Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Rapporten

Gegevens van Actieve weergave in rapportages

Actieve weergave is de oplossing voor het meten van de zichtbaarheid van advertenties van Google. Met Actieve weergave wordt de zichtbaarheid bijgehouden van advertenties die door AdSense worden weergegeven. De zichtbaarheid bepaalt hoe waarschijnlijk het is dat een advertentie daadwerkelijk door een gebruiker wordt gezien. Een advertentie wordt als zichtbaar beschouwd als ten minste 50 procent ervan gedurende minimaal één seconde is weergegeven op een scherm (het minimale criterium volgens de normen van het IAB (Interactive Advertising Bureau)). Twee belangrijke factoren zijn: (a) welk deel van een advertentie wordt weergegeven in een zichtbare ruimte op het scherm; en (b) hoe lang dat deel van de advertentie zichtbaar blijft.

Door de zichtbaarheid te meten, kunnen uitgevers en adverteerders de waarde van een vertoning beoordelen. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar een plaatsing onder aan een webpagina. Als een gebruiker naar beneden moet scrollen om het onderste deel van de pagina te bekijken, ziet hij de advertentie wellicht niet voordat hij naar een andere pagina gaat. Bij een gebruiker met een groter scherm kan echter wellicht de gehele pagina worden weergegeven, wat betekent dat ook de advertentie zichtbaar is. Beide scenario's worden meegeteld als vertoning, maar alleen met het criterium 'zichtbaarheid' kunt u bijhouden of een advertentie daadwerkelijk door een gebruiker kan worden gezien.

U kunt gegevens van Actieve weergave in rapporten gebruiken om de waarde van uw display-advertentievoorraad op lange termijn te verhogen. Voor vertoningen met biedingen op basis van CPC kunnen gegevens van Actieve weergave u bijvoorbeeld meer informatie geven over hoe zeer een gebruiker is geneigd op uw advertentie te klikken. Uw advertentie moet ten slotte worden gezien om klikken te kunnen ontvangen. Ook wordt de aantrekkelijkheid van de advertentievoorraad verbeterd voor adverteerders die gericht zijn op merkbekendheid en graag willen weten of hun advertenties de kans hebben om daadwerkelijk te worden gezien. Dergelijke adverteerders betalen doorgaans een hogere RPM voor zichtbare vertoningen. Bovendien krijgt u met gegevens van Actieve weergave inzicht in welke advertentieblokken of delen van uw site de hoogste en laagste zichtbaarheidspercentages hebben. U krijgt ook inzicht in waar u zich op moet richten voor het verbeteren van de zichtbaarheid, bijvoorbeeld door uw rapporten 'Advertentieblokken' of 'Aangepaste kanalen' te bekijken.

Gegevens van Actieve weergave omvatten alleen vertoningen van normale advertentieblokken van AdSense voor content, AdSense voor video en AdSense voor games. Ze omvatten geen gegevens van blokken met links of gegevens van dynamische toewijzing in Google Ad Manager.

Als u toegang wilt tot de gegevens van Actieve weergave, gebruikt u de volgende rapportstatistieken, die u kunt vinden op het tabblad met de statistiekgroep 'Actieve weergaven' boven het hoofddiagramgebied:

• Meetbaar voor Actieve weergave: Het percentage vertoningen dat kon worden gemeten met Actieve weergave, ten opzichte van het totale aantal vertoningen.

Zelfs wanneer Actieve weergave voor een advertentie is ingeschakeld, kunnen bepaalde factoren verhinderen dat de tag gegevens vastlegt. Als de advertentietag van een uitgever bijvoorbeeld in meerdere domeinen binnen een iframe wordt geplaatst, is de zichtbaarheid wellicht niet meetbaar. Ook wanneer de reserveafbeelding van een advertentie of een standaardadvertentie wordt weergegeven, wordt de vertoning niet meegeteld als meetbaar. Deze statistiek heeft alleen betrekking op vertoningen van normale advertentieblokken van AdSense voor content, AdSense voor video en AdSense voor games, niet op gegevens van blokken met links of gegevens van dynamische toewijzing in Google Ad Manager.

• Zichtbare actieve weergave: Het percentage vertoningen dat zichtbaar was, ten opzichte van alle meetbare vertoningen.

Alle zichtbare advertenties zijn meetbaar, omdat u niet kunt bevestigen dat een advertentie aan de criteria voor zichtbaarheid heeft voldaan, tenzij dit kan worden gemeten. Stel dat de advertenties op uw site 100 meetbare vertoningen hebben ontvangen. Dit betekent dat er 100 vertoningen zijn waarvoor de tags van Actieve weergave de zichtbaarheid konden meten. Als slechts 10 van deze 100 vertoningen werden gemeten als zichtbaar, zou de site een 'Zichtbaarheid actieve weergave' van 10 procent hebben. Deze statistiek heeft alleen betrekking op vertoningen van normale advertentieblokken van AdSense voor content, AdSense voor video en AdSense voor games, niet op gegevens van blokken met links of gegevens van dynamische toewijzing in Google Ad Manager.

• Gemiddelde zichtbare tijd: Het gemiddelde aantal seconden dat ten minste 50 procent van de pixels van uw advertenties op het scherm is weergegeven.