Uusimmat mainosyksiköiden päivitykset

17.6.2019

Olemme sitoutuneet uudistamaan mainontatuotteitamme säännöllisesti. Tämän vuoksi olemme tekemässä joitakin tärkeitä muutoksia tilisi mainosyksiköihin. Mainokset-sivusi päivitetään huhtikuusta 2019 alkaen vastaamaan näitä muutoksia.

Mikä muuttuu?

• Mainoskoot

Teemme mainosyksiköiden luomisesta ja ylläpidosta entistä helpompaa. Kaikki luomasi uudet mainosyksiköt ovat jatkossa oletuksena responsiivisia, eli ne mukautuvat erikokoisiin näyttöihin sekä mobiililaitteilla että tietokoneilla, mikä parantaa mainosten toimivuutta. Jos haluat muokata mainosyksiköitä enemmän, voit edelleen luoda myös kiinteän kokoisia mainosyksiköitä.

• Mainostyypit

Siirrymme kohti monipuolisempia mainosmuotoja, minkä vuoksi poistamme asteittain käytöstä mainosyksiköt, joiden mainosmuotona on "Vain tekstimainokset" tai "Vain Display-mainokset". Tavoitteena on parantaa käyttökokemusta entisestään ja ottaa kaikki hyöty irti markkinoilla olevista mainoksista. Tämän vuoksi edellä mainitut mainosyksiköt näkyvät tililläsi jatkossa nimellä "Display-mainokset", ja ne päivitetään näyttämään kaikkia mainostyyppejä.

Jos haluat jatkaa vain tekstiä sisältävien mainosyksiköiden käyttöä, voit luoda In-Feed-natiivimainosyksikön sekä valita manuaalisen tyylin ja Vain teksti ‑mallin.

• Tekstimainostyylit

Poistamme tekstimainostyylit käytöstä Teksti- ja Display-mainokset ‑mainosyksiköissä. Tästä lähtien et voi enää luoda mainostyylejä uusille mainosyksiköille. Jatkossa uusissa mainosyksiköissä on Googlen optimoimat tekstimainostyylit. Koska ominaisuus poistuu käytöstä, Google optimoi lähikuukausina myös aiemmin luomasi mainostyylit. Jos haluat muokata mainosyksiköitä ja parantaa käyttökokemusta, voit käyttää sivustollasi natiivimainoksia, kuten In-Article-mainoksia tai In-Feed-mainoksia.

• Jos mainoksia ei ole käytettävissä

Pyrimme jatkuvasti parantamaan mainosverkostomme laatua ja turvallisuutta sekä vähentämään haitallisten mainosten määrää AdSense-verkostossa. Tämän vuoksi poistamme käytöstä Jos mainoksia ei ole käytettävissä ‑valinnan ja käytämme oletuksena mainospaikan tiivistystä tai tyhjän tilan näyttämistä. Jos olet valinnut asetukseksi värin tai toisen URL-osoitteen näyttämisen, asetus päivitetään lähitulevaisuudessa.

• Kokeilut

Edellä mainittujen muutosten seurauksena poistamme käytöstä myös vanhentuneiden mainosyksiköiden asetuskokeilut. Jos tililläsi on käynnissä mainosyksikkökokeiluja, ne keskeytetään lähikuukausina.

• Synkroninen koodi

Et voi enää jatkossa vaihtaa AdSense-tililläsi koodityyppiä synkroniseksi. Jos kuitenkin tarvitset synkronista mainoskoodia, voit luoda sellaisen mainosyksiköillesi manuaalisesti näiden ohjeiden avulla.

• Muokatut kanavat

Poistamme mahdollisuuden lisätä muokattu kanava mainosyksikön luomisen yhteydessä. Mainostajat eivät enää osta sijoitteluun kohdistettuja mainoksia, joten muokattuja kanavia käytetään vastedes vain raportointiin. Voit silti luoda uusia muokattuja kanavia ja tutkia Muokatut kanavat ‑raporttia, mutta jatkossa sinun on lisättävä oman kanavan tunnus mainosyksikön koodiin, jotta voit seurata tällä tavoin mainosyksiköiden kehitystä. Toinen vaihtoehto on tutkia useiden mainosyksiköiden kehitystä luomalla Mainosyksiköt-raportti ja rajoittamalla data haluttuihin mainosyksiköihin suodattimen avulla.

Palautteen antaminen

Jos haluat kertoa meille, mitä mieltä olet näistä muutoksista, siirry AdSense-tilisi Mainosyksiköt-sivulle ja valitse sivupalkista Palaute. Otamme mielellämme vastaan palautetta.