Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Rapporter

Gode fremgangsmåter for synlighet

Bruk de gode fremgangsmåtene for synlighet som er oppgitt nedenfor, og finn ut hvilke områder du bør jobbe med for å få bedre synlighet.

Sidelengde

Kortformat-innhold gir større synlighet. Du bør derfor angi at sidene bare skal ha én fold.

Annonseplassering

Først ser vi nærmere på hva som må måles før en annonsevisning regnes som synlig.

1. En bruker må navigere til et område på siden der 50 % av annonsens piksler er synlige i nettleservinduet.
  2. Brukeren må stoppe opp eller fortsette sakte nok til at annonsen er på skjermen i ett sekund uten avbrudd. Rask rulling forbi en annonse teller ikke.
  3. Annonsen må gjengis når brukeren navigerer til den.
Synlighetsikon På bakgrunn av dette har vi gått gjennom Active View-data i hele AdSense-nettverket og sammenlignet et bredt spekter av nettstedsutforminger med høy og lav synlighet. Nedenfor finner du noen forslag til hvordan du kan få generert flest mulig synlige visninger på nettstedet ditt. Forslagene er basert på undersøkelser vi har gjort.
Generell annonseplassering
  • Innhold: Produser innhold som er attraktivt, og utform sidene på en måte som gjør at brukerne får lyst til å bruke dem.
  • Annonseplassering: Plassér annonser på linje med hovedinnholdet eller i områder med mye innhold på nettstedet. Når du velger annonseplasseringer, er det viktig at du tenker på brukeropplevelsen. Unngå å plassere annonsene på steder med lite eller intet unikt innhold, samt å plassere altfor mange annonser på enkelte områder av nettstedet.
  • Hastighet: Sørg for at sideinnlastingen er rask og pålitelig. Dette gjelder også tiden det tar å gjengi annonsen. Vi anbefaler at du bruker asynkron annonsekode, og du kan bruke verktøy til optimalisering av hastigheten, for eksempel Google PageSpeed, for å analysere og optimalisere ytelsen til nettstedet.

Før du tar beslutninger om annonseplassering, foreslår vi at du ser gjennom Google Analytics-rapporten om skjermoppløsning for å få en forståelse av hvor folden på nettstedet ditt vanligvis er plassert. Slik får du tilgang til skjermoppløsningsrapporten i Google Analytics: Gå til Målgruppe-fanen, utvid Teknologi-kategorien, klikk på Nettleser og operativsystem, og velg Skjermoppløsning som primærdimensjon. Når du vet hvordan nettstedet ditt blir vist, kan du se gjennom forslagene nedenfor for å øke muligheten for at annonsene dine blir synlige.

For plasseringer over folden
  • Innhold: Ha engasjerende innhold på den første siden, og prøv å gjøre så mye som mulig av siden synlig uten rulling (ved hjelp av bredere, kortere eller innholdsrik sideutforming). Dette gir brukerne tid til å lese, fordøye eller samhandle med innhold og annonser som er plassert over folden.
  • Annonseplassering: Vurder å plassere annonser langt nede på skjermen (rett ovenfor folden) Dataene våre viser at denne plasseringen gir den høyeste synlighetsgraden. Annonser som plasseres rett under den øverste navigeringslinjen, har en høyere synlighetsgrad enn de som plasseres helt på toppen av siden. Samtidig må du ikke glemme brukeropplevelsen. For mange annonser over folden gjør at siden fremstår som rotete, og de besøkende forlater kanskje siden fortere enn ønskelig.
  • Hastighet: Sørg for at annonsene lastes inn raskt, slik at brukerne ikke ruller forbi dem før de er lastet inn.
For plasseringer nedenfor folden
  • Innhold: Lag engasjerende innhold over folden som oppmuntrer de besøkende til å rulle nedover på siden for å se hva som finnes under folden. Dette fører dem nedover på siden og avdekker annonsene som er plassert under folden. Plassér godt synlige overskrifter for neste artikkel eller historie nær bunnen av den første folden for å gi brukeren lyst til å finne ut hva som befinner seg lengre nede på siden.
  • Annonseplassering: Annonser som plasseres på venstre eller høyre side, har høyere synlighetsgrad enn de som plasseres på midten. Ved å plassere annonser i en annen kolonne enn innholdet kan du i tillegg holde innholdskolonnen fri for forstyrrende elementer, og dermed øke sjansen for at brukeren fortsetter ned hele siden.

Nettstedytelse

Ikon for responsiv nettdesign Ettersom det finnes en lang rekke skjermstørrelser og enheter for visning av innhold, er ikke folden lenger en betegnelse på et klart definert sted. Du bør vurdere å bruke responsiv nettdesign og responsive annonseenheter for å gi best mulig synlighet uavhengig av hvilken enhet brukerne besøker nettstedet på.
Responsiv nettdesign
Med responsiv nettdesign kan du styre presentasjonen av nettstedet ditt dynamisk ut fra hvilken type skjerm eller enhet det vises på. Du finner mer informasjon om responsiv design i retningslinjene for flere enheter og Grunnleggende om nettet-ressursene på nettstedet til Google Developers.
Responsive annonseenheter
Bruk responsive AdSense-annonseenheter som tilpasses til den aktuelle nettleseren der annonsene vises. Dette gir en god brukeropplevelse uavhengig av hvilken enhet (mobil, nettbrett eller datamaskin) folk benytter når de ser på innholdet ditt og annonsene dine. Når du bruker responsive annonseenheter, kan du styre annonsestørrelsen på samme måte som du styrer hvordan resten av siden skal vises på ulike enheter. Finn ut hvordan du oppretter en responsiv annonseenhet.