Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

AdSense for video (AFV)

IMA-parametere for AdSense for video-tagger

AdSense for video- og AdSense for spill-produktene har en helt annen tag-struktur enn AdSense for innhold. Du må derfor bruke en tag for interaktive medieannonser (IMA), og det returneres bare annonser ved forespørsler fra videospillere eller spilloversikter som er integrert med Googles SDK for interaktive medieannonser og/eller kompatible med VAST og VPAID (f.eks. IMA-adapteren).

Du kan vanligvis opprette slike tagger ved hjelp av tag-generatoren for AdSense for video. Nedenfor finner du en fullstendig liste over de forskjellige kriteriene du kan definere for disse annonsetaggene. Du trenger bare angi noen få obligatoriske parametere for å kunne levere annonser via AdSense for video-taggen, men du kan legge til valgfrie parametere som kanal-ID-er, korteste/lengste annonsevarighet, språk osv. for å få ønsket annonserespons.

Parameter for IMA-annonse-tag Obligatorisk parameter
ad_type Ja
client Ja
description_url Ja – må gjøres om til nettadressekode
channel Nei – anbefales ved tilgjengelighet
adsafe Nei – anbefales
videoad_start_delay Nei – anbefales
hl Nei – anbefales
max_ad_duration Nei – anbefales
min_ad_duration Nei – anbefales
sdmax Nei – anbefales
adtest Nei
cust_age Nei
cust_gender Nei
host Nei
h_ch Nei
overlegg Nei

Grunnleggende nettadresse

Følgende nettadresse danner grunnlaget for alle søkeparametere som beskrives nedenfor:
https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?

Obligatoriske parametere

ad_type
(Streng) Angir ønsket annonsetype. Typene må knyttes sammen med en understrek («_»).

Verdier

• video: alle videoannonser – tilsvarer «standardvideo_skippablevideo_bumpervideo»
  • skippablevideo: bare videoannonser som kan hoppes over. Det kan hende publisisten trenger tilleggstillatelser for å kunne motta annonser som kan hoppes over.
  • bumpervideo: for seks sekunder lange videoannonser som ikke kan hoppes over
  • standardvideo: bare videoannonser som ikke kan hoppes over
  • image: for bildeannonser som passer innenfor den angitte ikke-lineære plasseringsstørrelsen.
  • text: for tekstannonser

Eksempler

• &ad_type=video_text_image
    • for alle formater
  • &ad_type=video_text
    • Tillater alle videoformater og tekstannonser.
  • &ad_type=standardvideo_image
    • Tillater bare bildeannonser og standard videoannonser som ikke kan hoppes over.

client

(Streng) Publisistens nettområde-ID.

Eksempel: &client=ca-video-afvtest

description_url

(Streng) En fullstendig, URL-kodet nettadresse til en HTML-side som beskriver videoen. description_url-verdien kan opprettes dynamisk med programmeringsspråket du bruker på tjenersiden, eller manuelt ved hjelp av et nettbasert verktøy for nettadressekoding.

Eksempel: &description_url=http%3A%2F%2Fmyurl.com%2Fpage%3Fkey%3Dvalue%26key2%3Dvalue2

Eksempel på nettadresse

Følgende er et eksempel på en nettadresse som inneholder det nødvendige antallet obligatoriske parametere: https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-video- afvtest&ad_type=video&description_url=http%3A%2F%2Fmyurl.com%2Fpage%3Fkey%3Dvalu e%26key2%3Dvalue2

Ber om videoannonser for publisisten, ca-video-afvtest, med beskrivelsesnettadressen http:// myurl.com/page?key=value&key2=value2

Valgfrie parametere

channel

(Streng) En plussdelt liste over kanaler som brukes for AdSense-målretting og -rapportering. Opptil fem kanaler kan sendes per annonseforespørsel.

Eksempel: &channel=mychannel+otherchannel+targetingchannel

adsafe

(Streng) Avgjør hvilken innstilling som brukes for filtrering av annonsene som vises. Standardverdien er «high».

Verdier

• high – (standardverdi) Det returneres barnesikre annonser. Returnerer ikke innhold som ikke er egnet for barn eller seksuelt innhold.
  • medium – Det returneres barnesikre annonser og annonser som ikke er egnet for barn (f.eks. annonser for gambling eller reseptbelagte legemidler). Det returneres ikke annonser med seksuelt innhold.

Eksempel: &adsafe=high

adtest

(Streng) Angir om dette er en testimplementering. Mulige verdier er «on» eller «off». Hvis verdien settes til «on», registreres ikke visninger og klikk i AFV-kontoen. Denne parameteren MÅ brukes under testing. Hvis det ikke er angitt noen verdi, brukes «off» som standardverdi.

Verdier

• off – (standardverdi) Alle annonser faktureres som normalt. Dette er innstillingen som brukes under produksjon.
  • on – Denne innstillingen angir at det ikke loggføres visninger eller klikk for annonsene, og skal brukes under testing.

Eksempel: &adtest=on

videoad_start_delay

(Heltall) Hvor mange millisekunder inn i videoen annonsen skal spilles av. Verdien «1» for avspilling midt i videoen brukes som standard.

Verdier:

• -1 – Angir at annonsen skal spilles av etter innholdet.
  • 0 – Angir at annonsen skal spilles av før avspillingen av innholdet starter.
  • Et positivt heltall – Angir at annonsen skal spilles av midt i videoen, etter at innholdet er avspilt i det angitte antallet millisekunder.

Eksempel:

• &videoad_start_delay=-1 – Annonsen spilles av etter videoen.
  • &videoad_start_delay=15000 – Annonsen spilles av 15 sekunder inn i innholdet.

cust_age

(Heltall) Angir brukerens alder. Nøyaktig alder støttes, samt aldersgruppene som er definert i com.google.ads.ima.api.Demographics.

Eksempel:

• &cust_age=1001 – 18 til 24 år
  • &cust_age=38 – nøyaktig 38 år

cust_gender

(Heltall) Angir brukerens kjønn i henhold til definisjonene i com.google.ads.ima.api.Demographics.

Verdier:

• 1 – Mann
  • 2 – Kvinne

Eksempel:

• &cust_gender=1 – mann
  • &cust_gender=2 – kvinne

host

(Streng) Verts-ID til bruk for treveis inntektsfordeling.

Example: &host=ca-host-test – Inntektene deles med denne verten.

h_ch

(Streng) En plussdelt liste over strenger som representerer vertens kanal-ID-er for AdSense-målretting og -rapportering.

Eksempel: &h_ch=channel1+channel2+channel3 – Det kjøres rapportering og målretting for disse tilleggskanalene for verten.

ht_id

(Tall) Nivå-ID som angir nivået av inntektsdeling mellom publisisten og verten.

Eksempel: &ht_id=2 – nivå 2-vert

hl

(Streng) En språkkode som brukes for å be om annonser på dette språket. Dette kan være en hvilken som helst ISO 639-1-kode (to bokstaver) eller ISO 639-2-kode (tre bokstaver). Liste over gyldige koder.

Eksempel:

• &hl=en – engelsk
  • &hl=no – norsk

max_ad_duration

(Heltall) Angir en maksimumsgrense for videolengde i millisekunder. Hvis du ikke angir noe, brukes 100 sekunder som standardverdi.

Example: &max_ad_duration=30000 – Maksimal varighet for annonser som ikke kan hoppes over, er 30 sekunder.

min_ad_duration

(Heltall) Angir en minimumsgrense for videolengde i millisekunder. Hvis du ikke angir noe, brukes 0 sekunder som standardverdi.

Eksempel:

• &min_ad_duration=15000 – En annonse som ikke kan hoppes over, må minst vare i 15 sekunder.
  • &min_ad_duration=0 – Varigheten begrenses bare av max_ad_duration-verdien.

sdmax

(Heltall) Angir maksimal videolengde for annonser som kan hoppes over, i millisekunder. Hvis du ikke angir noe, brukes en ubegrenset verdi.

Eksempel: &sdmax=120000 – Maksimal varighet for en annonse som kan hoppes over, er to minutter.

overlegg

(Heltall) Brukes for å begrense den forespurte overleggsstørrelsen til bare ikke-lineære overlegg på nederste tredjedel. Standardinnstillingen er at det ikke angis noen grense.

Eksempel:

• &overlay=1 – Bare overleggsstørrelser på nederste tredjedel er kvalifisert for annonseforespørselen. Det bes ikke om heldekkende overlegg.
  • &overlay=0 – Dette er standardverdien, som angir at det ikke er satt noen grense for overleggsstørrelse. Overleggsstørrelser vises basert på AdsRequest.nonLinearAdSlotWidth og adsRequest.nonLinearAdSlotHeight.