AdSense voor games (AFG, AdSense for Games)

De code voor een videotag voor AdSense voor games ophalen

Met de taggenerator van AdSense voor games kunt u eenvoudig advertentietags maken voor uw webgamecontent.

Opmerking: Alle parameters in de tag die u genereert, kunt u handmatig overschrijven. U kunt ook optionele parameters toevoegen om de gewenste advertentieconfiguratie te maken. Raadpleeg IMA3-tagparameters voor AdSense voor games voor meer informatie.
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties voor games.
  3. Geef op de pagina 'Code ophalen' een beschrijvings-URL op voor de videotag, bijvoorbeeld http://www.simplevideoad.com/golf.html. De beschrijvings-URL is normaal gesproken een site die doorverwijst naar de locatie vanwaar de advertentietag en de gamecontent worden weergegeven.
  4. Geef aan of uw videoadvertentie van het type 'Standaard InStream' of 'Kan worden overgeslagen' is.

Desgewenst kunt u een maximale duur toekennen aan het door u geselecteerde advertentietype.

5. Kies het gewenste type overlay. U kunt kiezen uit 'Tekst' en/of 'Afbeelding'.
  6. Bepaal of de positie van uw video 'Preroll', 'Midroll' of 'Postroll' is.

Als u de videopositie 'Midroll' selecteert, kunt u een waarde opgeven in seconden.

7. Selecteer de videoadvertentietechnologie:
    • Direct SDK: als uw advertentieconfiguratie is geïntegreerd met de IMA-SDK van Google.
    • IMA-adapter: als uw advertentieconfiguratie voldoet aan de standaarden VAST en VPAID 2 JS.
  8. Kopieer en plak de gegenereerde code in uw game (zorg ervoor dat deze voldoet aan het beleid van AdSense voor games).
    Voorbeeldtag voor 'Direct SDK'

https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video_text_image&client=ca-games-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=30000&adtest=on

Voorbeeldtag voor 'IMA-adapter'

https://ima3vpaid.appspot.com/?adTagUrl=https%3A%2F%2Fgoogleads.g.doubleclick.net%2Fpagead%2Fads%3Fad_type%3Dvideo_text_image%26client%3Dca-games-pub-4968145218643279%26videoad_start_delay%3D0%26description_url%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.google.com%26max_ad_duration%3D30000%26adtest%3Don&type=js

Tip: U kunt nu de gegenereerde code in de advertentieconfiguratie voor uw webgame plaatsen. U kunt de Video Suite Inspector gebruiken om de nieuwe advertentiecode te testen.