Beleidshandhaving

Beleidsschendingen oplossen in het beleidscentrum

Het beleidscentrum van AdSense biedt gedetailleerde informatie over beleidsschendingen die zijn gevonden op uw sites, delen van uw site of uw pagina's. Ook vindt u in dit centrum stappen om problemen met de advertentieweergave op te lossen en om een beoordeling aan te vragen nadat u de benodigde wijzigingen heeft aangebracht.

In het beleidscentrum ziet u:

• op welke van uw pagina's of sites we beleidsschendingen hebben aangetroffen,
  • informatie over de reden dat uw site, een deel van uw site of uw pagina in strijd is met het beleid,
  • de stappen die u moet nemen om te voldoen aan het programmabeleid van AdSense,
  • hoe u een beoordeling van een pagina of site kunt aanvragen nadat u de schending heeft verholpen.

In dit artikel:

Beleidsschendingen filteren en downloaden

U kunt met de opties voor filteren en downloaden in het beleidscentrum beleidsschendingen vinden en beheren:

• Klik op 'Filteren'  om alleen bepaalde sites, sitestatussen of handhavingsdatums weer te geven.
  • Klik op 'Downloaden' Download om een csv-bestand te downloaden van alle pagina's of gedeelten met schendingen voor alle sites of voor afzonderlijke sites.

Beleidshandhaving op siteniveau

Als u een beleidsmelding heeft ontvangen over uw site, vindt u hieronder meer informatie over de specifieke handhaving en welke actie u moet ondernemen:

Waarschuwing

Een waarschuwing betekent dat een of meer van uw sites momenteel niet voldoen aan het programmabeleid. Als u dit wilt oplossen, moet u wijzigingen aanbrengen op uw site, zodat deze wel aan het beleid voldoet. Op sommige pagina's van de site kan ook beleidshandhaving op paginaniveau of deelniveau zijn toegepast, wat resulteert in een beperkte advertentieweergave.

Als u geen wijzigingen aanbrengt, kunnen er verdere acties worden ondernomen voor uw site of uw account.

Advertentieweergave uitgeschakeld

'Advertentieweergave uitgeschakeld' betekent dat een van uw sites momenteel niet voldoet aan het programmabeleid en dat, als gevolg daarvan, de weergave van advertenties op die site is uitgeschakeld. U moet de hele site controleren en wijzigingen aanbrengen, zodat deze voldoet aan het beleid. Raadpleeg voor meer informatie De weergave van advertenties op uw site is uitgeschakeld.

Nadat u de benodigde wijzigingen heeft aangebracht, kunt u een beoordeling van de site aanvragen:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Account.
  3. Klik op Beleidscentrum.
  4. Zoek in het gedeelte 'Sites met handhavingen' naar de site met de schending op siteniveau en klik erop.
  5. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om de gedetailleerde weergave van de schending te openen.
  6. Klik op Beoordeling aanvragen.
  7. Vul het formulier in en klik op Beoordeling aanvragen.

We beoordelen uw site gewoonlijk binnen een week, maar dit kan soms langer duren. Als er geen beleidsschendingen worden gevonden op het moment van de beoordeling, wordt de weergave van advertenties op uw site hervat.

We raden u aan al uw sites te controleren op naleving van het programmabeleid, zodat u verdere handhaving op siteniveau voorkomt. Houd er rekening mee dat we uw account op elk gewenst moment kunnen uitschakelen als we vaststellen dat er schendingen blijven optreden.

Beleidshandhaving op deelniveau

Handhaving op deelniveau beperkt alleen de weergave van advertenties op een deel van uw site (bijv. example.com/directory/) waarop we beleidsschendingen aantreffen. Op delen zonder beleidshandhaving (op pagina-, deel- of siteniveau) worden advertenties zoals gebruikelijk weergegeven.

Als u een beleidsmelding heeft ontvangen over een deel van uw site, vindt u hieronder meer informatie over de specifieke handhaving en welke actie u moet ondernemen:

Beperkte advertentieweergave

'Beperkte advertentieweergave' betekent dat de pagina's van een deel van uw site momenteel niet voldoen aan het programmabeleid en dat, als gevolg daarvan, de weergave van advertenties op die pagina's is beperkt.

Nadat u alle beleidsschendingen in dat deel heeft verholpen, kunt u een beoordeling aanvragen. Houd er rekening mee dat er een maandelijkse limiet geldt voor het aantal beoordelingen dat u kunt aanvragen. Als u de weergave van advertenties op de pagina's liever stopt, kunt u de AdSense-advertentiecode daaruit verwijderen. De beleidsschending wordt dan binnen zeven tot tien dagen automatisch uit het beleidscentrum verwijderd. Voor automatische advertenties: maak een nieuwe URL-groep, selecteer de pagina's waarop u geen advertenties meer wilt weergeven en zorg ervoor dat er geen enkele advertentie-indeling is geselecteerd.

Als u de benodigde wijzigingen heeft aangebracht, kunt u een beoordeling van het deel aanvragen:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Account.
  3. Klik op Beleidscentrum.
  4. Zoek in het gedeelte 'Sites met handhavingen' naar de site met de schending op sectieniveau en klik erop.
  5. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om de gedetailleerde weergave van de schending te openen.
  6. Klik op Beoordeling aanvragen.
  7. Vul het formulier in en klik op Beoordeling aanvragen.

We beoordelen uw site gewoonlijk binnen een week, maar dit kan soms langer duren. Als er geen beleidsschendingen worden gevonden op het moment van de beoordeling, wordt de weergave van advertenties op het betreffende deel hersteld.

Advertentieweergave uitgeschakeld

'Advertentieweergave uitgeschakeld' betekent dat de pagina's die bij een deel van uw site horen, momenteel niet voldoen aan het programmabeleid en dat, als gevolg daarvan, de weergave van advertenties op uw pagina's is uitgeschakeld. U moet dit type schendingen oplossen en via een afzonderlijk beoordelingsproces een beoordeling aanvragen.

Houd er rekening mee dat u mogelijk geen beoordeling kunt aanvragen voor deze schendingen in het beleidscentrum. Sommige beleidsschendingen op het gebied van auteursrecht en malware hebben bijvoorbeeld een eigen beoordelingsprocedure. Als uw content is verwijderd vanwege een DMCA-melding (Digital Millennium Copyright Act) van inbreuk, kunt u hier een verweer indienen. Voor malwareschendingen gaat u naar uw Google Search Console en vraagt u een beoordeling aan.

Beleidshandhaving op paginaniveau

Handhaving op paginaniveau beperkt alleen de weergave van advertenties op die pagina's waarop we beleidsschendingen aantreffen. Op pagina's zonder beleidshandhaving (op pagina-, deel- of siteniveau) worden advertenties zoals gebruikelijk weergegeven.

Als u een beleidsmelding heeft ontvangen over een pagina, vindt u hieronder meer informatie over de specifieke handhaving en welke actie u moet ondernemen:

Beperkte advertentieweergave

'Beperkte advertentieweergave' betekent dat uw pagina momenteel niet voldoet aan het programmabeleid en dat, als gevolg daarvan, de weergave van advertenties op die pagina is beperkt.

Nadat u alle beleidsschendingen op de pagina heeft verholpen, kunt u een beoordeling aanvragen. Houd er rekening mee dat er een maandelijkse limiet geldt voor het aantal beoordelingen dat u kunt aanvragen. Als u de weergave van advertenties op die pagina liever stopt, kunt u de AdSense-advertentiecode van de pagina verwijderen. De beleidsschending wordt dan binnen zeven tot tien dagen automatisch uit het beleidscentrum verwijderd. Voor automatische advertenties: maak een nieuwe URL-groep, selecteer de pagina waarop u geen advertenties meer wilt weergeven en zorg ervoor dat er geen enkele advertentie-indeling is geselecteerd.

Als u de benodigde wijzigingen heeft aangebracht, kunt u een beoordeling van de pagina aanvragen:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Account.
  3. Klik op Beleidscentrum.
  4. Zoek in het gedeelte 'Sites met handhavingen' de site met schendingen op paginaniveau en klik erop.
  5. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om de gedetailleerde weergave van de schending te openen.
  6. Klik op Beoordeling aanvragen.
  7. Vul het formulier in en klik op Beoordeling aanvragen.

We beoordelen uw site gewoonlijk binnen een week, maar dit kan soms langer duren. Als er geen beleidsschendingen worden gevonden op het moment van de beoordeling, wordt de weergave van advertenties op de betreffende pagina hersteld.

Advertentieweergave uitgeschakeld

'Advertentieweergave uitgeschakeld' betekent dat een van uw pagina's momenteel niet voldoet aan het programmabeleid en dat, als gevolg daarvan, de weergave van advertentie op die pagina is uitgeschakeld. U moet dit type schendingen oplossen en via een afzonderlijk beoordelingsproces een beoordeling aanvragen.

Houd er rekening mee dat u mogelijk geen beoordeling kunt aanvragen voor deze schendingen in het beleidscentrum. Sommige beleidsschendingen op het gebied van auteursrecht en malware hebben bijvoorbeeld een eigen beoordelingsprocedure. Als uw content is verwijderd vanwege een DMCA-melding (Digital Millennium Copyright Act) van inbreuk, kunt u hier een verweer indienen. Voor malwareschendingen gaat u naar uw Google Search Console en vraagt u een beoordeling aan.

Beleidshandhaving op accountniveau

Opschorting

Als er een opschorting is toegepast, betekent dit dat uw account is opgeschort vanwege een of meer schendingen van het programmabeleid van AdSense. Gebruik de opschortingsperiode om de bronnen van ongeldig verkeer te onderzoeken, verdacht verkeer te identificeren en te blokkeren, en maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat uw advertentieverkeer voldoet aan onze richtlijnen en beleidsregels. Meer informatie over hoe u ervoor zorgt dat uw account een goede reputatie behoudt.

Tijdens de opschorting worden er geen advertenties weergegeven, geldt een betalingsstop en kan uw laatste opbrengst worden afgeschreven van uw account en worden terugbetaald aan adverteerders. Na de opschortingsperiode wordt de weergave van advertenties automatisch weer ingeschakeld en wordt de betalingsstop opgeheven. Vervolgens controleren we uw account op naleving van ons beleid. Houd er rekening mee dat u geen beoordeling kunt aanvragen voor een accountopschorting. Raadpleeg voor meer informatie het artikel Account opgeschort wegens ongeldig verkeer of beleidsredenen.

Als er aanvullende problemen worden gevonden tijdens de opschortingsperiode of nadat de accountopschorting is beëindigd, kan uw account definitief worden uitgeschakeld.

Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw property's te allen tijde voldoen aan ons programmabeleid. We raden u aan uw sites en pagina's regelmatig te controleren op naleving van het beleid.

Beïnvloede producten

De schendingen kunnen betrekking hebben op sites en pagina's waarvoor verschillende producten worden gebruikt. We willen u helpen het probleem op te lossen. Daarom wordt voor elke beleidsschending de lijst opgegeven van de beïnvloede producten voor die schending:

• Google AdSense voor content
  • AdSense voor video
  • AdSense voor games

Veelgestelde vragen over het beleidscentrum

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over het beleidscentrum:

Ik heb mijn AdSense-advertentiecode verwijderd. Waarom wordt in mijn beleidscentrum nog steeds een schending op paginaniveau weergegeven?

Het kan maximaal een week duren voordat onze systemen uw pagina opnieuw controleren. Nadat we hebben bevestigd dat er geen AdSense-advertentiecode meer aanwezig is, wordt de schending op paginaniveau uit uw beleidscentrum verwijderd.

Waarom kan ik geen beoordeling aanvragen voor een van de schendingen op paginaniveau?

Er zijn verschillende redenen waarom u mogelijk geen beoordeling voor een schending op paginaniveau kunt aanvragen:

• U heeft de maandelijkse limiet voor het aantal beoordelingen bereikt.
  • Er is al een beoordeling in behandeling voor die pagina.
  • Het betreft een type beleidsschending waarvoor u geen beoordeling kunt aanvragen in het beleidscentrum. Sommige beleidsschendingen op het gebied van auteursrecht en malware hebben bijvoorbeeld een eigen beoordelingsprocedure. Als uw content is verwijderd vanwege een DMCA-melding (Digital Millennium Copyright Act) van inbreuk, kunt u hier een verweer indienen. Voor malwareschendingen gaat u naar uw Google Search Console en vraagt u een beoordeling aan.

Waarom is de beoordeling voor een schending op paginaniveau geannuleerd?

We hebben uw beoordeling geannuleerd, omdat uw pagina niet toegankelijk was voor onze controleurs of omdat er geen AdSense-advertentiecode op uw pagina stond. Bij de beoordeling van een pagina moet uw pagina toegankelijk zijn en moet de pagina AdSense-advertentiecode bevatten.

Wordt op mijn AdSense-homepage een rode melding weergegeven als ik een schending op paginaniveau ontvang?

Nee, maar u kunt alle schendingen op paginaniveau bekijken in het beleidscentrum. Daarnaast stellen we u per e-mail op de hoogte als u een schending op paginaniveau ontvangt.

Wat is het verschil tussen een e-mail over een AdSense-beleidsschending en andere e-mails over het AdSense-beleid?

E-mails over AdSense-beleidsschendingen hebben uitsluitend betrekking op schendingen en handhaving op paginaniveau. Informatie over handhaving op siteniveau en accountniveau ontvangt u via afzonderlijke e-mailmeldingen.

Worden in het beleidscentrum alle pagina's weergegeven die het programmabeleid van Google schenden?

Nee. In het beleidscentrum worden pagina's weergegeven die het beleid schenden en in de afgelopen zeven tot tien dagen advertentieverzoeken hebben gegenereerd. Bepaalde pagina's (bijvoorbeeld pagina's met erg weinig dagelijks verkeer) worden niet weergegeven in het beleidscentrum. Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw property's te allen tijde voldoen aan ons programmabeleid. We raden u aan uw sites en pagina's regelmatig te controleren op naleving van het beleid.