Sivuston mainostaseen optimoiminen

Keskity kaikkein tehokkaimpiin mainoksiisi

Oikean tasapainon löytäminen sivuston käyttökokemuksen parantamisen ja tulojen kasvattamisen välillä voi olla hankalaa. Mainostase-ominaisuus auttaa tässä, sillä sen avulla voit vähentää käyttäjille näytettävien mainosten määrää ja rajoittaa erityisesti sellaisten mainosten näyttämistä, jotka tuottavat sinulle vähiten tuloja. Tämän jälkeen voit selvittää, millainen vaikutus muutoksilla oli tuloihisi.

Yleensä suurin osa tuloista kertyy suhteellisen pienestä osasta mainosten impressioita. Näyttämällä vain kaikkein tuottavimpia mainoksia voit parantaa sivustosi käyttökokemusta menettämättä juurikaan tuloja.

Esimerkki
Jos haluat näyttää sivustollasi vain 70 prosenttia potentiaalisista mainoksista 100 prosentin sijaan, siirrä Mainostase-sivulla oleva mainosten täyttösuhteen liukusäädin 70 prosenttiin. Mainosten täyttösuhde ilmaisee, miten usein mainoksia näytetään sivustosi mainosyksiköissä. Esimerkiksi 70 %:n täyttösuhde tarkoittaa, että 70 prosenttia ajasta yritämme täyttää mainospaikat kaikkein tuottavimmilla mainoksilla. Voit tarkistaa Arvioidut tulot ‑kentästä, miten tämä vaikuttaa tuloihisi (aiempien tulotietojesi mukaan).
Ota huomioon, että mainosten täyttösuhteen muutoksen vaikutus tuloihisi arvioidaan sivustosi liikenteen perusteella. Jos sivustollasi ei ole paljon liikennettä, arvio ei vastaa kovin tarkasti pitkän aikavälin tuloskehitystä. Esimerkki: Sivustosi saa yleensä noin 100 mainospyyntöä viikossa, mutta vain yksi mainos tuottaa tuloja. Kun suuri osa tuloista on peräisin yhdestä mainoksesta, tulosarvio voi vääristyä. Kun saat ajan myötä enemmän liikennettä, nämä paljon tuloja tuottavat mainokset eivät vaikuta tulosarvioon yhtä paljon, joten arvio on todenmukaisempi.

Mainostaseen asettaminen

Aseta mainostase seuraavasti:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Mainokset.
  3. Valitse Mainostase.
  4. Mainostase-sivun liukusäätimen avulla voit pienentää näytettävien mainosten määrää ja nähdä arvion siitä, kuinka muutos vaikuttaa tuloihisi.
  5. Klikkaa Käytä.

Sivustosi mainosyksiköt täytetään tämän jälkeen eniten tuottavilla mainoksilla valitsemasi mainosten täyttösuhteen mukaisesti.

Etkö ole varma, oletko asettanut oikean mainostaseen sivustollesi?

Harkitse kokeilun tekemistä mainosten nykyisen täyttösuhteen testaamiseksi suhteessa toiseen täyttösuhteeseen. Aloita klikkaamalla Mainostase-sivulla Määritä kokeilu.

Huomaa, että kokeilu saattaa vaikuttaa mainostasetyökalun tuottoennusteiden tarkkuuteen muutaman päivän ajan kokeilun päättymisen jälkeen.

Huomaa, että kun arvioimme eniten ja vähiten tuottavia mainoksiasi, seuraavat seikat otetaan huomioon:

• hintatarjoustyypit (klikkauskohtainen hinta, tuhannen näyttökerran hinta jne.)
  • mainosyksiköt (joitakin erikoistapauksia lukuun ottamatta, kuten linkkiyksiköt ja osuvan sisällön yksiköt).

Mainostasetta koskevat usein kysytyt kysymykset

Mitä mainosyksikölle tapahtuu mainoksen poistamisen jälkeen?

Kun poistamme mainoksen, sivu näytetään valitsemasi vaihtoehdon mukaisena, jos mainosyksiköllesi ei ole saatavilla Google-mainoksia. Jos olet esimerkiksi valinnut oletusvaihtoehdon, pyrimme tiivistämään mainosyksikön. Muussa tapauksessa näytetään tyhjä tila.

Vaikuttaako mainostase myös automaattisiin mainoksiin?

Kyllä. Mainostase koskee kaikkia mainoksia (esimerkiksi automaattisia mainoksia ja mainosyksiköitä), joita näytetään tilisi kautta.