Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Betalningar

Verifieringsprocess för TIN-nummer (Taxpayer Identification Number)

Google verifierar regelbundet utgivarnas skatteuppgifter hos IRS (United States Internal Revenue Service). Under en sådan kontroll kan det hända att IRS meddelar oss att skatteuppgifterna i ditt konto är felaktiga eller inaktuella.

I sådana fall håller vi inne dina betalningar tills du har angett nya skatteuppgifter. Vi vidtar dessa åtgärder för att undvika rättsliga åtgärder från IRS.

Här är några orsaker till att dina uppgifter kan anses felaktiga eller inaktuella:

• TIN-numret saknas eller består inte av nio siffror
  • Det angivna TIN-numret har inte utfärdats nyligen.
  • Kombinationen med TIN-numret och namnet stämmer inte med IRS register
  • Ogiltig TIN-matchningsbegäran

Om ditt konto är spärrat av någon av dessa anledningar kan du skicka in dina skatteuppgifter igen för att ta bort spärren. Vi gör inga utbetalningar till dig förrän du har angett nya skatteuppgifter. För mer information om verifiering av TIN-nummer, se IRS webbplats.

Av säkerhets- och sekretesskäl kan Google inte redigera eller mata in skatteinformation för utgivare, eller kontrollera om befintliga skatteuppgifter stämmer.

Om ditt konto har spärrats mer än en gång på grund av TIN-matchningsproblem, kontakta IRS för att ta reda på hur du kan lösa problemet i framtiden.

Om ditt konto har flaggats under TIN-verifiering på grund av att ett namn inte matchar och ditt företag är ett aktiebolag (LLC) som är ett rättssubjekt som inte beaktas kan du läsa hur du lämnar in skatteuppgifter för ett aktiebolag.