Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Betalningar

Betalningsspärr på grund av att du inte har bekräftat dina personliga uppgifter

Det finns några tillfällen då vi kontaktar dig angående personliga uppgifter. Ett av dessa är när AdSenses betalningsteam behöver viss information för att bekräfta din identitet. När detta händer får ditt AdSense-konto en tillfällig betalningsspärr, tills du har bekräftat informationen.

Hur vet jag om jag påverkas?

Om du påverkas av betalningsspärren

• skickar vi ett e-postmeddelande till e-postadressen som du har angett i avsnittet Betalningar > Inställningar på ditt AdSense-konto. Detta e-postmeddelande kommer från betalningsteamet och skickas från ett e-postalias som tillhör Google. I e-postmeddelandet ber vi dig uppge vissa personliga uppgifter.
  • ser du en röd avisering i ditt AdSense-konto, där det står att det finns en betalningsspärr på ditt konto.
  • ser du på sidan Transaktioner att en betalning har skickats till dig, men även att det finns en betalningsspärr i kontot.

Vanliga frågor

Vad ska jag göra om jag påverkas? Hur får jag bort betalningsspärren?
Om du inte får ett e-postmeddelande från Google Payments-teamet via ett e-postalias som tillhör Google behöver du inte göra någonting. Om du ser den röda aviseringen om betalningsspärr i ditt konto men inte har fått ett e-postmeddelande från Google Payments-teamet bör du kontakta oss via knappen i aviseringen.

Om du inte får ett e-postmeddelande från Google Payments-teamet via ett e-postalias som tillhör Google och som ber dig verifiera dina personliga uppgifter ska du följa instruktionerna nedan.

1. Svara direkt på e-postmeddelandet.
  2. Lämna all information som begärs eller, om så krävs, kopior av dina dokument.

Svara på e-postmeddelandet med den information som krävs inom fem arbetsdagar. Notera att du inte kan ta emot några betalningar förrän du har uppgett informationen.

Varför ber ni om den här informationen?
Ibland kräver Googles bank (eller en mellanliggande bank) att personliga uppgifter verifieras för att AdSenses utbetalningsprocess ska genomföras. Google lagrar inte information om utgivare, som födelsedatum, nationalitet m.m, så när en bank behöver få informationen verifierad innan en betalning bearbetas kontaktar vi dig.

Alla utgivare påverkas inte av den här betalningsspärren. Processen är vanligare i länder där bedrägeri förekommer ofta.

Vilken information ber ni mig uppge?
Vi kan be dig bekräfta något av eller alla dessa:
  • Ditt födelsedatum.
  • Ditt födelseland.
  • Betalningsmottagarens fullständiga namn så som det anges i kontot.
  • Din adress.
  • Din nationalitet.
  • Ditt passnummer.
  • Ditt nationella id-kortsnummer.

Vi kan be dig tillhandahålla en kopia av något av eller alla dessa:

• Ditt pass eller annat officiellt id-kort.
  • Bevis på din adress (t.ex. elräkning, kontoutdrag).
Vad händer när jag har uppgett mina personliga uppgifter?
När du har uppgett informationen som krävs och den har verifierats slutför banken som bad om informationen betalningsprocessen och betalningsspärren på ditt konto tas bort.
Avslöjas mina personliga uppgifter?
Notera att informationen du skickar in till oss kan avslöjas för tredje part (vår bank eller en mellanliggande bank) för att betalningsprocessen ska kunna slutföras. Genom att besvara e-postmeddelandet med den information som krävs bekräftar och accepterar du att informationen får avslöjas för tredje part (vår bank eller en mellanliggande bank). Mer information om vår sekretesspolicy finns i Googles sekretesspolicy.
Kom ihåg:
  • Vårt e-postmeddelande kommer alltid från en officiell e-postalias som tillhör Google. Exempelvis account-compliance@google.com. Det kommer inte från en e-postadress som paymentsgoogle@gmail.com.
  • Vi ber aldrig om dina bankkontouppgifter, så var försiktig med e-postbedrägerier som gör det.