Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Kvalifisering

Sørg for at sidene på nettstedet ditt er klare for AdSense

For å oppnå gode resultater med AdSense må du sørge for at nettstedet ditt har unikt innhold som er relevant for de besøkende og gir en god brukeropplevelse.

Før du registrerer deg for AdSense, anbefaler vi at du gjennomgår sidene dine, så du vet at alt er som det skal der.

Hva er spesielt med sidene dine?

Det finnes utrolig mange nettsteder allerede. Du må derfor skape unikt, originalt og relevant innhold, slik at brukerne lar seg engasjere og blir oppmuntret til å dykke dypere ned i materien.

• Se med argusøyne på hvordan du organiserer elementene (tekst, bilder osv.) på sidene dine. Sørg for at utformingen er innbydende, og at de besøkende enkelt kan finne det de leter etter. Ta en titt på dette innlegget i AdSense-bloggen om hvordan du finstemmer brukeropplevelsen på nettstedet ditt i tre trinn for å få tips.
  • Du bør vurdere å ta med en del der de besøkende kan legge inn kommentarer. Med tilbakemeldinger fra brukere som har besøkt nettstedet og lest innholdet ditt, kan du enklere utbedre nettstedet etter hvert som besøkstallene stiger.
Merk: Du må moderere kommentardelen, slik at den overholder programretningslinjene for AdSense og ikke har upassende innhold. Finn ut mer om brukergenerert innhold og hvordan du administrerer det.

Er det enkelt å navigere på sidene dine?

Noe som er helt avgjørende for å sikre gode brukeropplevelser, er å ta med en lett tilgjengelig, brukervennlig navigasjonsrad (eller menylinje). Når du utvikler navigasjonsraden, bør du ta hensyn til disse punktene:

• Justering: Er alle elementene på rett sted?
  • Lesbarhet: Er teksten lettlest?
  • Funksjonalitet: Fungerer rullegardinlistene som de skal?

Eksempler:

Avhengig av nettstedet ditt kan navigasjonsraden vises på én av følgende måter:

Eksempel på navigering på nettstedet

Hensikten med navigasjonsraden er at de besøkende raskt kan forstå hvordan de kan bruke nettstedet ditt.

I retningslinjene for brukeropplevelser kan du finne ut mer om hvordan du kan veilede brukerne med en tydelig struktur.

Har du unikt og interessant innhold på sidene dine?

Verdifullt og originalt innhold er helt avgjørende for å bygge en sterk og lojal brukerbase. Hvis brukerne finner innhold de liker, deler de det med andre, noe som igjen bidrar til at besøkstallene på det aktuelle nettstedet øker.

Du finner tips og råd i AdSense-blogginnlegget om oppretting av fremragende nettstedinnhold gjennom tre trinn.

Du bør være forsiktig med å bruke eksterne ressurser, for eksempel artikler på andre nettsteder eller innebygde videoer. Det er svært viktig at du bidrar med eget, originalt innhold, enten det er ekspertkunnskap, forslag til utbedringer, anmeldelser eller personlige tanker.

Som det fremgår av Googles retningslinjer for publisister kan du ikke plassere Google-annonser på nettsteder med skrapet eller opphavsrettsbeskyttet innhold. Dette utgjør brudd på retningslinjene og kan føre til at annonsene dine deaktiveres eller kontoen din stenges.

Finn ut mer om gode fremgangsmåter for nettstedet ditt i retningslinjene for nettsøppel for Google Nettsøk.

Er du klar for AdSense?

Når du er fornøyd med svarene dine på disse spørsmålene, kan du registrere deg for AdSense.