Sådan virker AdSense

Google AdSense gør det muligt for websiteejere at tjene penge på deres onlineindhold. AdSense fungerer ved at matche tekst og displayannoncer med dit website på baggrund af dets indhold og besøgende. Annoncerne oprettes og betales af annoncører, der vil promovere deres produkter. Da annoncørerne betaler forskellige priser for forskellige annoncer, varierer det beløb, du tjener.

Sådan fungerer AdSense i tre trin:

1. Du gør dine annoncepladser tilgængelige

2. De annoncer, der betales mest for, bliver vist på dit website

3. Du modtager betaling

Du stiller annoncepladser til rådighed ved at indsætte annoncekoden på dit website og vælge, hvor annoncerne skal vises. Annoncørerne byder på en auktion i realtid for at blive vist på din annonceplads. Den højeste betalende annonce bliver vist på dit website. Vi håndterer processen med at fakturere alle annoncører og netværk for annoncerne på dit website for at sikre, at du modtager dine betalinger.

Tilmeld dig AdSense

Ofte stillede spørgsmål

For at hjælpe dig med at få flere oplysninger om, hvordan AdSense fungerer, har vi samlet disse ofte stillede spørgsmål fra udgivere:

Om AdSense

Hvad er AdSense?
AdSense er en gratis og enkel måde at tjene penge på ved at vise målrettede annoncer sammen med dit onlineindhold. Med AdSense kan du vise relevante og engagerende annoncer til besøgende på dit website og endda tilpasse annoncernes udseende, så de passer til dit website.
Hvordan adskiller AdSense sig fra andre annoncenetværk?
AdSense-programmet adskiller sig på den måde, at der vises Google Ads-annoncer på dit website. Google betaler dig derefter for de annoncer, der bliver vist på dit website. Alt efter hvilken annoncetype der er tale om, modtager du enten betaling for brugernes klik på annoncer eller annonceeksponeringer. AdSense giver dig øjeblikkelig og automatisk adgang til en enorm pulje af annoncører, hvilket betyder konkurrence om din annonceplads, mere relevante annoncer og annoncer til alt dit onlineindhold.
Er jeg nødt til at vælge, hvilke annoncer der skal vises på mit website?
Nej. AdSense viser automatisk annoncer på dit website, der er målrettet mod dit indhold eller din målgruppe. Få flere oplysninger om, hvordan Google målretter annoncer mod dit website.
Hvem bestemmer, hvilke annoncer der bliver vist på mit website?
AdSense bruger en annonceauktion til automatisk at vælge de annoncer, der bliver vist på dine sider. De højeste betalende annoncer bliver vist på dit website. Få flere oplysninger om annonceauktionen.
Kan jeg vælge design for annoncerne på mit website?
Ja. Du kan vælge mellem forskellige annonceformater og størrelser og tilpasse annoncernes udseende, så de passer til dit websitehjemmeside.
Kan jeg se annoncerne på mit website?
Ja, når du har fået dine annoncer vist, kan du se dem på dit website. Det er dog vigtigt, at du husker, at du ikke må klikke på dine egne annoncer. I henhold til AdSense-programpolitikkerne er det ikke tilladt at klikke på egne annoncer, uanset årsag.
Hvis jeg ser en annonce på mit website, som jeg ikke kan lide, kan jeg så fjerne den?
Ja. På siden Kontrolelementer for blokering på din AdSense-konto kan du gennemgå individuelle annoncer og vælge, om de skal vises på dine sider. Se vores vejledning i, hvordan du tillader og blokerer visning af annoncer på dit website .

Priser

Skal jeg betale for at bruge AdSense?
Nej, det er gratis at deltage i AdSense-programmet. Og Google betaler dig oven i købet for klik på, eksponeringer af og andre interaktioner med de Google-annoncer, du viser på dit website. Du kan få flere oplysninger om at generere omsætning med AdSense ved at læse indlægget om indtjening med AdSense.

Tilmelding

Hvordan tilmelder jeg mig AdSense?
Hvis du er klar til at komme i gang med AdSense, kan du indsende en ansøgning her. Vi gennemgår din ansøgning og giver dig besked via mail inden for en uges tid.

Politikker

Er der indført politikker vedrørende deltagelse i AdSense-programmet, som jeg er forpligtet til at overholde?
Udgivere, der vælger at bruge AdSense-tjenesten, er forpligtede til at overholde programpolitikkerne. Hvis du ikke overholder disse politikker, risikerer du, at din AdSense-konto bliver deaktiveret. I mange tilfælde foretrækker vi at samarbejde med udgiverne med henblik på at sikre overholdelse af politikkerne. Vi forbeholder os dog retten til ikke at vise annoncer, der overtræder politikkerne, til at deaktivere annoncevisningen på sider, der overtræder politikkerne, til at tilbageholde betaling og til at lukke konti, der overtræder politikkerne.

Bemærk! Vi kan til enhver tid vælge at ændre vores politikker, og i henhold til vores vilkår og betingelser er det dit ansvar at holde dig orienteret om og overholde programpolitikkerne.

Hvordan håndhæver I programpolitikkerne?
Vi overvåger aktivt AdSense-udgivernes konti for at tjekke, at de overholder vores programpolitikker. Hvis vi konstaterer, at en udgiver ikke overholder vores politikker eller vilkår og betingelser, bliver vedkommendes konto muligvis lukket.