Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonser for søk

Retningslinjer for tilpassede søkeannonser

Innledning

Disse retningslinjene gjelder all bruk av Googles AdSense for søk-tjenester (AFS) via protokollen for tilpassede søkeannonser.

Merk deg følgende i disse retningslinjene:

• Med «annonser» mener vi annonser som leveres av Google, altså ikke annonser (eller andre annonseringsprodukter eller -tjenester) som leveres av andre parter enn Google.
  • «Innhold» er alt du presenterer til brukerne dine, deriblant publisistgenerert innhold, syndikert innhold, brukergenerert innhold, organiske søkeresultater, annonser (uansett om disse leveres av Google eller tredjeparter) og linker til andre apper og nettsteder.
  • Hvis det er angitt at godkjenning fra Google kreves, omfatter dette kravet bare bruk av Google-tjenester, deriblant annonser fra Google.

Du må påse at din bruk av Google-tjenester, inkludert innhold på områder der Google-tjenester er implementert, er i tråd med disse retningslinjene. Korrigerende tiltak kan iverksettes hvis regler ikke overholdes. Google kan blant annet: (1) suspendere Google-tjenester du bruker, (2) kreve at du innstiller eller modifiserer bruken eller implementeringen av eventuelle Google-tjenester, eller (3) utøve rettighetene selskapet er gitt i henhold til de gjeldende vilkårene for bruk av Google AdSense på nettet eller andre relevante avtaler du har inngått med Google.

Retningslinjer

Foruten programretningslinjene for Googles AdSense må du også godta og overholde de supplerende retningslinjene for tilpassede søkeannonser fra AdSense for å delta i programmet.

De er oppgitt nedenfor og gjelder alle implementeringer av tilpassede søkeannonser (mobilapper, mobilenheter og datamaskiner):

1. Søkevariabelen som sendes til Google, må samsvare med brukerens søkehensikt
    Tilpassede søkeannonser kan bare brukes på søkeresultatsider som returneres etter at tydelig søkehensikt er utvist, via en av disse to kildene:
    • Et søkeord en bruker har lagt inn og sendt direkte via et søkefelt, uten redigering eller filtrering. Søkefeltet kan ikke være fylt ut med søketermer på forhånd, og publisister kan ikke opprette linker med forhåndsutfylte søketermer.
    • Et alternativt søk, slik det er angitt i Googles retningslinjer for alternative søk.
  2. Bare én forespørsel om tilpassede søkeannonser tillates per brukerhandling.
    Du kan ikke sende ut flere forespørsler om tilpassede søkeannonser per brukerhandling. Eksempler på brukerhandlinger er at brukeren klikker på noe, eller at hen ruller nedover og dermed innleder asynkron innlasting av flere søkeresultater.
  3. Arten av det søkbare innholdet
    Som beskrevet i programretningslinjene for AdSense skal ikke fokus i det søkbare innholdet ditt være på opphavsrettsbeskyttet innhold eller innhold som er i strid med retningslinjene for innhold på nettsteder.
  4. Kode kan bare brukes på søkeresultatsider
    Annonseenheter kan bare plasseres på søkeresultatsider.
  5. Annonser må tydelig identifiseres og kunne skilles fra søkeresultater
  6. Ingen insentivbaserte søk
    Du har ikke lov til å kompensere brukere for å se på annonser eller legge inn søk.
  7. Annonser skal vises på sider med søkeresultater
    Hensikten med annonser er å supplere søkeresultatene som nettstedet ditt returnerer, og annonsene skal ikke fremstå som de faktiske resultatene.
  8. Partnere kan ikke vise reserveannonser i plasseringer for tilpassede søkeannonser
    Det er ikke lov til å sende ut ulike typer forespørsler for plasseringer som er forbeholdt tilpassede søkeannonser, for eksempel for å vise annen Google-annonsering (via AdMob, AdSense for innhold eller Google Ad Manager) i plasseringer for tilpassede søkeannonser. Det er heller ikke tillatt å bytte mellom ulike typer forespørsler for den samme plasseringen. Du kan for eksempel ikke bruke tilpassede søkeannonser fra AdSense for noen visninger og så annonser levert via AdMob, AdSense for innhold eller Google Ad Manager for andre visninger.
  9. Du kan ikke plassere tilpassede søkeannonser på sider der det allerede vises Google Ads-tekstannonser i andre enheter.

10. Antall annonser i forhold til organiske resultater
    Det skal ikke vises flere annonser enn søkeresultater etter at brukere legger inn søk.

11. Med mindre du har skriftlig godkjenning fra Google, kan du ikke implementere tilpassede søkeannonser på søkeresultatsider der søkeresultatene i betydelig grad består av dette:

• videoer
    • bilder
    • nyhetssamlinger
    • personer
    • musikk
    • innhold fra andre Google-tjenester enn Googles programmerbare søkemotor (f.eks. YouTube API)

Retningslinjer spesifikt for datamaskiner

1. Maks tre annonseenheter per side: Søkeresultatsidene dine kan inneholde opptil tre annonseenheter. Du kan også ta med én linkenhet og én AdSense for innhold- eller Ad Exchange-enhet der du bare kan vise plasseringsmålrettede bildeannonser.

2. Antall annonser i forhold til organiske resultater

• Antallet annonser kan ikke overstige antallet søkeresultater som returneres for brukerens søk.
    • Du kan plassere maksimalt fem annonser (én enhet) ovenfor eller nedenfor søkeresultatene, og annonsene kan ikke oppta mer enn en tredjedel av plassen på søkeresultatsiden før brukeren ruller nedover.
    • Du kan plassere maksimalt åtte annonser i enheter ved siden av resultatene.

Retningslinjer spesifikt for nettbrett og nett på mobil

1. Maks to annonseenheter per side:
    På mobilenheter kan du ikke sende ut flere enn én forespørsel om tilpassede søkeannonser per side med søkeresultater. Du kan plassere opptil to annonseenheter for tilpassede søkeannonser på søkeresultatsidene på mobil. Bare én annonseenhet kan vises på skjermen om gangen.
  2. Du kan ha maks tre annonser i den øverste annonseenheten og maks tre i den nederste.
  3. Bare én enhet for tilpassede søkeannonser for mobil kan være synlig for brukeren om gangen.

Retningslinjer spesifikt for mobilapper

1. Fastlåste annonser (annonser som er festet øverst eller nederst i appen) er ikke tillatt.
  2. Innholdsintegrerte annonser (plassert i selve mobilappen):
    Du kan maks ha tre annonser i den øverste annonseenheten og tre i den nederste. Hvis det ikke er noen øvre annonseenhet på siden, kan du plassere opptil fire annonser i den nederste annonseenheten.
  3. Til enhver tid skal brukerne aldri se mer enn én annonseenhet for tilpassede søkeannonser i mobilapper.