Maksut

Toiminimen verotietojen lähettäminen

Täyttäessäsi W9-verolomaketta varmista, että Nimi-rivillä on sen tahon virallinen nimi, jonka liittovaltion veroilmoitusta täytät. Liittovaltion veroluokan ja verotunnusluvun on liityttävä Nimi-rivillä olevaan viralliseen nimeen.

Jos yrityksesi on yhden jäsenen rajoitetun vastuun yhtiö (LLC), jota ei katsota verotuksessa erilliseksi yhteisöksi yrityksen omistajasta, W9-lomakkeen Nimi-rivillä on oltava rajoitetun vastuun yhtiön omistajan nimi (sen henkilön nimi, joka jättää liittovaltion veroilmoituksen) eikä rajoitetun vastuun yhtiön nimeä. Tällaisen yhden jäsenen rajoitetun vastuun yhtiön veroluokka ja verotunnusluku, jota ei katsota verotuksessa erilliseksi yhteisöksi yrityksen omistajasta, voivat olla jokin seuraavasta kolmesta vaihtoehdosta:

• Omistaja on elinkeinonharjoittaja. Valitse tällöin veroluokaksi elinkeinonharjoittaja ja anna sosiaaliturvatunnus.
  • Omistaja on yritys tai avoin yhtiö. Valitse tällöin veroluokaksi yritys tai avoin yhtiö ja anna työnantajan tunnus.
  • Omistaja on rajoitetun vastuun yhtiö, joka katsotaan verotuksessa erilliseksi yhteisöksi yrityksen omistajasta (esim. avoin yhtiö, C-yritys tai S-yritys). Valitse tällöin veroluokaksi rajoitetun vastuun yhtiö ja anna työnantajan tunnus.

Valitse tilannettasi vastaava yhdistelmä ja lähetä verotietosi. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä veroneuvojaasi tai IRS:ään.