Raportit

Aktiivinen näkymä ‑datan käyttäminen raportoinnissa

Aktiivinen näkymä on Googlen mainosten näkyvyyden mittaustyökalu, jolla seurataan AdSensen näyttämien mainosten näkyvyyttä. Näkyvyyden avulla määritetään, kuinka todennäköisesti käyttäjä näkee mainoksen. Mainos lasketaan näkyväksi, kun vähintään 50 prosenttia sen pinta-alasta näkyy ruudussa vähintään yhden sekunnin (vähimmäisaika perustuu IAB:n (Interactive Advertising Bureau) standardeihin). Merkitseviä tekijöitä on kaksi: (a) kuinka suuri osa mainoksesta näkyy näytön näkyvällä alueella ja (b) kuinka kauan mainos on näkyvissä.

Näkyvyyden mittauksen perusteella julkaisijat ja mainostajat voivat arvioida näyttökerran arvon. Otetaan esimerkkitilanne, jossa mainos sijoitetaan esimerkiksi verkkosivun alalaitaan. Jos sivun alalaita näkyy vain vierittämällä sivua, käyttäjä ei välttämättä näe mainosta ennen kuin siirtyy pois sivulta. Jos käyttäjällä kuitenkin on suuri näyttö, mainos voi mahtua näkymään näkyvällä alueella kokonaan, jolloin myös mainos on näkyvä. Molemmat tilanteet lasketaan näyttökerroiksi, mutta vain näkyvyyden avulla voidaan seurata sitä, onko mainos todella ollut käyttäjän nähtävissä.

Käyttämällä Aktiivinen näkymä -tietoja raportoinnissa voit parantaa mainosjakaumasi arvoa pitkällä aikavälillä. Jos näyttökerran hintatyyppi on esimerkiksi klikkauskohtainen hinta, Aktiivinen näkymä -tietojen avulla saat enemmän tietoa siitä, kuinka todennäköisesti käyttäjä klikkaa mainostasi – sillä mainosta, jota ei nähdä, ei myöskään voida klikata. Tämä myös parantaa mainosjakaumasi houkuttelevuutta tuotemerkkimainostajille, jotka haluavat tietää mainostensa todelliset näkymismahdollisuudet ja jotka yleensä maksavat näkyvistä näyttökerroista suurempia tuhannen näyttökerran tuloja. Aktiivinen näkymä ‑datasta selviää myös, minkä mainosyksiköidesi tai sivustosi alueiden näkyvyystaso on suurin ja minkä puolestaan pienin sekä mihin kannattaa panostaa näkyvyyden parantamiseksi – käyttämällä apuna esim. mainosyksiköiden tai muokattujen kanavien raportteja.

Huomaa, että Aktiivinen näkymä ‑data sisältää vain tavallisten AdSense sisällölle- (AFC), AdSense for video- (AFV) ja AdSense peleille (AFG) -mainosyksiköiden näyttökerrat. Ne eivät sisällä linkkiyksiköiden dataa tai Google Ad Managerin dynaamisen kohdistamisen dataa.

Voit käyttää Aktiivinen näkymä -tietoja käyttämällä seuraavia raportoinnin muuttujia, jotka näet Aktiiviset näkymät -muuttujaryhmän välilehdellä pääkaavioalueen yläpuolella:

• Aktiivisen näkymän mitattavissa olevat: aktiivisen näkymän avulla mitattavissa olevien näyttökertojen prosenttiosuus näyttökertojen kokonaismäärästä.

Vaikka mainoksen näkyvyyttä seurattaisiin Aktiivinen näkymä -ratkaisulla, tietyt seikat voivat estää tunnistetta saamasta tietoja. Jos esimerkiksi julkaisijatunniste sijoitetaan verkkotunnusten väliseen Iframe-kehykseen, sen näkyvyyttä ei välttämättä voida mitata. Kun mainoksen varmuuskopiokuva näkyy tai oletusarvoinen mainos näytetään, impressiota ei lasketa mitattavissa olevaksi. Tämä tieto sisältää vain tavallisten AdSense sisällölle-, AdSense videoille- ja AdSense peleille ‑mainosyksiköiden näyttökerrat. Se ei sisällä linkkiyksiköiden dataa tai Google Ad Managerin dynaamisen kohdistamisen dataa.

• Aktiivinen näkymä näkyvissä: näkyvissä olevien näyttökertojen prosenttiosuus mitattavissa olevien näyttökertojen kokonaismäärästä.

Kaikki katseltavissa olevat mainokset ovat mitattavia, koska mitattavuus on edellytys mainoksen katseltavuusehtojen täyttymisen vahvistamiselle. Oletetaan, että sivustosi mainoksilla on sata mitattavaa näyttökertaa. Se tarkoittaa sataa näyttökertaa, joiden yhteydessä Aktiivinen näkymä -tunnisteet ovat voineet mitata näkyvyyden. Jos vain kymmenen näistä sadasta näyttökerrasta oli mittauksen perusteella katseltavissa, sivuston Aktiivisen näkymän näkyvyys ‑arvo on 10 %. Tämä tieto sisältää vain tavallisten AdSense sisällölle-, AdSense videoille- ja AdSense peleille ‑mainosyksiköiden näyttökerrat. Se ei sisällä linkkiyksiköiden dataa tai Google Ad Managerin dynaamisen kohdistamisen dataa.

• Keskimääräinen näkymisaika: keskimääräinen aika (sekunteina), jona vähintään 50 % mainostesi pikseleistä näkyi näytöllä.