Usean päätelaitteen tukemista koskevia ohjeita

Moninäyttöstrategian yleiskatsaus

Älypuhelinten yleistymisen myötä käyttäjät ovat nykyään lähes aina yhteydessä verkkoon. Tämä on luonut julkaisijoille uusia mahdollisuuksia olla yhteydessä käyttäjiin. Moninäyttöön perustuvalla lähestymistavalla nämä mahdollisuudet voidaan valjastaa yleisömäärien ja pitkällä aikavälillä myös tuottojen kasvattamiseen.

Miksi moninäyttöstrategia on tarpeen

Käytettävissäsi on erilaisia omaan datasi perustuvia tapoja, joilla voit itse todeta monien eri näyttöjen käytön suhteellisen kasvun:

Googlen PageSpeed Insights
Arvioi mobiilituloksiasi testaamalla URL-osoitteesi Googlen PageSpeed Insights ‑työkalulla.
  • Millaiset pisteet sait? Jos pisteitä on yli 85, sivu tuottaa hyviä tuloksia.
  • Lue lisää tulosten analysoinnista mobiilianalyysia käsittelevästä osiosta.
Mobiiliystävällisyystesti
Mobiiliystävällisyystesti analysoi URL-osoitteen ja ilmoittaa, onko sivun rakenne mobiiliystävällinen. Sivun voidaan katsoa olevan mobiiliystävällinen, jos se täyttää seuraavat Googlebotin havaitsemat ehdot:
  • Siinä vältetään mobiililaitteilla harvoin käytettyjä ohjelmistoja, kuten Flashia.
  • Siinä käytetään tekstiä, joka on luettavissa zoomaamatta.
  • Sen sisällön koko määräytyy näytön mukaan siten, ettei käyttäjien tarvitse vierittää sitä vaakasuunnassa tai zoomata sitä.
  • Linkit on sijoitettu riittävän kauas toisistaan, jotta oikean linkin napauttaminen on vaivatonta.

Lue lisää blogpostauksesta, joka käsittelee käyttäjien mobiiliystävällisille sivuille ohjaamista.

Google Analyticsin omat hallintapaneelit
Käytä Google Analyticsin omaa hallintapaneelia käyttäjien käyttäytymisen tutkimiseen.
  • Tutki liikenteen kasvun hallintapaneelin mobiililiikenteen tietoja ja selvitä, mitä laitteita käyttäjäsi käyttävät ja minkälaiset välittömät poistumisprosentit heillä on eri laiteluokissa.
  • Tarkista aktivoitumisen ja uskollisuuden hallintapaneelista laitekohtaiset aktivointitiedot, niin näet tarkemmin, kuinka paljon aikaa käyttäjät käyttävät kussakin laiteluokassa (voit tarkastella keskimääräistä istunnon kestoa).

Yleisiä lähestymistapoja moninäyttösivustojen toteuttamiseen

Monia eri näyttöjä tukevat verkkosivut voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla:

• Responsiivinen verkkosuunnittelu: Kätevä suunnittelutekniikka, jossa kaikkia alustoja tukevat verkkosivut luodaan samaa HTML‑koodipohjaa käyttäen.
  • Sivujen dynaaminen näyttäminen: Verkkopalvelin tunnistaa vierailijan laitetyypin ja näyttää muokatun sivun, joka on suunniteltu nimenomaan kyseiselle laitteelle.
  • Erillinen mobiilisivusto: Kolmas vaihtoehto on luoda erillinen mobiilisivusto alkuperäisen pöytäkoneille tarkoitetun sivuston lisäksi.

Moninäyttöresursseja, joiden avulla pääset alkuun

Seuraavien resurssien avulla voit tarjota käyttäjille hyvän mobiilikokemuksen.

• Verkkokehittämisen perusteet

Verkkokehittämisen perusteet ‑sivustolla on kattavaa materiaalia moninäyttöverkkokehitykseen ja vaiheittaisia ohjeita moninäyttösivuston luomiseen.

• Verkkosivustojen luominen moninäyttökuluttajalle

Moninäyttösivustojen luomista käsittelevä white paper käsittelee moninäyttösivustoihin liittyviä yleisiä lähestymistapoja. Mukana on myös vinkkejä hyvän käyttökokemuksen luomiseen ja yleisten virheiden välttämiseen. Download

• Google Developers ‑mobiiliopas

Jos haluat luoda moninäyttöystävällisiä sivustoja sisällönhallintajärjestelmää (CMS) käyttämällä, tutustu Google Developers ‑mobiilioppaan osioon, jossa käsitellään verkkosivusto‑ohjelmistojen muokkaamista. Mobiilioppaassa on myös pika-aloitusosio, joka helpottaa moninäyttöstrategiaan liittyvien päätösten tekemistä.