Kanavat

Mainosten tehokkuuden seuranta muokattujen kanavien avulla

Muokattujen kanavien avulla voit seurata tiettyjen mainosyksikköryhmien tehokkuutta. Voit suunnitella omat muokatut kanavasi itse ja seurata niiden avulla mainosyksiköiden kehitystä itsellesi merkityksellisellä tavalla. Voit luoda enintään 500 muokattua kanavaa kullekin AdSense-tuotteellesi.

Alla on joitain esimerkkejä siitä, miten voit ryhmitellä ja seurata mainosyksiköitä muokattujen kanavien avulla:

• mainoskoot ja mainoksen värit
  • mainosten sijainti sivulla: vasemmalla tai oikealla puolella, sisältöön upotettuna tai sen yläpuolella
  • sivun aiheet: urheilua tai viihdettä koskevat artikkelit.

Voit muuttaa minkä tahansa muokatun kanavan kohdistettavaksi mainoksen sijoitteluksi, jossa mainostajat voivat näyttää mainoksiaan.

Muokattujen kanavien luominen

Mainosyksikön seuraamiseen tarkoitettuja muokattuja kanavia voidaan määrittää kahdella eri tavalla:

• Kun luot mainosyksikön tai muokkaat sitä, voit lisätä muokatun kanavan, jonka avulla voit seurata kyseistä mainosyksikköä.
    Näytä ohjeet
    1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
    2. Klikkaa Mainokset.
    3. Lisää kanava aiemmin luotuun mainosyksikköön valitsemalla haluamasi mainosyksikkö. Luo uusi mainosyksikkö valitsemalla + Uusi mainosyksikkö.
    4. Valitse Muokatut kanavat -osiossa Luo uusi muokattu kanava.
    5. Anna muokatulle kanavalle nimi, joka kuvaa kanavan avulla seurattavia mainosyksiköitä ja auttaa sinua tunnistamaan kanavan myöhemmin. Nimi voi olla esimerkiksi autoaiheiset_sivut tai siniset_pilvenpiirtajat.
    6. Valitse kanavan avulla seurattavat muut mainosyksiköt klikkaamalla kohtaa lisää.
    7. Jos haluat, että mainostajat näkevät muokatun kanavan kohdistettavana mainoksen sijoitteluna, valitse Kohdistus-valintaruutu ja lisää pyydetyt tiedot. Voit myös jättää sen valitsematta ja luoda muokatun kanavan vain seurantaa varten.
    8. Tallenna uusi muokattu kanava ja jatka sitten mainosyksikön muokkaamiseen ja tallentamiseen.

Mainosyksikkösi tehokkuutta seurataan nyt uuden muokatun kanavan avulla.

• Luo muokattu kanava ja lisää mainosyksiköt, joita kanavan avulla seurataan myöhemmin.
    Näytä ohjeet
    1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
    2. Klikkaa Mainokset.
    3. Valitse Muokatut kanavat.
    4. Klikkaa + Uusi muokattu kanava.
    5. Anna muokatulle kanavalle nimi, joka kuvaa kanavan avulla seurattavia mainosyksiköitä ja auttaa sinua tunnistamaan kanavan myöhemmin. Nimi voi olla esimerkiksi autoaiheiset_sivut tai siniset_pilvenpiirtajat.
    6. Valitse kanavan avulla seurattavat mainosyksiköt klikkaamalla kohtaa lisää. Voit palata tähän vaiheeseen lisäämään mainosyksiköitä myös myöhemmin.
    7. Jos haluat, että mainostajat näkevät muokatun kanavan kohdistettavana mainoksen sijoitteluna, valitse Kohdistus-valintaruutu ja lisää pyydetyt tiedot. Voit myös jättää sen valitsematta ja luoda muokatun kanavan vain seurantaa varten.
    8. Tallenna uusi muokattu kanava.

Muokattujen kanavien raporttien tarkasteleminen

Koska olet luonut muokatun kanavan tiettyjen mainosyksiköiden tehokkuuden seuraamista varten, on tärkeää tietää, miten muokatun kanavan raporttia tutkitaan.

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Raportit.
  3. Valitse Muokatut kanavat.
  4. Klikkaa taulukosta muokattua kanavaa, niin näet sitä koskevia tarkempia tilastotietoja.
  5. Voit myös lisätä ulottuvuuksia, jos haluat segmentoida kanavadataa.
    Lisäksi voit yhdistää Muokatut kanavat ‑raportin Maat-ulottuvuuteen. Tämän yhdistelmän data on saatavilla 9.3.2013 alkaen.