Raportit

Näkyvyyden parhaat käytännöt

Alla olevan näkyvyyden parhaiden käytäntöjen luettelon avulla saat selville, mihin asioihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota, jotta voit parantaa näkyvyyttä.

Sivun pituus

Lyhyessä muodossa oleva sisältö parantaa näkyvyyttä. Aseta siis sivuille vain yksi ylä- ja alaosa.

Mainoksen sijoittelu

Kerrataan ensin, minkä mitattavissa olevien tapahtumien jälkeen mainoksen näyttökerta voidaan laskea katseltavissa olevaksi.

1. Käyttäjän on siirryttävä sivun alueeseen, jossa 50 prosenttia mainoksen kuvapisteistä näkyy selainikkunassa.
  2. Käyttäjän on pysähdyttävä mainoksen kohdalle tai liikuttava sivulla riittävän hitaasti niin, että mainos näkyy näytössä yhtäjaksoisesti vähintään sekunnin. Jos mainoksen ohi siirrytään vierittämällä liian nopeasti, näyttökertaa ei katsota tapahtuneen.
  3. Mainos on renderöitävä, kun käyttäjä siirtyy sen kohdalle.
Näkyvyyskuvake Edellä mainitut seikat huomioiden tarkistimme aktiivisen näkymän tiedot AdSense-verkostossamme ja vertailimme useita erilaisia sivustorakenteita, joilla on hyvä ja heikko näkyvyys. Tässä on joitakin tutkimuksiimme perustuvia ehdotuksia, joita noudattamalla voit maksimoida sivustosi katseltavissa olevien näyttökertojen määrän.
Mainosten yleinen sijoittelu
  • Sisältö: Luo houkuttelevaa sisältöä ja käytä sivun rakennetta, josta käyttäjät ovat kiinnostuneita ja joka houkuttelee heidät käsittelemään mainostasi.
  • Mainoksen sijoittelu: Sijoita mainokset sivuston pääsisällön mukaan tai runsassisältöisiin kohtiin. Mainosten sijoitteluja valitessa kannattaa kiinnittää huomiota käyttökokemukseen. Vältä mainosten sijoittamista kohtiin, joissa ei ole ainutlaatuista sisältöä tai joissa sitä on vain vähän. Vältä myös sivuston tiettyjen kohtien täyttämistä liian monella mainoksella.
  • Nopeus: Varmista, että sivujen lataaminen tapahtuu nopeasti ja luotettavasti. Kiinnitä huomiota myös mainoksen hahmontamiseen kuluvaan aikaan. Asynkronisen mainoskoodin käyttäminen on suositeltavaa. Lisäksi voit käyttää nopeuden optimointityökaluja, kuten Google PageSpeediä, sivuston suorituskyvyn analysoimiseen ja optimoimiseen.

Ennen kuin teet päätöksiä mainosten sijoittelusta, suosittelemme, että tutustut Google Analyticsin näyttötarkkuusraporttiin ja selvität, missä kohdassa sivustosi ylä- ja alaosan välinen raja useimmiten sijaitsee. Voit käsitellä näyttötarkkuusraporttia Google Analyticsissä seuraavasti: siirry Yleisö-välilehdelle, laajenna Tekniikka-luokka, valitse Selain ja käyttöjärjestelmä ja valitse Näyttötarkkuus ensisijaiseksi mitaksi. Kun olet selvittänyt, kuinka sivustosi tavallisesti näkyy yleisölle, tutki alla näkyviä ehdotuksia mainostesi näkymismahdollisuuksien parantamiseksi.

Sivun yläosan sijoittelut
  • Sisältö: Tarjoa mielenkiintoista sisältöä ensimmäisellä sivulla ja yritä saada mahdollisimman suuri osuus siitä näkyväksi ilman vieritystä (käyttämällä leveämpää, lyhyempää tai runsassisältöisempää sivurakennetta). Tämä varmistaa, että käyttäjillä on aikaa lukea, sisäistää tai käsitellä sivun yläosan sisältöä ja mainoksia.
  • Mainoksen sijoittelu: Harkitse mainosten sijoittamista lähelle näytön alareunaa (aivan sivun ylä- ja alaosan välisen rajan yläpuolelle). Tämä sijoittelu tarjoaa tietojemme mukaan parhaan näkyvyyden. Ylemmän siirtymispalkin alapuolelle sijoitettujen mainosten näkyvyys on parempi kuin aivan sivun yläreunaan sijoitettujen mainosten. Älä kuitenkaan unohda käyttökokemusta. Sivun yläosassa olevat mainokset saavat sivun vaikuttamaan usein sekavalta, mikä voi saada vierailijasi poistumaan sivulta liian nopeasti.
  • Nopeus: Varmista, että mainoksesi latautuvat nopeasti, jotta käyttäjät eivät vieritä sivua ja siirry mainosten ohi, ennen kuin ne ovat latautuneet.
Sivun alaosan sijoittelut
  • Sisältö: Luo sivun yläosaan mielenkiintoista sisältöä, joka saa vierailijat vierittämään sivua alaspäin nähdäkseen, mitä sivun alaosassa on. Näin voit varmistaa, että vierailijat siirtyvät sivulla alaspäin ja näkevät alaosan mainokset. Sijoita seuraavan artikkelin tai tarinan otsikot sivun yläosan alareunan läheisyyteen, jotta se houkuttelisi käyttäjiä katsomaan, mitä sivun alaosissa on.
  • Mainoksen sijoittelu: Vasemmalle tai oikealle sijoitettujen mainosten näkyvyys on parempi kuin keskelle sijoitettujen. Lisäksi mainosten sijoittaminen sisällöstä eroavaan sarakkeeseen pitää sisältösarakkeen siistinä ja puhtaana ja voi lisätä sen todennäköisyyttä, että käyttäjä lukee koko sivun.

Sivuston tehokkuus

Responsiivinen verkkosuunnittelu ‑kuvake Koska sisältöä voidaan katsella monilla eri laitteilla ja erikokoisilla näytöillä, sivun ylä- ja alaosan välinen raja ei enää ole kiinteä sijainti. Harkitse responsiivisen verkkosuunnittelun ja responsiivisten mainosyksiköiden käyttämistä, jotta voit parantaa näkyvyyttä huolimatta siitä, mitä laitetta sivustollasi kävijät käyttävät.
Responsiivinen verkkosuunnittelu
Responsiivisessa verkkosuunnittelussa hallitset verkkosivuston esitystapaa dynaamisesti sen näytön tai laitteen ominaisuuksien mukaan, jolla sivustoa katsotaan. Lisätietoja responsiivisesta suunnittelusta on Google Developers -sivustolla kohdissa Moninäyttöohjeet ja Verkon perusteet.
Responsiiviset mainosyksiköt
Valitse käyttöön AdSensen responsiiviset mainosyksiköt, jotta mainosyksiköt sopivat selaimeen, jolla kyseisiä mainoksia katsellaan. Näin syntyy hyvä käyttökokemus riippumatta siitä, millä laitteella (matkapuhelimella, tabletilla tai tietokoneella) sisältöäsi ja mainoksiasi katsellaan. Käyttämällä responsiivisia mainosyksiköitä voit hallita mainosten kokoa sivullasi sen mukaan, kuinka ohjailet sivun muuta asettelua eri laitteissa. Lue lisätietoja responsiivisen mainosyksikön luomisesta.