Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Betalingen

Gebruikers van betalingsprofielen beheren in uw AdSense-account

Beheerders van zakelijke accounts kunnen gebruikers toevoegen aan betalingsprofielen en hun rechten en e-mailvoorkeuren instellen. #zakelijkaccount #betalingsprofiel

Als u bent geregistreerd als bedrijf, kunt u andere mensen toevoegen aan een betalingsprofiel. Voor elke persoon die u toevoegt, bepaalt u of deze andere gebruikers kan uitnodigen, betaalde Google-services kan kopen of zich daarvoor kan aanmelden, uw betalingsgeschiedenis kan inzien en het profiel kan wijzigen.

Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar voor individuele accounts.

Een nieuwe gebruiker aan een betalingsprofiel toevoegen

Als u beheerder of eigenaar van een zakelijk betalingsprofiel bent, volgt u deze stappen om een gebruiker aan een betalingsprofiel toe te voegen:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Betalingen.
  3. Klik op Instellingen beheren.
  4. Klik op Gebruiker betalingsprofielen beheren.
  5. Klik op +Een nieuwe gebruiker toevoegen.
  6. Geef de gegevens van de gebruiker op
      :
    • Contactgegevens: Geef de naam, het e-mailadres en eventueel het telefoonnummer op.
    • Rechten: Stel toegangsrechten in en bepaal wat de gebruiker kan doen.
    • E-mailvoorkeuren: Selecteer welke e-mails over betalingen de gebruiker krijgt.
    • Primair contact: Kies of deze gebruiker de primaire contactpersoon voor uw profiel wordt of niet. Google neemt bij eventuele vragen over betalingen contact op met deze persoon.
  7. Klik op Uitnodigen. Uw contactpersoon krijgt de status In behandeling totdat die uw uitnodiging heeft geaccepteerd.

Deze uitnodiging verloopt na 2 weken. Als u een uitnodiging opnieuw wilt verzenden, kiest u de gebruiker die u opnieuw wilt uitnodigen en klikt u op Uitnodiging opnieuw verzenden.

Rechten

Wanneer u iemand toevoegt aan uw betalingsprofiel, kunt u instellen welke toegangsrechten deze persoon krijgt, afhankelijk van hoe deze persoon de betalingsgegevens gebruikt.

• Beheerders kunnen alle gegevens in het profiel bewerken, gebruikers in het profiel beheren en het profiel gebruiken voor aanmelding bij andere Google-services.
  • Gebruikers met volledige toegang kunnen alle gegevens in het profiel bewerken en het profiel gebruiken voor aanmelding bij andere Google-services.
  • Gebruikers met alleen-lezentoegang kunnen het profiel bekijken maar geen wijzigingen aanbrengen.
  • Gebruikers met alleen e-mailtoegang krijgen e-mailupdates voor betalingen of profielwijzigingen, maar kunnen het profiel niet bekijken.

E-mailvoorkeuren

U kunt de e-mailinstellingen aanpassen voor elke persoon die u toevoegt aan uw profiel.

• Alle e-mail over betalingen: Alle e-mail over betalingen omvat administratieve e-mail en ontvangstbewijzen, facturen, maandelijkse overzichten, en andere transactieberichten.
  • Alleen administratieve e-mails over betalingen: administratieve e-mail omvat accountbeheerberichten over belastingformulieren, opschortingen van klantaccounts, updates van Servicevoorwaarden en de sluiting van accounts.

Een gebruiker van een betalingsprofiel verwijderen

Bij bedrijfsprofielen kunt u alle andere gebruikers verwijderen als u beheerdersrechten heeft. Als u een gebruiker wilt verwijderen, doet u het volgende:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Betalingen.
  3. Klik op Instellingen beheren.
  4. Klik op Gebruiker betalingsprofielen beheren.
  5. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast de gebruiker die u wilt verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen.