Så här fungerar AdSense

Google AdSense ger utgivare ett sätt att tjäna pengar på sitt onlineinnehåll. AdSense matchar annonser med din webbplats baserat på ditt innehåll och dina besökare. Annonsörer som vill marknadsföra sina produkter skapar och betalar för annonserna. Eftersom annonsörerna betalar olika priser för olika annonser varierar det belopp du tjänar.

AdSense i tre steg

1. Du ställer dina annonsutrymmen till förfogande

2. De högst betalande annonserna visas på din webbplats

3. Du får betalt

Du ställer dina annonsutrymmen till förfogande genom att klistra in annonskoden på webbplatsen och välja var du vill att annonserna ska visas. Annonsörer lägger bud i en realtidsauktion för att visa annonser i ditt annonsutrymme. De högst betalande annonserna visas på din webbplats. Vi fakturerar alla annonsörer och nätverk för annonserna på din webbplats och ser till att du får dina betalningar.

Registrera dig för AdSense

Vanliga frågor

För att hjälpa dig att förstå hur AdSense fungerar har vi satt ihop de här vanliga frågorna från utgivare:

Om AdSense

Vad är AdSense?
AdSense är ett kostnadsfritt, enkelt sätt att tjäna pengar genom att visa annonser bredvid ditt onlineinnehåll. Med AdSense kan du visa relevanta och intresseväckande annonser för dina webbplatsbesökare och till och med anpassa annonsernas utseende och stil så att de matchar webbplatsen.
Hur skiljer sig AdSense från andra annonsnätverk?
Google AdSense-programmet är annorlunda eftersom det visar Google Ads-annonser på din webbplats. Google betalar dig sedan för annonserna som visas på din webbplats. Beroende på typen av annons baseras ersättningen på användarnas klick på annonserna eller på antalet annonsexponeringar. AdSense ger dig direkt och automatisk åtkomst till en enorm källa med spekulanter på annonsutrymme, vilket innebär större konkurrens om ditt annonsutrymme, mer relevanta annonser och annonser till hela ditt onlineinnehåll.
Behöver jag välja vilka annonser som ska visas på min webbplats?
Nej. AdSense visar annonser på din webbplats som är riktade mot ditt innehåll eller din målgrupp automatiskt. Läs om hur Google riktar annonser mot din webbplats.
Vem bestämmer vilka annonser som ska visas på min webbplats?
AdSense använder en annonsauktion för att välja vilka annonser som visas på dina sidor automatiskt. De högst betalande annonserna visas på din webbplats. Läs mer om annonsauktionen
Kan jag se annonserna på min webbplats?
Ja, när du kommit igång med dina annonser kan du se dem på din webbplats. Klicka inte på dina egna annonser. Det är viktigt. Att klicka på egna annonser är inte tillåtet enligt AdSenses programpolicyer.
Om jag ser en annons på min webbplats som jag inte gillar, kan jag ta bort den?
Ja. På sidan Blockeringskontroller i ditt AdSense-konto kan du granska enskilda annonser och välja om de ska visas på dina sidor. Läs mer i vår guide om att tillåta och blockera annonser på din webbplats.

Kostnader

Måste jag betala för att använda AdSense?
Nej, det kostar inget att delta i AdSense. Google betalar dig till och med för klick, visningar och andra interaktioner på de Google-annonser som du visar på din webbplats. För mer information om hur du kan skapa intäkter med AdSense, läs artikeln om att tjäna pengar med AdSense.

Registrering

Hur registrerar jag mig för AdSense?
Om du är redo att komma igång med AdSense kan du registrera dig här. Vi granskar din webbplats för att se till att den följer våra programpolicyer.

Policyer

Har AdSense policyer för deltagande som jag måste iaktta?
Utgivare som väljer att använda AdSense-tjänsten måste följa programpolicyerna. Om du inte iakttar dessa policyer kan vi inaktivera ditt AdSense-konto. I många fall föredrar vi att samarbeta med utgivare så att policykraven uppfylls, men vi förbehåller oss rätten att inte visa annonser som bryter mot dessa policyer, inaktivera annonsvisning på sidor som strider mot dessa policyer, spärra betalningar och stänga av konton som inte följer reglerna.

Observera att vi kan ändra våra policyer när som helst och att det enligt våra användarvillkor är ditt ansvar att hålla dig underrättad om och iaktta programpolicyerna.

Hur genomdriver ni era programpolicyer?
Vi övervakar AdSense-utgivare aktivt för att kontrollera att våra programpolicyer alltid iakttas. Om vi upptäcker att utgivare inte iakttar våra policyer eller användarvillkor kan vi stänga av kontot tillfälligt eller permanent.