Notifikation

Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Brug Google Analytics sammen med AdSense

Sådan defineres en annoncesession i AdSense

En annoncesession er en periode med interaktion med dit website fra en unik besøgende på en bestemt enhed. Du kan tænke på en annoncesession som en metode til at samle alle de annoncerelaterede handlinger, som en bruger foretager på dit website, ét sted. En enkelt annoncesession kan f.eks. indeholde flere sidevisninger og annonceeksponeringer.

AdSense bruger cookies til at knytte en annoncesession til en unik bruger og enhed. I nogle tilfælde er det ikke muligt at knytte en annonceanmodning til en annoncesession, f.eks. hvis en bruger har deaktiveret eller slettet cookies eller har fravalgt tilpassede annoncer.

Hvor lang tid varer en annoncesession?

Som standard afsluttes en annoncesession efter 30 minutters inaktivitet eller ved midnat i tidszonen United States Pacific Time (PST):

• 30 minutters inaktivitet

AdSense begynder at tælle handlinger fra det øjeblik, hvor en bruger ankommer på dit website. Lad os i det følgende kalde brugeren for Alice. Hvis der går 30 minutter uden nogen form for interaktion med annoncerne på dit websted fra Alice, slutter annoncesessionen. Hver gang Alice interagerer med dit website, f.eks. åbner en ny side med annoncer, ændrer AdSense udløbstidspunktet for sessionen ved at tilføje 30 minutter ekstra fra det tidspunkt, hvor den pågældende interaktion finder sted.

• Midnat

Lad os sige, at Alice ankommer på dit website den 14. august kl. 23:50 og forlader det igen den 15. august kl. 00:10. AdSense registrerer i dette tilfælde to annoncesessioner: Den første slutter den 14. august kl. 23:59:59, og den næste begynder den 15. august kl 00:00.

Så snart en annoncesession er afsluttet, kan brugeren starte en ny annoncesession. Brugeren kan interagere med dit website i flere annoncesessioner samme dag eller over flere dage, uger eller måneder.

Forskelle mellem sessioner i AdSense og Google Analytics

Den væsentligste forskel på annoncesessioner i AdSense og i Google Analytics er, hvordan de måles. I AdSense måles der kun sessioner på sider, der indeholder annoncer, hvorimod der i Google Analytics måles sessioner på alle sider, uanset om de indeholder annoncer. Det betyder, at hvis en besøgende på dit website ikke kan se nogen annoncer i løbet af besøget, f.eks. fordi vedkommende bruger en funktion til annonceblokering, registreres der ikke en session i AdSense, men i Google Analytics registreres der en session.

Desuden kan der være forskel på sessioner i AdSense og Google Analytics i disse tilfælde:

• Dine sider med AdSense-annoncer indeholder muligvis ikke sporingskode til Google Analytics eller omvendt.
  • AdSense kan muligvis ikke måle 100 % af sessionerne på dit website, f.eks. hvis en bruger har ændret sine cookieindstillinger eller installeret en funktion til annonceblokering.
  • I Google Analytics startes en ny session, hver gang en brugers kampagnekilde ændres.
  • I Google Analytics har du mulighed for at ændre timeout på sessioner, så de afsluttes efter et andet tidsrum end de 30 minutters inaktivitet, der gælder som standard.
  • I Google Analytics kan du bruge midnat i en anden tidszone end i AdSense til at afslutte sessioner.
  • Metrics for sessioner i AdSense viser, hvordan brugerne interagerer med annoncerne på dit website, mens Google Analytics viser interaktionen med dine sider. Det betyder, at adskillige annonceeksponeringer i AdSense kan svare til en enkelt "eksponering" i Google Analytics.