Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Kontoinställningar

AdSense landrestriktioner

Google måste följa de sanktioner som har utfärdats av den amerikanska myndigheten Office of Foreign Assets Control (OFAC). Det innebär att Google AdSense inte är tillgängligt för utgivare i följande länder eller territorier:

• Krim
  • Kuba
  • Folkrepubliken Donetsk (FRD) och Folkrepubliken Lugansk (FRL)
  • Iran
  • Nordkorea
  • Syrien

AdSense är heller inte tillgängligt för enheter eller individer som begränsas av gällande handelssanktioner och exportregler. AdSense är inte heller tillgängligt för enheter eller privatpersoner som ägs eller kontrolleras av eller agerar för eller på uppdrag av sådana begränsade enheter eller enskilda personer.

Utgivares efterlevnad av sanktionsbestämmelser

AdSense-utgivare måste också iaktta gällande sanktioner och exportregler, vilka inkluderar OFAC-sanktioner, och samtycka till att inte få Google att bryta mot dessa regler. Du kan inte använda AdSense för eller på uppdrag av begränsade enheter eller enskilda personer. Du kan inte använda AdSense för eller på uppdrag av enheter eller personer som befinner sig i sanktionerade länder eller regioner.

Nyligen tillagda regioner

Är du på en plats som nyligen har blivit föremål för OFAC-sanktioner, stängs ditt AdSense-konto av.

Påverkas kontot av internationella sanktioner meddelar vi dig via e-post när vi stänger av det. Respitperiod eller undantag är inte möjliga. Tror du att kontot inte skulle ha stängts av kan du begära ett överklagande via det här kontaktformuläret.

Åtkomst till konton i regioner som omfattas av sanktioner

Även om kontot inte finns i ett sanktionerat land eller territorium kan du påverkas av sanktionen: När du är fysiskt närvarande i ett sanktionerat land eller territorium kan du inte logga in på AdSense. Du kan dock fortfarande komma åt AdSense hjälpcenter och andra AdSense-webbplatser som inte kräver inloggning.

Upplupen balans för befintliga konton

Vi försöker att utbetala upplupna saldon till berörda AdSense-annonsörer i den utsträckning vi är tillåtna enligt lag. På Krim behandlas till exempel inga återbetalningar efter den 1 februari 2015 i enlighet med amerikansk lag.