Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Rapporter

Rapportering av Active View-data

Active View är Googles lösning för att mäta synligheten för annonser och spåra synligheten för annonser som visas av AdSense. Genom att mäta synligheten kan du bedöma sannolikheten för att besökare faktiskt såg din annons. En annons räknas som synlig om minst 50 % av dess yta visas under minst en sekund (minimikriteriet enligt standarder som sätts av Interactive Advertising Bureau (IAB)). Två viktiga faktorer är (a) vilken del av en annons som visas i ett synligt område på skärmen och (b) hur länge den delen av annonsen är synlig.

Genom att mäta synligheten kan utgivare och annonsörer bedöma värdet av en visning. Tänk exempelvis på en placering långt ned på en webbsida. Om en användare är tvungen att bläddra ned för att se sidans nederkant, kanske hon hinner lämna sidan innan hon har sett annonsen. En användare med större skärm kanske däremot ser hela sidan samtidigt – vilket betyder att även annonsen syns. Båda de här fallen räknas som visningar, men det är bara genom att mäta synligheten som du kan veta om annonsen faktiskt är synlig för användaren.

Du kan använda Active View-data i din rapportering som ett sätt att öka det långsiktiga värdet av ditt visningsutrymme. För visningar med CPC-bud ger Active View-data mer information om hur troligt det är att en användare klickar på din annons. Användaren måste ju se annonsen för att kunna klicka på den. Det gör också ditt annonsutrymme mer attraktivt för varumärkesannonsörer som vill vara säkra på att deras annonser faktiskt har chans att visas, och de betalar vanligtvis högre RPM för synliga visningar. Med Active View-data får du veta vilka av dina annonsenheter eller webbplatsavsnitt som har flest och minst synliga annonser, och vad du bör fokusera på för att förbättra synligheten, exempelvis läsa rapporterna om annonsenheter eller anpassade kanaler.

Tänk på att Active View-data bara omfattar visningar från vanliga annonsenheter i AdSense for Content (AFC), AdSense for Video (AFV) och AdSense for Games (AFG). Data från länkenheter eller data från dynamisk tilldelning i Google Ad Manager omfattas inte.

Om du vill se Active View-data ska du välja följande rapportvärden på fliken för statistikgruppen Active Views ovanför huvuddiagramområdet:

• Mätbar med Active View: Andelen visningar som kunde mätas med Active View av det totala antalet visningar.

Även om du har aktiverat Active View för en annons kan det hända att taggen hindras från att samla in data. Om utgivarens annonstagg till exempel placeras i en iframe som förekommer på flera domäner, kanske det inte går att mäta synligheten. När en standardannons eller en annons reservbild visas räknas visningen inte som mätbar. Detta mätvärde omfattar bara visningar från vanliga annonsenheter i AdSense for Content, AdSense for Video och AdSense for Games och tar inte med några uppgifter från länkenheter eller uppgifter från dynamisk tilldelning i Google Ad Manager.

• Visningsbar med Active View: Andelen synliga visningar av det totala antalet mätbara visningar.

Alla synliga annonser är mätbara, eftersom det inte går att bekräfta att en annons uppfyller kriterierna för synlighet om den inte går att mäta. Anta till exempel att annonserna på din webbplats har hundra mätbara visningar. Det innebär hundra visningar där Active View-taggar kunde mäta synligheten. Om bara tio av de hundra visningarna bedömdes vara synliga, har webbplatsen en Active View-synlighet på tio procent. Detta mätvärde omfattar bara visningar från vanliga annonsenheter i AdSense for Content, AdSense for Video och AdSense for Games och tar inte med några uppgifter från länkenheter eller uppgifter från dynamisk tilldelning i Google Ad Manager.

• Genomsnittlig synlig tid: Den genomsnittliga tid (i sekunder) då minst 50 % av annonsens pixlar syntes på skärmen.