Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Rapporter

Bästa metoder för bättre synlighet

Använd följande bästa metoder för bättre synlighet om du vill ta reda på vilka områden du bör inrikta dig på som ger förbättrat resultat.

Sidlängd

Kortfattat innehåll ger oftast högre synlighet, se därför till att endast en sidrullning krävs.

Annonsplacering

Låt oss först gå igenom vad vi mäter innan en annonsvisning räknas som synlig.

1. En användare måste navigera till ett avsnitt på sidan där 50 % av annonsens pixlar är synliga i webbläsarfönstret.
  2. Användaren måste pausa eller fortsätta så långsamt att annonsen visas på skärmen under en obruten sekund. Om användaren rullar förbi annonsen för snabbt, räknas det inte som en visning.
  3. Annonsen måste vara renderad när användaren navigerar till den.
Ikon för synlighet Med detta i åtanke granskade vi uppgifter om Active View i AdSense-nätverket och jämförde ett omfattande urval av webbplatsdesigner med hög och låg synlighet. Baserat på vår undersökning har vi här några förslag som kan hjälpa dig att maximera antalet synliga visningar på din webbplats.
Allmän annonsplacering
  • Innehåll: Skapa ett tilltalande innehåll och en siddesign som användare vill konsumera och interagera med.
  • Annonsplacering: Placera annonserna infogat i det huvudsakliga innehållet eller i avsnitt på webbplatsen med mycket innehåll. När du väljer annonsplacering är det viktigt att du överväger användarupplevelsen. Undvik att placera annonser i avsnitt som saknar unikt innehåll och fyll inte vissa områden på webbplatsen med för många annonser.
  • Hastighet: Se till att sidhämtningarna sker snabbt och tillförlitligt, vilket även omfattar tiden det tar för annonser att renderas. Vi rekommenderar att du använder asynkron annonskod. Med verktyg för hastighetsoptimering som Google PageSpeed kan du analysera och optimera webbplatsresultatet.

Innan du fattar några beslut om annonsplacering föreslår vi att du läser Google Analytics rapport om skärmupplösning för att bättre förstå var mitten av din webbplats oftast befinner sig. Så här öppnar du rapporten om skärmupplösning i Google Analytics: Öppna fliken Målgrupp, utöka kategorin Teknik, klicka på Webbläsare och operativsystem och välj sedan Skärmupplösning som primär dimension. När du förstår hur webbplatsen visas läser du förslagen nedan för att öka möjligheten för dina annonser att bli synliga.

Placeringar ovanför mitten
  • Innehåll: Erbjud engagerande innehåll på första sidan och försök att göra så mycket av det som möjligt synligt utan rullning (använd bredare, kortare eller innehållsrik siddesign). Då kan användarna tid att läsa, smälta eller interagera med innehåll och annonser ovanför mitten.
  • Annonsplacering: Överväg att placera annonser nära skärmens nederkant (precis ovanför mitten). Denna placering har haft högst synlighetsfrekvens i våra uppgifter. Annonser som placeras precis nedanför det övre navigeringsfältet har högre synlighetsfrekvens än annonser som placeras allra längst upp på sidan. Samtidigt får du inte glömma användarupplevelsen. För många annonser ovanför mitten gör att sidan upplevs som överbelamrad och besökarna kanske lämnar sidan för snabbt.
  • Hastighet: Se till att annonserna hämtas snabbt så att inte användarna rullar förbi dem innan de laddats klart.
Placeringar nedanför mitten
  • Innehåll: Skapa ett engagerande innehåll ovanför mitten som inbjuder besökarna att rulla nedåt på sidan för att se vad som finns nedanför mitten. Detta leder dem nedåt på sidan där det finns annonser nedanför mitten. Placera synliga rubriker för nästa artikel eller berättelse nära nederkanten ovanför mitten för att uppmuntra användaren att ta reda på vad som finns längre ned på sidan.
  • Annonsplacering: Annonser som placeras till vänster eller höger på sidan har högre grad av synlighet än de som placeras i mitten. Att placera annonser i en kolumn som är fristående från innehållet gör dessutom att innehållet är lätt att läsa och hitta i, vilket kan öka chansen att användaren fortsätter läsa hela sidan.

Webbplatsens prestanda

Ikon för responsiv webbdesign Eftersom det finns så många skärmstorlekar och enheter som innehåll kan visas på innebär det att ”ovanför mitten” inte längre är en fast plats. Överväg att använda responsiv webbdesign och responsiva annonsenheter för förbättrad synlighet, oavsett vilken enhet användare använder när de besöker din webbplats.
Responsiv webbdesign
En responsiv webbdesign innebär att du dynamiskt styr hur din webbplats visas i enlighet med inställningarna för den typ av skärm/enhet som används. Det finns mer information om responsiv design under våra riktlinjer för flera skärmstorlekar och Web Fundamentals på webbplatsen Google Developers.
Responsiva annonsenheter
Välj responsiva annonsenheter i AdSense så att de passar i den specifika webbläsaren som används när annonserna visas. Det här ger en bra användarupplevelse, oavsett vilken enhet (mobil, surfplatta eller dator) som används när de ser ditt innehåll och dina annonser. Genom att använda responsiva annonsenheter kan du kontrollera storleken på annonserna på sidan på samma sätt som du kontrollerar resten av sidans layout på olika enheter. Läs hur du skapar en responsiv annonsenhet.