Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Verifiera en provöverföring från Google

För att kunna ta emot betalningar via EFT måste du verifiera ditt bankkonto med hjälp av en provöverföring. En provöverföring är ett litet belopp (under tio kronor) som skickas av Google för att "testa" ditt bankkonto.

Vi gör detta för att se till att den faktiska betalningen hamnar på rätt bankkonto när vi skickar den. Du kan kontrollera om du har fått det genom att titta på ditt kontoutdrag eller fråga din lokala bank.

Åtgärden tar två till fem arbetsdagar och du ser därför inte provöverföringen i ditt kontoutdrag direkt. Vänta tills du ser det faktiska beloppet på ditt bankkonto innan du anger det i ditt AdSense-konto. Titta på den här videon som guidar dig igenom processen för att lägga till EFT och verifiera provöverföringen.

När du har fått provöverföringen gör du så här för att verifiera ditt bankkonto:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Betalningar och sedan på Betalningsuppgifter.

En röd varning visas i ditt AdSense-konto.

3. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  4. Klicka på Verifiera nu.
  5. Välj i rullgardinsmenyn det provöverföringsbelopp som anges på ditt kontoutdrag.
  6. Klicka på Verifiera.

Om beloppen stämmer överens verifieras ditt bankkonto. Du är nu redo att ta emot betalningar via EFT.

Vanliga frågor om provöverföring

Här är svar på några vanliga frågor om provöverföringar:

Vad händer om jag inte har fått min provöverföring efter tio arbetsdagar?

Om du inte har fått provöverföringen efter tio arbetsdagar är det troligt att du har lämnat felaktiga bankkontouppgifter. I så fall råder vi dig att göra följande.

1. Kontakta din bank och se till att du har rätt bankkontouppgifter.
  2. Lägg till en ny betalningsmetod med dina uppdaterade bankkontouppgifter, ange denna som din primära betalningsmetod och vänta tills du fått din provöverföring.
  3. Ta bort dina gamla betalningsuppgifter.

Finns det något sätt att verifiera mitt bankkonto utan en provöverföring?

Nej. Ditt bankkonto måste verifieras med en provöverföring innan vi kan skicka en faktisk betalning. Det här är en försiktighetsåtgärd för att försäkra oss om att din betalning når dig.

Obs! Du behöver inte verifiera ditt konto med en provöverföring i följande länder eller territorier: Bulgarien, Gibraltar, Island, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Rumänien och Sydafrika.

Var hittar jag min provöverföring?

Beroende på i vilket land din bank finns visas provöverföringen på ditt konto under någon av följande etiketter:

• AFS RE GOOGLE
  • AFS RE GOOGLE ADSENSE
  • ARVATO FINANCE SERVICES LIMITED
  • BFS FINANCE LTD
  • CITIBANK IRELAND FINANCIAL SERVICES
  • Google AdSense-betalning

Jag har tagit emot provöverföringen men kan ändå inte verifiera mitt bankkonto. Vad ska jag göra?

Om du har fått provöverföringen men inte har kunnat verifiera ditt bankkonto kan det bero på följande:

• Din bank tog ut en avgift för provöverföringen och beloppet vi skickade till dig är därför inte detsamma som beloppet du har fått. Kontakta banken och bekräfta det exakta provöverföringsbeloppet innan avgiften drogs. Ange sedan det beloppet i ditt AdSense-konto.
  • Du försökte ange provöverföringen tre gånger (det maximala antalet) och har blockerats från att ange beloppet igen. Kontakta AdSense-supporten för att få hjälp med att lösa problemet.