Maksut

Käyttäjähallinta AdSense-tilillä

Yritystilin järjestelmänvalvojat voivat lisätä käyttäjiä sekä valita heidän lupansa ja sähköpostiasetuksensa. #yritystili #maksuprofiili

Jos olet luonut yritystilin, voit lisätä maksuprofiiliisi muita käyttäjiä. Voit valita jokaisen käyttäjän kohdalla, saako hän kutsua muita käyttäjiä, ostaa Googlen maksullisia palveluita tai rekisteröityä niihin, nähdä tilin maksuhistorian tai tehdä profiiliin muutoksia.

Huom. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä henkilötileillä.

Uuden käyttäjän lisääminen

Jos olet yrityksen maksuprofiilin järjestelmänvalvoja tai omistaja, voit lisätä käyttäjän maksuprofiiliin näin:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Maksut.
  3. Valitse Hallinnoi asetuksia.
  4. Valitse Hallinnoi maksukäyttäjiä.
  5. Valitse +Lisää uusi käyttäjä.
  6. Lisää käyttäjän tiedot:
    • Yhteystiedot: Lisää käyttäjän nimi, sähköpostiosoite ja halutessasi puhelinnumero.
    • Luvat: Valitse käyttäjän lupataso.
    • Sähköpostiasetukset: Valitse, mitä maksuihin liittyviä sähköpostiviestejä käyttäjälle lähetetään.
    • Ensisijainen yhteyshenkilö: Valitse, haluatko määrittää käyttäjän profiilisi ensisijaiseksi yhteyshenkilöksi. Google ottaa yhteyttä häneen kaikissa maksuihin liittyvissä kysymyksissä.
  7. Valitse Kutsu. Kutsuttujen kohdalla lukee "Odottaa", kunnes he hyväksyvät kutsun.

Huomaa, että kutsu vanhenee kahden viikon kuluttua. Voit lähettää kutsun uudelleen valitsemalla ensin kutsuttavan käyttäjän ja sitten Lähetä kutsu uudelleen.

Luvat

Kun lisäät maksuprofiiliisi uuden käyttäjän, voit määrittää hänen käyttöoikeustasonsa sen mukaan, miten haluat hänen käyttävän maksutietoja.

• Järjestelmänvalvojat voivat muokata kaikkea profiilissa, hallinnoida profiilin käyttäjiä ja rekisteröityä profiilin avulla muihin Google-palveluihin.
  • Käyttäjät (täydet käyttöoikeudet) voivat muokata kaikkea profiilissa ja rekisteröityä profiilin avulla muihin Google-palveluihin.
  • Käyttäjät (vain lukuoikeudet) voivat tarkastella profiilia, mutta he eivät voi muokata sitä.
  • Käyttäjät (vain sähköposti) saavat maksuja tai profiilimuutoksia koskevia sähköpostiviestejä, mutta he eivät voi tarkastella profiilia.

Sähköpostiasetukset

Voit valita jokaiselle profiiliin lisäämällesi käyttäjälle erilliset sähköpostiasetukset.

• Kaikki maksusähköpostiviestit: Näitä ovat esimerkiksi tilin hoitamiseen liittyvät viestit sekä kuitit, laskut, kuukausittaiset tiliotteet ja muut maksutapahtumaviestit.
  • Vain hallinnolliset sähköpostiviestit: Näihin sähköpostiviesteihin kuuluvat verolomakkeisiin, asiakkaiden tilien jäädytykseen, käyttöehtojen päivityksiin ja tilin sulkemiseen liittyvät hallinnolliset sähköpostiviestit.

Käyttäjän poistaminen

Voit poistaa yritysprofiilista muita käyttäjiä, jos sinulla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Näin poistat käyttäjän:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Maksut.
  3. Valitse Hallinnoi asetuksia.
  4. Valitse Hallinnoi maksukäyttäjiä.
  5. Klikkaa poistettavan käyttäjän nimen vierestä alanuolta Alanuoli.
  6. Valitse Poista.