AdSense for games (AFG)

De bästa metoderna och optimeringstips om AdSense for Games

Det bästa sättet att optimera dina AdSense-intäkter är att se till att ditt konto har god status. Det kan du se till genom att implementeringen följer AdSenses allmänna programpolicyer samt produktspecifika policyer. Dessutom rekommenderar vi att du följer ett antal enkla metoder för att maximera intäkterna från ditt konto. De är:

• Använd korrekta metadata

Parametern description url i annonsbegäran fungerar som ytterligare sökbar HTML-kod för innehållsbaserat annonsurval. Innehållet som du tillhandahåller med den här parametern kan påverka hur många annonser som deltar i auktionen. Beskrivningen av spelet och tjänsten bör bestå av hela meningar.

En bra beskrivningsadress kan se ut ungefär så här:

<html>
    <head>
    <title>Game Attack | ExampleGamesPublisher.com</title>
    </head>
    <body>
    <h1>Game Attack</h1>
    <p>Game Attack är ett spel där spelarna måste ta sig igenom labyrinten på kortast möjliga tid. Det finns flera spellägen: med tidsbegränsning, i flerspelarläge och med tidtagning. Spela mot dina vänner!</p>
    <h2>Om ExampleGamesPublisher.com</h2>
    <p>ExampleGamesPublisher har funnits sedan 2010 och skapar onlinespel av hög kvalitet för spelare i hela världen! Vi erbjuder gratisspel och prenumerationsbaserade premiumspel till användare som vill vinna poäng och kunna köpa häftiga digitala priser.</p>
    <h2>Game Attacks speltaggar</h2>
    <p>Användarna kan söka efter spel på vår webbplats med dessa taggar:</p>
    <ul>
    <li>Gratis</li>
    <li>En spelare</li>
    <li>Flera spelare</li>
    <li>Tankenöt</li>
    <li>DeveloperX</li>
    </ul>
    </body>
    </html>

Läs den tekniska snabbstartsguiden om IMA om du vill ha mer information om hur det används.
  • Använd alla annonsformat

Med IMA HTML5 SDK kan du begära olika typer av annonser. Läs sidan där AdSense for Games presenteras om du är intresserad av en komplett överblick av alla format som är tillgängliga. För att maximera dina totala intäkter rekommenderar vi att du använder alla olika annonsformat, inklusive vanliga instream-videoannonser, överhoppningsbara videoannonser och bild- och textannonser i fullstorlek.

• Skapa kanaler för att få bättre rapporter

Med hjälp av kanaler kan du visa detaljerade rapporter om resultatet för vissa sidor och annonsenheter. Genom att koppla en kanal till en kombination av sidor eller annonsenheter kan du följa upp resultatet för en leaderboard-annons jämfört med en banner eller jämföra dina motorcykelsidor med dina bilsidor. Besök gärna vårt hjälpcenter om du vill ha mer information om kanaler.