Raportit

Näkyvyys ja Aktiivinen näkymä

Pyrimme sisällyttämään Aktiivisen näkymän mittarit mainostuotteisiimme, jotta voimme tarjota kumppaneillemme tietoja, joiden avulla he voivat ymmärtää sivustojensa näkyvyyttä paremmin. Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään, mitä näkyvät impressiot ovat ja mikä on niiden merkitys sivustollesi. Saat myös ehdotuksia siitä, kuinka voit parantaa sivustosi tuottamien näkyvien impressioiden määrää.

Mitä näkyvä impressio ja näkyvyys tarkoittavat?

Aktiivinen näkymä on Googlen mainosten näkyvyyden mittausratkaisu. Se seuraa AdSensen näyttämien mainosten näkyvyyttä eli sitä, mikä on näkyväksi laskettujen mainosten prosenttiosuus kaikista mitatuista mainoksista.

Impressio lasketaan näkyväksi impressioksi, kun mainos on näkynyt käyttäjän selaimessa ja käyttäjällä on ollut mahdollisuus nähdä se. Määritelmämme mukaan näkyvä impressio on mainos, joka täyttää seuraavat ehdot: 50 % mainoksen pikseleistä näkyy näytöllä yhtäjaksoisesti vähintään sekunnin ajan. Aktiivisen näkymän raportointi tarjoaa mittausdataa, joka kertoo julkaisijoille, kuinka paljon näkyviä impressioita heidän sivustonsa tuottaa. Tämän datan avulla julkaisijat voivat ymmärtää sivustonsa näkyvyyttä ja parantaa sitä.

Miksi näkyvyys on tärkeää?

Näkyvyysdatan avulla julkaisijat voivat kasvattaa Display-mainosjakaumansa arvoa pitkällä aikavälillä. Mainostajat puolestaan voivat selvittää tiettyjen mainosyksiköiden näkyvyyden ja tehdä päätöksiä hintatarjouksista näkyvyysasteiden perusteella. Mainostajat ovat yhä kiinnostuneempia näkyvien impressioiden ostamisesta, ja julkaisijat, joilla on eniten käyttäjien näkemiä mainoksia, voivat tämän suuntauksen ansiosta ansaita parhaiten. Maksimoimalla näkyvien impressioiden määrän sivustollasi voit tuoda enemmän mainosjakaumaa käytettäväksi brändin mainostajille, jotka ostavat näkyviä impressioita Google Display ‑verkostossa.

Miten mainosten näkyvyyttä voi parantaa?

Kun olet tutustunut näkyvyystilastoihin, voit parantaa tuloksiasi kolmella tavalla:

Luo houkuttelevaa sisältöä

Keskity houkuttelevan sisällön luomiseen, jotta saat herätettyä käyttäjien mielenkiinnon. Tämä on ensiarvoisen tärkeää sivustosi menestyksen kannalta. Tutkimustemme mukaan käyttäjien suosimilla sisältökategorioilla (kuten Pelit, Taide ja viihde sekä Ostokset) on yleensä muita kategorioita parempi näkyvyys, ja kyseisten kategorioiden mainokset näyttävät herättävän enemmän kiinnostusta.
Lue lisää State of Ad Viewability ‑raportistamme. Suosittelemme, että otat raportin havainnot huomioon, kun luot omaa sisältöä.

Käytä responsiivisia mainosyksiköitä

Responsiiviset mainosyksiköt optimoidaan siten, että mainokset tuottavat parhaat tulokset sillä näytöllä/laitteella, jolla niitä katsotaan. Käyttämällä responsiivisia mainoksia voit varmistaa, että mainokset sopivat käyttäjän selaimeen. Näin syntyy hyvä käyttökokemus riippumatta siitä, millä laitteella (puhelimella, tabletilla tai tietokoneella) käyttäjä katsoo sisältöäsi ja mainoksiasi. Lue lisää responsiivisista mainoksista. Voit myös kokeilla hyvin näkyviä mainosyksiköitä: Automaattisia mainosmuotoja vinjettiä ja ankkuria.

Muuta mainosten sijainteja

Myös AdSense-mainosyksiköiden sijaintien muuttaminen voi parantaa näkyvyysasteita. Sijoita mainokset kohtiin, joissa niillä on suuri todennäköisyys tulla nähdyiksi.
Selvitä ensin, missä sivustosi osioissa käyttäjät viettävät aikaa, ja sijoita sitten mainokset sen mukaan.
Näkyvin mainoksen sijainti on sivun ylä- ja alaosan välissä, ei sivun yläreunassa. Käyttäjien toiminnan ymmärtämiseen kannattaa siis käyttää aikaa. Sivun alaosassa olevia mainoksia ei myöskään kannata sulkea pois. Kaikkiaan 47 % sivun alaosan Display-mainoksista on näkyviä.
Toiseksi kannattaa selvittää, missä kohtaa tiettyjä sivuja käyttäjät viettävät aikaa, ja sijoittaa mainosyksiköt sinne.
Voit myös testata asiaa siirtämällä mainosyksiköitä ylemmäksi, jotta näet, muuttuvatko näkyvyysasteet. Huomaa, että yksittäiseen mainosyksikköön tehdyt muutokset saattavat vaikuttaa negatiivisesti muihin sivulla oleviin mainosyksikköihin. Kokeile varovasti, mikä toimii parhaiten sivustollasi.
Aktiivisen näkymän lukujen seuraaminen auttaa sinua tuomaan kävijöiden eteen sellaisia kohdistettuja mainoksia, joita haluat heidän näkevän, ja poistaa niihin mainoksiin liittyvän epävarmuuden, joita kävijät eivät näe. Jos haluat lisätietoja, tutustu näkyvyyden parhaisiin käytäntöihin

Lisätietoja Aktiivisesta näkymästä ja näkyvyydestä