Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Sekretess och säkerhet

Bra strategier när du hanterar användargenererat innehåll

Användargenererat innehåll kan komma från alla delar av världen och när som helst. Allt eftersom webbplatsen eller appen växer kan du uppleva att mer användargenererat innehåll skickas in än vad en enda person klarar av att granska.

Här är några förslag på strategier och lösningar:

Ge ut en innehållspolicy: Berätta för användarna vad du förväntar dig av dem
Skriv och ge ut en innehållspolicy så att användarna vet vad som är tillåtet och inte.
Innan du börjar generera intäkter från en sida med användargenererat innehåll ska du utvärdera risken noga
Fundera på var användargenererat innehåll visas på webbplatsen eller i appen och hur webbplatsens eller appens anseende kan skadas av skadligt användargenererat innehåll. Se till att minska dessa risker innan du aktiverar möjligheten att visa användargenererat innehåll.
Granska rutinmässigt de bästa sidorna där användargenererat innehåll visas
Avsätt tid att regelbundet granska de främsta sidorna som innehåller användargenererat innehåll. Se till att det du ser följer alla våra programpolicyer.
Låt användarna hjälpa till genom att lägga till länken "Rapportera en överträdelse" vid användargenererat innehåll
Lägg till en länk av typen ”Flagga” eller ”Rapportera en överträdelse” bredvid varje inslag av användargenererat innehåll, där användare kan rapportera innehållet till dig som ett potentiellt problem. Se till att regelbundet granska och åtgärda dessa rapporter.
Använd en Captcha för inskickat innehåll för att motarbeta robotar
Kontrollera att användare som vill skicka in innehåll är människor och inte robotar med en Captcha. Ett populärt system är Googles reCAPTCHA.
Skapa olika nivåer av betrodda användare
För nya användare som inte har funnits länge på webbplatsen eller i appen granskar du deras inskickade innehåll innan det visas. Allt eftersom användare visar sig pålitliga ökar du det förtroende du visar dem genom att låta visa deras inlägg.

En variant av detta är att begränsa vilken typ av innehåll icke-betrodda användare kan lägga upp, t.ex. tillåta text men inte bilder eller länkar.

Rekrytera användarmoderatorer
När webbplatsen eller appen växer utvecklas en gemenskap kring den. Användarna i gruppen vill se din webbplats eller app frodas, eftersom de använder den. Rekrytera användarmoderatorer som granskar innehållet och hjälper dig att hålla en hög samtalsnivå i gruppen.

Du kan även överväga att anställa innehållsgranskare eller moderatorer som granskar det användargenererade innehållet på webbplatsen eller i appen.

Inaktivera annonsvisning tills inlägget har granskats
Om ett inlägg inte har granskats och godkänts ännu låter du det synas, men inaktiverar annonsvisning på den sidan. Aktivera annonsvisningen först när du är säker på att ett inlägg följer vår programpolicy.
Bygg upp eller använd ett automatiserat innehållsfiltreringssystem
När du lär dig vilken typ av innehållsöverträdelser som oftast uppträder på webbplatsen eller i appen kan du skapa ett innehållsfiltreringssystem som automatiskt känner av överträdelser och inaktiverar annonsvisning vid sådant innehåll. Läs mer om innehållsfiltrering.
Använd kommentarverktyg från tredje part eller plugin-program för kommentarer
I stället för att bygga upp ett eget kommentarsystemet kan du använda något populärt verktyg från tredje part eller plugin-program för kommentarer. Många av dessa system har integrerat rejäl moderering och innehållsfiltrering.