Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Personvern og sikkerhet

Gode strategier for administrasjon av brukergenerert innhold

Brukergenerert innhold kan komme når som helst og fra hvor som helst i verden. Etter hvert som stadig flere tar i bruk appen din eller nettstedet ditt, kan det hende det blir sendt inn mer brukergenerert innhold enn én person klarer å gå gjennom.

Her er noen forslag til strategier og løsninger:

Publiser retningslinjer for innhold: Fortell brukerne hva som forventes av dem
Utarbeid og publiser retningslinjer for innhold, slik at brukerne vet hva som er tillatt, og hva som ikke er tillatt.
Før du begynner å tjene penger på sider med brukergenerert innhold, bør du vurdere risikoen nøye
Vurder hvor brukergenerert innhold kan bli vist på nettstedet ditt eller i appen din. Vurder også om omdømmet til nettstedet eller appen kan påvirkes av ondsinnet brukergenerert innhold. Sørg for at du reduserer disse risikoene før du viser brukergenerert innhold.
Gå regelmessig gjennom de mest populære sidene med brukergenerert innhold
Sett av litt tid til å gå gjennom de mest populære sidene med brukergenerert innhold regelmessig. Sørg for at innholdet overholder programretningslinjene våre.
Få hjelp av brukerne ved å legge inn linker for rapportering av brudd på alle sidene med brukergenerert innhold
Legg til linker for rapportering av brudd ved siden av alt brukergenerert innhold, slik at brukerne kan rapportere innhold som potensielt kan være problematisk. Det er viktig at du gjennomgår disse rapportene regelmessig og iverksetter tiltak ved behov.
Bruk en funksjon for kontrollord ved innsending av innhold for å stoppe søkeroboter
Før brukerne kan sende inn innhold, er det lurt å kontrollere at de er mennesker og ikke søkeroboter, ved å bruke en funksjon for kontrollord. Et populært system er Googles reCAPTCHA-tjeneste.
Lag forskjellige nivåer av klarerte brukere
Det er lurt å gå gjennom innsendinger fra nye brukere på nettstedet eller i appen, før innholdet fra dem blir vist. Etter hvert som brukerne viser at de er til å stole på, kan innleggene deres bli vist umiddelbart.

Du kan eventuelt begrense innholdstypene ikke-klarerte brukere kan sende inn, for eksempel ved å tillate visning av tekst, men ikke bilder eller linker.

Rekruttér brukermoderatorer
Etter hvert som flere tar i bruk nettstedet ditt eller appen din, oppstår det sannsynligvis et brukerfellesskap. Disse personene bruker appen eller nettstedet selv, og av den grunn ønsker de at nettstedet eller appen skal lykkes. Rekruttér brukermoderatorer som kan gjennomgå innholdet og bidra til at det holder en høy standard.

Du kan også vurdere å ansette noen som gjennomgår innholdet for deg, eller moderatorer som gjennomgår det brukergenererte innholdet på nettstedet ditt eller i appen din.

Slå av annonseleveringen til innholdet er gjennomgått
Hvis et innlegg ikke er gjennomgått og godkjent ennå, kan du la det bli vist, men slå av annonseleveringen på den aktuelle siden. Slå først på annonseleveringen når du er sikker på at innlegget overholder programretningslinjene våre.
Bygg opp et system for innholdsfiltrering eller bruk et automatisk system
Etter hvert som du ser hvilke innholdsbrudd som forekommer oftest på nettstedet ditt eller i appen din, kan du bygge opp et system for innholdsfiltrering for å oppdage brudd automatisk og slå av annonseleveringen ved det aktuelle innholdet. Finn ut mer om innholdsfiltrering.
Bruk verktøy eller programtillegg fra tredjeparter for kommentering
I stedet for å bygge opp et eget system for kommentering kan du bruke populære verktøy eller programtillegg fra tredjeparter som kommenteringssystem. Mange av disse systemene har robuste, innebygde funksjoner for moderering og innholdsfiltrering.