Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Nylige oppdateringer i annonseenheter

17. juni 2019

Vi jobber utrettelig med å modernisere annonseringsproduktene våre. Vi kommer derfor til å gjøre noen viktige endringer i annonseenhetene i kontoen din. Fra og med april 2019 gjenspeiles disse endringene på Annonser-siden din.

Hva endres?

• Annonsestørrelser

Vi gjør det enklere å opprette og administrere annonseenheter. Alle nye annonseenheter du kommer til å opprette, er som standard responsive. Dette betyr at de kan tilpasses ulike skjermstørrelser både på mobil og datamaskiner, så du får økt fleksibilitet og bedre resultater. Hvis du har behov for videre tilpasning, kan du fortsatt opprette annonseenheter i fast størrelse.

• Annonsetyper

Vi går i retning av mer avanserte annonseformater og faser ut annonseenheter som utelukkende er tilpasset tekst- og bannerannonser. Hensikten med dette er å gjøre brukeropplevelsen enda bedre og få i spill alle de ulike og mer finstemte annonsetypene vi tilbyr på markedet. Som et resultat av dette er «Bare tekstannonser» og «Bare bannerannonser» omdøpt til «Bannerannonser» i kontoen din. Alle annonsetyper som vises, er underlagt denne kategorien.

Hvis du vil fortsette å bruke annonseenheter som utelukkende er tilpasset tekstannonser, kan du lage en annonseenhet for feedintegrerte annonser og velge alternativet for manuell stil samt «Bare tekst»-malen.

• Stil i tekstannonser

Vi avvikler tekstannonsestilene for «Tekst- og bannerannonser»-annonseenhetene. Fra nå av kan du ikke lenger opprette stiler for nye annonseenheter. De nye annonseenhetene gis en Google-optimalisert annonsestil. Nå som vi avvikler denne funksjonen, blir de eksisterende annonsestilene dine optimalisert av Google i de neste månedene. Hvis du ønsker ekstra tilpasningsmuligheter og enda bedre brukeropplevelser, kan du bruke integrerte annonser – for eksempel artikkelintegrerte annonser eller feedintegrerte annonser – på nettstedet ditt.

• «Hvis ingen annonser er tilgjengelige» – nå enda enklere

Vi jobber utrettelig med å øke kvaliteten på og sikkerheten i annonsenettverket vårt og med å redusere antallet skadelige annonser som kommer inn i AdSense-nettverket. Vi fjerner derfor «Hvis ingen annonser er tilgjengelige»-alternativet. Som standard kommer vi heller til å skjule den aktuelle annonseplassen eller vise et tomt område i stedet. Hvis den nåværende innstillingen din er en farge eller en annen nettadresse, blir den oppdatert i nær fremtid.

• Eksperimenter

Som et resultat av endringene vi har nevnt ovenfor, fjerner vi dessuten eksperimenter med foreldede innstillinger for annonseenheter. Hvis du har aktive eksperimenter med annonseenheter, blir disse avsluttet i løpet av de neste månedene.

• Synkron kode

Du har tidligere kunnet endre kodetypen til synkron i AdSense-kontoen din, men dette alternativet blir nå fjernet. Hvis du trenger synkron annonsekode, kan du følge denne veiledningen for manuelt å generere synkron annonsekode for annonseenhetene dine.

• Egendefinerte kanaler

Vi fjerner muligheten til å legge til egendefinerte kanaler når du lager annonseenheter. Annonsører kjøper ikke lenger plasseringsmålrettede annonser, og dermed brukes egendefinerte kanaler bare til rapporteringsformål nå. Du kan fortsatt opprette nye egendefinerte kanaler og se «Egendefinerte kanaler»-rapporten, men i fremtiden må du legge til ID-en for den egendefinerte kanalen i koden for annonseenheten din for kunne å spore resultatene for annonseenheter på denne måten. Du kan også se resultatene for flere annonseenheter ved å kjøre «Annonseenheter»-rapporten og bruke filteret til å begrense dataene til de aktuelle annonseenhetene.

Gi tilbakemelding

Hvis du vil dele synspunktene du har om disse endringene, kan du gå til Annonseenheter-siden i AdSense-kontoen din og klikke på Tilbakemelding i sidefeltet. Vi ser frem til å høre fra deg.