Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Om annonsauktionen

AdSense använder auktioner för att välja vilka annonser som ska visas på din webbplats och fastställa hur mycket du tjänar på dem. Alla annonser ger olika mycket betalt beroende på faktorer som exempelvis annonsörens bud på annonsen. Annonsen som vinner auktionen är den som användarna ser på din webbplats.

Så fungerar annonsauktionen

Precis som vid traditionella auktioner gäller att ju fler annonsörer som lägger bud för att synas i ditt annonsutrymme, desto större är konkurrensen om dina annonsenheter och desto mer pengar kan du tjäna. Ju mindre du begränsar vilka annonser som kan visas på din webbplats, desto fler annonser kan visas. Det kan i sin tur öka dina intäkter.

AdSense avgör vem som vinner auktionen baserat på det högsta nettobudet. Nettobudet speglar de justeringar som AdSense efter eget gottfinnande kan ha gjort av annonsörens bud i syfte att optimera auktionen.

Oavsett vilka justeringar som görs debiteras annonsören inte mer än budet som lagts. Om nettobuden från annonsörerna är identiska väljs en slumpmässig vinnare bland buden.

Optimera annonsauktionen

AdSense kan köra begränsade experiment för att optimera auktionen. Experimenten kan innefatta att

• modifiera standardmodellen eller standardmekaniken för auktionen
  • simulera annonsanrop och auktioner
  • justera utgivarinställningar
  • rabattera vissa bud som skickas in av annonsörer eller på annat sätt modifiera budens prioritet.

Annonsörernas inställningar för annonsinriktning ändras inte.