Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Så fungerar AdSense

Google AdSense ger utgivare ett sätt att tjäna pengar på sitt onlineinnehåll. AdSense matchar annonser med din webbplats baserat på ditt innehåll och dina besökare. Annonsörer som vill marknadsföra sina produkter skapar och betalar för annonserna. Eftersom annonsörerna betalar olika priser för olika annonser varierar det belopp du tjänar.

AdSense i tre steg

1. Du ställer dina annonsutrymmen till förfogande

2. De högst betalande annonserna visas på din webbplats

3. Du får betalt

Du ställer dina annonsutrymmen till förfogande genom att klistra in annonskoden på webbplatsen och välja var du vill att annonserna ska visas. Annonsörer lägger bud i en realtidsauktion för att visa annonser i ditt annonsutrymme. De högst betalande annonserna visas på din webbplats. Vi fakturerar alla annonsörer och nätverk för annonserna på din webbplats och ser till att du får dina betalningar.

Registrera dig för AdSense

Vanliga frågor

För att hjälpa dig att förstå hur AdSense fungerar har vi samlat vanliga frågor från utgivare:

Utöka alla  Komprimera alla

Om AdSense

Vad är AdSense?
AdSense är ett kostnadsfritt och enkelt sätt att tjäna pengar genom att visa annonser bredvid ditt onlineinnehåll. Med AdSense kan du visa relevanta och intresseväckande annonser för dina webbplatsbesökare och till och med anpassa annonsernas utseende och stil så att de matchar din webbplats.
Hur skiljer sig AdSense från andra annonsnätverk?
Google AdSense-programmet är annorlunda eftersom det visar Google Ads-annonser på din webbplats. Google betalar dig för annonserna som visas på din webbplats. Beroende på typen av annons baseras ersättningen på användarnas klick på annonserna eller på antalet annonsexponeringar. AdSense ger dig direkt och automatisk åtkomst till en enorm källa med spekulanter på annonsutrymme, vilket innebär större konkurrens om ditt annonsutrymme, mer relevanta annonser och annonser för hela ditt onlineinnehåll.
Behöver jag välja vilka annonser som ska visas på min webbplats?
Nej. AdSense visar annonser på din webbplats som automatiskt inriktas på ditt innehåll eller din målgrupp. Läs om hur Google inriktar annonser på din webbplats.
Vem bestämmer vilka annonser som ska visas på min webbplats?
AdSense tillämpar annonsauktioner för att automatiskt välja vilka annonser som ska visas på dina sidor. De högst betalande annonserna visas på din webbplats. Läs mer om annonsauktionen.
Kan jag se annonserna på min webbplats?
Ja, när du kommit igång med dina annonser kan du se dem på din webbplats. Kom dock ihåg att aldrig klicka på dina egna annonser. Att klicka på egna annonser är inte tillåtet enligt programpolicyerna för AdSense.
Om jag ser en annons på min webbplats som jag inte gillar, kan jag ta bort den?
Ja. På sidan Varumärkesintegritet i ditt AdSense-konto kan du granska enskilda annonser och välja om de ska visas på dina sidor. Läs mer i vår guide om att tillåta och blockera annonser på din webbplats.

Kostnader

Måste jag betala för att använda AdSense?
Nej, det kostar inget att delta i AdSense. Google betalar dig till och med för klick, exponeringar och andra interaktioner med de Google-annonser som du visar på din webbplats. Du kan läsa mer om intäktsgenerering med AdSense i artikeln om hur du tjänar pengar med AdSense.

Registrera dig

Hur registrerar jag mig för AdSense?
Om du är redo att komma igång med AdSense kan du registrera dig här. Vi granskar din webbplats för att se till att den följer våra programpolicyer.

Policyer

Har AdSense policyer för deltagande som jag måste följa?
Utgivare som väljer att använda AdSense-tjänsten måste följa programpolicyerna. Om du inte iakttar dessa policyer kan vi inaktivera ditt AdSense-konto. I många fall föredrar vi att samarbeta med utgivare så att policykraven uppfylls, men vi förbehåller oss rätten att inte visa annonser som överskrider dessa policyer, att inaktivera annonsvisning på sidor som strider mot dessa policyer, att spärra betalningar och att stänga av konton som inte uppfyller reglerna.

Observera att vi kan komma att ändra våra policyer när som helst och att det enligt våra användarvillkor är ditt ansvar att hålla dig underrättad om och iaktta programpolicyerna.

Hur genomdriver ni era programpolicyer?
Vi övervakar AdSense-utgivare aktivt för att kontrollera att våra programpolicyer alltid iakttas. Om vi upptäcker att utgivare inte iakttar våra policyer eller användarvillkor kan vi stänga av kontot tillfälligt eller permanent.