Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Privacy en beveiliging

Veelvoorkomende uitdagingen omtrent door gebruikers gegenereerde content en hoe u ermee omgaat

Hier bespreken we enkele veelvoorkomende uitdagingen waarmee uitgevers te maken krijgen met betrekking tot door gebruikers gegenereerde content, plus enkele aanbevelingen voor de beste strategieën om door gebruikers gegenereerde content in elke situatie te beheren.

Het is aan u om de oplossingen te kiezen die het geschiktst zijn voor uw site of app.

Reacties

Reacties, met name anonieme reacties, zijn vaak een bron van geautomatiseerde spam. Deze spam kan tekst bevatten die mogelijk aanstootgevend is, of links naar sites van dubieuze kwaliteit. Vaak zijn deze reacties in strijd met het van toepassing zijnde programmabeleid als u toestaat dat deze op uw site of in uw app worden weergegeven.

Verder kunnen authentieke gebruikers die spam zien, concluderen dat een site of app is gesloten of slecht wordt onderhouden en zullen ze afzien van het gebruik ervan.

Tot slot kunnen gebruikers in reacties iets anders schrijven dan wat ze persoonlijk zouden zeggen. Normen opstellen door middel van inhoudsbeleid en filteren op aanstootgevende termen kan helpen dit te voorkomen.

Aanbevolen oplossingen: inhoudsbeleid publiceren, Captcha, een schending rapporteren, vertrouwde gebruikers, gebruikersmoderators, advertentieweergave tot beoordeling uitschakelen, inhoudsfilters, inhoudsbeoordelaars.

Forums

Forums zijn vaak een uitstekend middel voor het stimuleren van een saamhorigheidsgevoel. Gebruikers delen tekst, afbeeldingen en video's met elkaar en leren elkaar steeds beter kennen. Helaas komen er soms geautomatiseerde bots binnenvallen op forums, die gebruikers spam sturen of hen aansporen tot aanstootgevend gedrag.

Aanbevolen oplossingen: inhoudsbeleid publiceren, Captcha, een schending rapporteren, vertrouwde gebruikers, gebruikersmoderators, advertentieweergave tot beoordeling uitschakelen, inhoudsfilters, inhoudsbeoordelaars.

Foto's, muziek en bestanden delen

Het delen van foto's, muziek of andere bestanden kan een geweldige manier zijn om een gemeenschap op te bouwen op basis van gedeelde interesses of creativiteit. Toch kunnen deze zelfde diensten worden misbruikt om auteursrechten te schenden, software met virussen of ongewenste software te verspreiden, of anderszins ons programmabeleid te schenden. Zorg ervoor dat alle content die wordt gedeeld via de website of app aan ons programmabeleid voldoet als er advertenties naast dergelijke content worden weergegeven.

Aanbevolen oplossingen: inhoudsbeleid publiceren, Captcha, een schending rapporteren, vertrouwde gebruikers, gebruikersmoderators, advertentieweergave tot beoordeling uitschakelen, inhoudsfilters, inhoudsbeoordelaars.

Daten

Online datingsites en apps bevatten vaak onthullende afbeeldingen die niet gezinsvriendelijk zijn. Hoewel deze afbeeldingen wellicht worden toegestaan door de site of app, zijn niet-gezinsvriendelijke afbeeldingen verboden op grond van ons programmabeleid. Daarom mag u bijvoorbeeld geen geld verdienen met foto's die niet-gezinsvriendelijk zijn of datingprofielen die niet-gezinsvriendelijke content bevatten.

Tot slot: als een site of app in de eerste plaats is gericht op daten voor volwassenen, met andere woorden 'daten voor seks', is deze content waarschijnlijk niet geschikt voor AdSense of AdMob.

Aanbevolen oplossingen: inhoudsbeleid publiceren, een schending rapporteren, risicobeoordeling, advertentieweergave tot beoordeling uitschakelen, inhoudsfilters, inhoudsbeoordelaars.