Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Nya uppdateringar för annonsenheter

17 juni 2019

Vi investerar löpande i att modernisera våra annonsprodukter. Som ett led i detta arbete gör vi ett antal viktiga ändringar av annonsenheterna i ditt konto. Från och med april 2019 uppdateras sidan Annonser med dessa ändringar.

Vad som ändras

• Annonsstorlekar

Vi gör det enklare att skapa och hantera annonsenheter. Alla nya annonsenheter som du skapar blir responsiva som standard. Det betyder att de kan anpassas till olika skärmstorlekar på mobila enheter och datorer för att ge bättre resultat och större flexibilitet. Om du behöver ytterligare anpassning kan du fortfarande skapa annonsenheter med fast storlek.

• Annonstyper

För att förbättra användarupplevelsen ytterligare och återspegla vårt stora annonsutbud övergår vi stegvis till mer innehållsrika annonsformat och fasar ut text- och displayannonsenheter. Annonsenheter av typen Endast textannonser och Endast displayannonser i ditt konto har därför bytt namn till Displayannonser. De kommer att uppdateras för att visa alla annonstyper.

Om du vill fortsätta att använda annonsenheter med textannonser kan du skapa en integrerad flödesannonsenhet där du väljer alternativet för manuell stil och mallen Endast text.

• Textannonsformat

Vi fasar ut textannonsformat för annonsenheter av typen Text- och displayannonser. Du kan inte längre skapa annonsformat för dina nya annonsenheter. Nya annonsenheter får automatiskt textannonsformat som optimeras av Google. I takt med att vi avvecklar denna funktion under de kommande månaderna optimerar vi också dina befintliga annonsformat. För större anpassning och en bättre användarupplevelse kan du använda artikelannonser och flödesannonser på din webbplats.

• Förenkling av Om inga annonser är tillgängliga

Vi arbetar löpande med att öka kvaliteten och säkerheten i vårt annonsnätverk och minska antalet skadliga annonser i AdSense-nätverket. Därför tar vi bort alternativet Om inga annonser är tillgängliga. Som standard komprimerar vi annonsutrymmet eller visar ett tomt utrymme i stället. Om din nuvarande inställning är en färg eller en annan webbadress uppdateras den inom den närmaste framtiden.

• Experiment

Till följd av ändringarna ovan tar vi även bort föråldrade experiment med annonsenhetsinställningar. Om du har aktiva experiment med annonsenheter stoppas de under de kommande månaderna.

• Synkron kod

Alternativet att byta till synkron kod i ditt AdSense-konto försvinner. Om du behöver synkron annonskod kan du följa dessa anvisningar för att generera synkron annonskod till dina annonsenheter manuellt.

• Anpassade kanaler

Vi tar bort alternativet för att lägga till en anpassad kanal när du skapar en annonsenhet. Annonsörer köper inte längre placeringsinriktade annonser, så anpassade kanaler används endast för rapportering nu. Du kan fortfarande skapa nya anpassade kanaler och visa rapporten Anpassade kanaler, men i framtiden behöver du lägga till det anpassade kanal-id:t till din annonsenhetskod för att spåra annonsenheternas resultat på det här sättet. Alternativt kan du se resultatet för flera annonsenheter genom att skapa rapporten Annonsenheter och använda filtret för att begränsa datan till dessa annonsenheter.

Lämna feedback

Berätta för oss vad du tycker om dessa ändringar genom att besöka sidan Annonsenheter i ditt AdSense-konto och klicka på Feedback i sidofältet. Vi ser fram emot din feedback!