Kanavat

Mainosten tehokkuuden seuranta muokattujen kanavien avulla

Muokattujen kanavien avulla voit seurata tiettyjen mainosyksikköryhmien tehokkuutta. Voit suunnitella omia muokattuja kanavia ja seurata niiden avulla mainosyksiköiden kehitystä itsellesi merkityksellisellä tavalla. Voit luoda enintään 500 muokattua kanavaa kullekin AdSense-tuotteelle.

Alla on esimerkkejä siitä, miten voit ryhmitellä ja seurata mainosyksiköitä muokattujen kanavien avulla:

• mainoskoot ja mainoksen värit
  • mainosten sijainti sivulla: vasemmalla tai oikealla puolella, sisältöön upotettuna tai sen yläpuolella
  • sivun aiheet: urheilua tai viihdettä koskevat artikkelit.

Voit muuttaa minkä tahansa muokatun kanavan kohdistettavaksi mainoksen sijoitteluksi, jossa mainostajat voivat näyttää mainoksiaan.

Muokattujen kanavien luominen

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Mainokset.
  3. Valitse Muokatut kanavat.
  4. Klikkaa + Uusi muokattu kanava.
  5. Anna muokatulle kanavalle nimi, joka kuvaa kanavan avulla seurattavia mainosyksiköitä ja auttaa sinua tunnistamaan kanavan myöhemmin. Nimi voi olla esimerkiksi autoaiheiset_sivut tai siniset_pilvenpiirtajat.
  6. Valitse kanavan avulla seurattavat mainosyksiköt klikkaamalla kohtaa lisää. Voit palata tähän vaiheeseen lisäämään mainosyksiköitä myös myöhemmin.
  7. Jos haluat, että mainostajat näkevät muokatun kanavan kohdistettavana mainoksen sijoitteluna, valitse Kohdistus-valintaruutu ja lisää pyydetyt tiedot. Voit myös jättää sen valitsematta ja luoda muokatun kanavan vain seurantaa varten.
  8. Tallenna uusi muokattu kanava.

Muokattujen kanavien raporttien tarkasteleminen

Koska olet luonut muokatun kanavan tiettyjen mainosyksiköiden tehokkuuden seuraamista varten, on tärkeää tietää, miten muokatun kanavan raporttia tutkitaan.

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Raportit.
  3. Valitse Muokatut kanavat.
  4. Klikkaa taulukosta muokattua kanavaa, niin näet sitä koskevia tarkempia tilastotietoja.
  5. Voit myös lisätä ulottuvuuksia, jos haluat segmentoida kanavadataa.
    Lisäksi voit yhdistää Muokatut kanavat ‑raportin Maat-ulottuvuuteen. Tämän yhdistelmän data on saatavilla 9.3.2013 alkaen.