Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Rapporten

Zichtbaarheid en 'Actieve weergave'

De statistische gegevens voor 'Actieve weergave' worden geleidelijk toegevoegd aan al onze advertentieproducten zodat onze partners de benodigde informatie hebben om inzicht te krijgen in de zichtbaarheid van hun sites. In dit artikel wordt uitgelegd wat zichtbare vertoningen zijn en wat ze betekenen voor uw site. Ook worden enkele suggesties gegeven om het aantal zichtbare vertoningen te verbeteren dat uw site genereert.

Wat is een zichtbare vertoning en wat is zichtbaarheid?

Actieve weergave is een oplossing van Google waarmee u de zichtbaarheid van advertenties kunt meten. U kunt er de zichtbaarheid mee bijhouden van advertenties die door AdSense worden weergegeven, dat wil zeggen het percentage advertenties van het totale aantal gemeten advertenties dat als zichtbaar wordt beschouwd.

Een vertoning wordt als een zichtbare vertoning beschouwd wanneer deze is weergegeven binnen de browser van een gebruiker en kon worden gezien. Onze definitie van een zichtbare vertoning is een advertentie die aan de volgende criteria voldoet: 50% van de advertentiepixels moet ten minste één ononderbroken seconde op het scherm worden weergegeven. De rapportage van 'Actieve weergave' omvat meetgegevens voor uitgevers die aangeven hoeveel zichtbare vertoningen hun site heeft gegenereerd. Uitgevers kunnen aan de hand van deze gegevens inzicht krijgen in de zichtbaarheid van hun site en deze verbeteren.

Waarom is zichtbaarheid voor mij van belang?

Aan de hand van zichtbaarheidsgegevens kunnen uitgevers de waarde van hun display-voorraad op lange termijn vergroten. Adverteerders kunnen de zichtbaarheid van specifieke advertentieblokken bekijken en beslissingen nemen op basis van de zichtbaarheidspercentages. Adverteerders willen steeds vaker zichtbare vertoningen kopen, waardoor uitgevers met de meeste zichtbare voorraad de meeste opbrengst zullen genereren. Als u het aantal zichtbare vertoningen op uw site maximaliseert, komt aanvullende voorraad in aanmerking voor merkadverteerders die zichtbare vertoningen kopen in het Google Display Netwerk.

Hoe verbetert u de advertentiezichtbaarheid?

Nadat u eenmaal vertrouwd bent met zichtbaarheidsstatistieken, kunt u uw resultaten verbeteren door drie wijzigingen aan te brengen.

Maak boeiende content

Maak boeiende content om de aandacht van kijkers te trekken. Dit is de kern van een succesvolle site. We hebben onderzoek gedaan en geconstateerd dat contentcategorieën die erom bekendstaan dat ze de aandacht van kijkers vasthouden, zoals games, Shopping, kunst en entertainment, over het algemeen een hogere zichtbaarheid hebben, wat impliceert dat er meer interesse in advertenties uit deze contentcategorieën is.
Meer informatie vindt u in ons rapport 'Status van advertentiezichtbaarheid'. We raden u aan deze bevindingen in overweging te nemen wanneer u uw eigen content maakt.

Gebruik responsieve advertentieblokken

Responsieve advertentieblokken worden geoptimaliseerd om de advertentieprestaties te maximaliseren op basis van de property's van het scherm/apparaat waarop ze worden bekeken. Kies voor responsieve advertenties om ervoor te zorgen dat de advertenties in de browser passen waarin de advertenties worden weergegeven. Dit leidt tot een goede gebruikerservaring, ongeacht op welk apparaat (mobiel, tablet of desktop) uw content en advertenties worden bekeken. Meer informatie over responsieve advertenties. U kunt ook proberen heel zichtbare advertentieblokken te gebruiken: tussen- en ankeradvertenties, die indelingen voor automatische advertenties zijn.

Advertentieposities wijzigen

U kunt de zichtbaarheidspercentages ook verhogen door de positie van uw AdSense-advertentieblokken te wijzigen. Plaats advertenties waar ze waarschijnlijk worden bekeken.
Bepaal eerst waar kijkers tijd op uw site doorbrengen en plaats advertenties in die gedeelten.
De meest zichtbare advertentiepositie is boven de vouw, niet bovenaan de pagina, dus neem de tijd om goed inzicht te krijgen in het gedrag van uw gebruikers. Sluit advertenties onder de vouw ook niet uit. Zevenenveertig procent van de display-advertenties is zichtbaar onder de vouw.
Ga vervolgens na waar kijkers op bepaalde pagina's hun tijd doorbrengen en overweeg advertentieblokken op die locaties plaatsen.
Als u dit wilt testen, kunt u ook advertentieblokken hoger op de pagina plaatsen om te zien of het zichtbaarheidspercentage verandert. Houd er rekening mee dat wijzigingen op basis van afzonderlijke advertentieblokken over het algemeen negatief kunnen uitvallen als deze wijzigingen van invloed zijn op de andere advertentieblokken op de pagina. Experimenteer zorgvuldig met wat het best werkt op uw site.
Door de waarden voor 'Actieve weergave' goed in te gaten te houden, kunt u ervoor zorgen dat meer bezoekers de op hen getargete advertenties daadwerkelijk te zien krijgen. Zo kunt u het probleem met niet-zichtbare advertenties oplossen. Lees praktische tips voor zichtbaarheid voor meer informatie.

Meer informatie over 'Actieve weergave' en zichtbaarheid