Maksut

Käyttäjien hallinta AdSense-tilillä

Jos olet rekisteröinyt yritystilin, voit lisätä maksuprofiiliisi muita käyttäjiä. Voit määrittää kunkin lisätyn käyttäjän kohdalla, onko hänellä oikeus kutsua muita käyttäjiä, ostaa Googlen maksullisia palveluita tai rekisteröityä niihin, nähdä maksuhistoriasi tai muokata profiilia.

Huom. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä henkilötileillä.

Uuden käyttäjän lisääminen

Jos olet yrityksen maksuprofiilin järjestelmänvalvoja tai omistaja, voit lisätä käyttäjän maksuprofiiliin näin:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Maksut.
  3. Klikkaa Hallinnoi asetuksia.
  4. Valitse Hallinnoi maksukäyttäjiä.
  5. Valitse +Lisää uusi käyttäjä.
  6. Anna käyttäjän tiedot:
    • Yhteystiedot: Anna käyttäjän nimi, sähköpostiosoite ja halutessasi puhelinnumero.
    • Käyttöoikeudet: Määritä käyttäjän käyttöoikeustaso
    • Sähköpostitilaukset: Valitse, mitä maksuihin liittyviä sähköpostiviestejä käyttäjälle lähetetään.
    • Ensisijainen yhteyshenkilö: Valitse, haluatko määrittää käyttäjän profiilisi ensisijaiseksi yhteyshenkilöksi. Google on yhteydessä tähän henkilöön kaikissa maksuihin liittyvissä kysymyksissä.
  7. Valitse Kutsu. Kutsuttujen käyttäjien kohdalla näkyy Odottaa-merkintä, kunnes he hyväksyvät kutsun.

Huomaa, että kutsu vanhenee kahden viikon kuluttua. Voit lähettää kutsun uudelleen valitsemalla ensin kutsuttavan käyttäjän ja sitten Lähetä kutsu uudelleen.

Käyttöoikeudet

Kun lisäät maksuprofiiliisi uuden käyttäjän, voit määrittää hänen käyttöoikeustasonsa sen mukaan, miten haluat hänen käyttävän maksutietoja.

• Järjestelmänvalvojat voivat muokata kaikkea profiilissa, hallinnoida profiilin käyttäjiä ja rekisteröityä profiilin avulla muihin Google-palveluihin.
  • Käyttäjät (täydet käyttöoikeudet) voivat muokata kaikkea profiilissa ja rekisteröityä profiilin avulla muihin Google-palveluihin.
  • Käyttäjät (vain lukuoikeudet) voivat tarkastella profiilia, mutta he eivät voi muokata sitä.
  • Käyttäjät (vain sähköposti) saavat maksuja tai profiilimuutoksia koskevia sähköpostiviestejä, mutta he eivät voi tarkastella profiilia.

Sähköpostiasetukset

Voit määrittää jokaisen profiiliin lisäämäsi käyttäjän sähköpostiasetukset erikseen.

• Kaikki maksuihin liittyvät sähköpostiviestit: Näihin sähköpostiviesteihin kuuluvat hallinnolliset sähköpostiviestit sekä kuitit, laskut, kuukausittaiset tiliotteet ja muut maksutapahtumaviestit.
  • Vain hallinnolliset sähköpostiviestit: Näihin sähköpostiviesteihin kuuluvat verolomakkeisiin, asiakkaiden tilien jäädytykseen, käyttöehtojen päivityksiin ja tilin sulkemiseen liittyvät hallinnolliset sähköpostiviestit.

Käyttäjän poistaminen

Voit poistaa yritysprofiileista muita käyttäjiä, jos sinulla on järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet. Poista käyttäjä seuraavasti:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Maksut.
  3. Klikkaa Hallinnoi asetuksia.
  4. Valitse Hallinnoi maksukäyttäjiä.
  5. Klikkaa poistettavan käyttäjän nimen vierestä alanuolta Alanuoli.
  6. Valitse Poista.