaren ska vara den primära kontaktpersonen för din profil. Det är den person som Google kontaktar vid eventuella betalningsrelaterade frågor.
  7. Klicka på Bjud in. Kontakten visas som ”väntande” tills han eller hon godkänner din inbjudan.

Observera att inbjudan upphör att gälla efter två veckor. Om du vill skicka en inbjudan på nytt väljer du personen du vill bjuda in och klickar på Skicka om inbjudan.

Behörigheter

När du lägger till en person i en betalningsprofil kan du ställa in behörighetsnivån efter hur du vill att personen ska kunna använda betalningsinformationen.

• Administratörer kan redigera allt i profilen, hantera användare i profilen och använda profilen för att registrera personer för andra tjänster från Google.
  • Användare med fullständig åtkomst kan redigera allt i profilen och använda profilen för att registrera personer för andra tjänster från Google.
  • Användare med läsbehörighet kan visa profilen men kan inte göra ändringar.
  • Användare som endast får e-postmeddelanden får e-post om betalningar eller profiländringar men kan inte se profilen.

E-postinställningar

Du kan anpassa e-postinställningarna för varje person du lägger till i din profil.

• All e-post: Det här alternativet inbegriper administrativa e-postmeddelanden samt kvitton, fakturor, månadsredovisning och andra transaktionsmeddelanden.
  • Endast administrativ e-post: Administrativ e-post inbegriper kontohanteringsmeddelanden om skatteformulär, kontoavstängningar, uppdateringar av tjänstevillkor och kontouppsägningar.

Ta bort en betalningsanvändare

Om du har administratörsbehörighet för en företagsprofil kan du ta bort vilken användare som helst. Så här tar du bort en användare:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Betalningar.
  3. Klicka på Hantera inställningar.
  4. Klicka på Hantera betalningsanvändare.
  5. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid användaren du vill ta bort.
  6. Klicka på Ta bort.