Riktlinjer för flera skärmstorlekar

Översikt över strategier för flera skärmstorlekar

Med tanke på att så många i dag använder smartphones och ständigt är uppkopplade har utgivarna fått betydligt större möjligheter att nå sina kunder. Om du tar hänsyn till olika skärmstorlekar kan dessa möjligheter resultera i en större målgrupp och på längre sikt också högre intäkter för dig.

Varför du behöver en strategi för flera skärmstorlekar

Det finns ett antal olika sätt att följa övergången till flera skärmstorlekar i din egen data:

Resultatrapporter

Öppna sidan Resultatrapporter i ditt AdSense-konto och välj Plattformsrapport.

• Hur stor andel av trafiken kommer från smartphones?
  • Hur stor är denna andel jämfört med förra året?
  • Hur ser trafikökningen från smartphones ut jämfört med den från datorer?
Google PageSpeed Insights
Testa sidhämtningstiden på din mobilwebbplats med verktyget Google PageSpeed Insights.
  • Vad fick du för poäng? Är den 85 eller högre tyder det på att sidan fungerar bra.
  • Analysera resultaten genom att läsa avsnittet om Mobile Analysis.
Mobilanpassningstest
Mobilanpassningstestet analyserar en webbadress och rapporterar om webbsidan är mobilanpassad. En webbsida får visa etiketten ”Mobilanpassad” om Googlebot identifierar att den uppfyller följande villkor:
  • undviker programvara som vanligen inte används på mobila enheter, till exempel Flash
  • använder text som är läsbar utan zoomning
  • ändrar storleken på skärmens innehåll så att användarna inte behöver rulla i sidled eller zooma
  • placerar länkarna tillräckligt långt från varandra så att det är enkelt att trycka på rätt länk.

Mer information finns i blogginlägget om hur du hjälper användarna att hitta mobilanpassade webbsidor.

Anpassade översikter i Google Analytics
Använd anpassade översikter i Google Analytics om du vill få en bättre uppfattning om användarnas beteende.
  • Titta på diagrammet över trafikbeteende på mobiler i översikten över trafikökning för att se vilka enheter dina användare har och avvisningsfrekvensen per enhetskategori.
  • Titta på diagrammet över engagemang per enhet i översikten över engagemang och lojalitet för att se hur mycket tid dina användare lägger ned (genomsnittlig sessionslängd) i varje enhetskategori.

Vanligaste strategierna för webbplatser för flera skärmstorlekar

Det finns tre sätt att göra din webbplats bättre anpassad till flera skärmstorlekar:

• Responsiv webbdesign: Detta är en smart designteknik där samma HTML-kodbas används på alla plattformar.
  • Dynamisk visning: Med den här metoden identifierar webbservern vilken typ av enhet besökaren har och visar en anpassad sida som är designad för den enheten.
  • Separat mobilwebbplats: Ett tredje alternativ är att helt enkelt skapa en webbplats för mobiler som är skild från webbplatsen som är avsedd för datorer.

Resurser som hjälper dig att komma igång

Det här är några resurser som hjälper dig att komma igång med att ge dina användare en bra mobilupplevelse.

• Web Fundamentals

Web Fundamentals är en omfattande resurs för webbutveckling för flera skärmstorlekar. Där lär du dig steg för steg hur du bygger upp en webbplats som är avsedd för flera olika typer av enheter.

• Skapa webbplatser för konsumenter som använder flera skärmstorlekar

Faktabladet Building Multi-Screen Websites beskriver vanliga metoder för att skapa webbplatser avsedda för flera olika typer av enheter. Det innehåller tips om hur du erbjuder en god användarupplevelse och undviker några av de vanligaste misstagen. Download

• Google Developer's Mobile Guide

Om du vill skapa webbplatser för flera skärmstorlekar med hjälp av ett innehållshanteringssystem (CMS) kan du läsa avsnittet Customize Your Website Software i Googles utvecklarhandbok för mobila enheter. Mobilguiden innehåller även ett avsnitt där du får hjälp med att välja en strategi för flera skärmstorlekar.

Generera intäkter från flera skärmstorlekar

Läs vanliga frågor om vår flerskärmspolicy för att se till att du följer programpolicyerna för AdSense när du vill generera intäkter från din webbplats för flera skärmstorlekar.