Tilpasning av annonser

Opprett en linkenhet

For å opprette nye linkenheter du kan administrere i AdSense-kontoen din, er det bare å følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser.
  3. Klikk på Annonseenheter.
  4. Klikk på +Ny annonseenhet.
  5. Gi linkenheten et navn. Det er lurt å bruke et unikt, beskrivende navn, slik at det er enkelt å finne igjen linkenheten senere.
  6. Velg Linkannonser-kategorien i «Annonsestørrelse»-delen, og velg deretter størrelsen på linkenheten du ønsker å vise på nettstedet ditt.
    Velg Responsive linker for å opprette en linkenhet der størrelsen automatisk tilpasses utformingen på sidene dine. (Merk: Du kan også velge Responsive linker i Responsiv-kategorien i «Annonsestørrelse»-delen.) Finn ut mer om responsive linkenheter.
  7. (Valgfritt) Bruk en tekstannonsestil på linkenheten din.
    Se mer informasjon
    Med annonsestiler har du kontroll over hvordan linkenhetene ser ut på nettstedet ditt. Finn ut mer om hvordan du velger riktig annonsestil.
    Hvis du vil bruke en tekstannonsestil, må du gå til Tekstannonsestil-delen og velge blant alternativene nedenfor:
    • Velg en eksisterende annonsestil. Finn ut mer om forhåndsdefinerte annonsestiler.
    • Endre en eksisterende annonsestil: Velg hvilken annonsestil du vil endre, klikk på Kopiér, endre fargen og innstillingene for skrifttype, og klikk så på Lagre. Den endrede stilen lagres nå som en ny egendefinert annonsestil.
      eller
    • Lag din egen tilpassede annonsestil: Klikk på Opprett en ny stil, velg farge og skriftinnstillinger, og klikk deretter på Lagre.
  8. (Valgfritt) Konfigurer en egendefinert kanal til sporing av linkenheten.
    Se mer informasjon
    Egendefinerte kanaler er en avansert funksjon du kan bruke for å gruppere bestemte linkenheter og spore resultatene deres. Finn ut mer om egendefinerte kanaler. Hvis du vil legge til en egendefinert kanal for å spore linkenheten, gjør du ett av følgende i «Egendefinerte kanaler»-delen:
    • Velg en eksisterende egendefinert kanal på listen ved å klikke på Ta med.
      eller
    • Klikk på Lag en ny egendefinert kanal, og gjør deretter følgende i «Legg til en ny egendefinert kanal»-vinduet som åpnes:
      1. Gi den egendefinerte kanalen et navn som tydelig beskriver hva slags linkenheter du sporer med kanalen, slik at det er enkelt å finne den igjen senere. Eksempel: «bilsider» eller «blå_skyskrapere».
      2. Velg eventuelt andre linkenheter du ønsker å spore med denne kanalen, ved å klikke på Legg til.
      3. Klikk på Lagre.
  9. Reserveannonser-rullegardinmenyen velger du hva du ønsker vi skal vise på siden din hvis det ikke finnes tilgjengelige emner for linkenheter. Finn ut mer om reserveannonser.
  10. Klikk på Lagre og hent koden.
  11. Kopiér og lim inn annonsekoden i HTML-kildekoden for sidene dine der du ønsker å vise emner for linkenheter. Hvis du er usikker på hvordan dette gjøres, kan det være lurt å se gjennom veiledningen for kodeimplementering.

Når du har lagret nettstedet ditt, vises det emner for linkenheter i løpet av få minutter.

Hvis du senere får behov for å endre innstillingene for denne linkenheten, kan du gjøre dette via listen over annonseenheter på Annonser-siden.