Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Betalningar

Ta emot SEPA-betalningar

SEPA-transaktioner (Single Euro Payment Area) är ett prisvärt och effektivt EFT-alternativ (elektronisk överföring av pengar) som fungerar i många europeiska länder. Med SEPA-systemet kan europeiska företag och kunder skicka EFT-betalningar till alla länder i euroområdet. Med SEPA EFT-betalningar sätts dina AdSense-intäkter i euro in direkt på ditt bankkonto, vilket påskyndar och förenklar betalningsprocessen. EFT är snabbt, säkert och miljövänligt. Om det går att använda SEPA EFT-betalningar i ditt land rekommenderar vi att du registrerar dig.

Provöverföringar för SEPA-betalningar

När du registrerar dig för SEPA EFT-betalningar måste du ange dina bankkontouppgifter. Beroende på i vilket land ditt bankkonto finns kan du behöva verifiera ditt konto med en mindre provöverföring.

Obs! Även om SEPA kan användas i allt fler länder har inte alla banker stöd för SEPA EFT-transaktioner i dagsläget. Innan du registrerar dig rekommenderar vi att du hör efter med din bank att du kan ta emot SEPA EFT-transaktioner.

Länder där SEPA-betalningar är tillgängliga

Vi stöder SEPA-betalningar i valutan EUR för utgivare i följande länder:

• Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Förenade kungariket, Gibraltar, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Lettland, Monaco, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Slovenien, Slovakien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten, Österrike.

Du kan länka ett SEPA-tillgängligt bankkonto från något av följande länder:

• Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Förenade kungariket, Gibraltar, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Lettland, Monaco, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Slovenien, Slovakien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten, Österrike.
Obs!
  • Vi erbjuder för närvarande inte stöd för valutan EUR i Norge och Sverige. Du måste använda din lokala valuta för att kunna ta emot betalningar i de här länderna.

SEPA-betalningar är tillgängliga i följande länder:

Här följer en lista över länder som stöds och deras krav på provöverföring:

Land Valuta Krav på provöverföring
Andorra euro Kräver provöverföring
Österrike euro Kräver provöverföring
Belgien euro Kräver provöverföring
Bulgarien euro Kräver ingen provöverföring
Kroatien euro Kräver ingen provöverföring
Cypern euro Kräver provöverföring
Tjeckien euro Kräver provöverföring
Danmark euro Kräver provöverföring
Estland euro Kräver provöverföring
Finland euro Kräver provöverföring
Frankrike euro Kräver provöverföring
Tyskland euro Kräver provöverföring
Gibraltar euro Kräver ingen provöverföring
Grekland euro Kräver provöverföring
Ungern euro Kräver provöverföring
Island euro Kräver ingen provöverföring
Irland euro Kräver provöverföring
Italien euro Kräver provöverföring
Lettland euro Kräver ingen provöverföring
Liechtenstein euro Kräver ingen provöverföring
Litauen euro Kräver ingen provöverföring
Luxemburg euro Kräver provöverföring
Malta euro Kräver provöverföring
Monaco euro Kräver provöverföring
Nederländerna euro Kräver provöverföring
Norge euro Kräver provöverföring
Polen euro Kräver provöverföring
Portugal euro Kräver provöverföring
Rumänien euro Kräver ingen provöverföring
San Marino euro Kräver provöverföring
Slovakien euro Kräver provöverföring
Slovenien euro Kräver provöverföring
Spanien euro Kräver provöverföring
Sverige euro Kräver provöverföring
Förenade kungariket euro Kräver provöverföring
Vatikanstaten euro Kräver provöverföring

Tillbaka till början

Registrera dig för SEPA-betalningar

1. Ange dina bankkontouppgifter

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Betalningar och sedan på Betalningsuppgifter.
  3. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  4. Ange dina bankkontouppgifter i avsnittet Lägg till en betalningsmetod. Kontakta din bank om du är osäker på vilken information du ska uppge.
  5. Klicka på Spara.
Tips! Om du anger felaktiga bankkontouppgifter ska du klicka på Ta bort för att radera den felaktiga informationen. Ange sedan dina bankkontouppgifter igen.
Obs! Om du anger SEPA EFT som betalningsmetod efter den 20:e i månaden kan vi inte garantera att du får betalt via SEPA EFT samma månad. Om du till exempel vill ha dina marsintäkter utbetalda via SEPA EFT måste du slutföra stegen ovan före den 20 april.

2. (Vid behov) Leta reda på provöverföringen och ange beloppet i ditt AdSense-konto.

Hitta din provöverföring

När du har angett dina bankkontouppgifter gör vi en mindre provöverföring till bankkontot som du har angett. Den här åtgärden tar några dagar, så kontrollera dina kontoutdrag efter två till fem dagar. Provöverföringen är på mellan 0,15 och 1,10 euro. Beroende på i vilket land banken finns är insättningen märkt med något av följande:

• Google Inc. EDI PYMNTS
  • Google Inc. EDI – EDI PYMNTS
  • GOOGLE IRELAND
  • GOOGLE IRELAND LIMITED
  • CITIBANK FINANCIAL SERVICES

Ange provöverföringsbeloppet

Gör så här när du har tagit emot provöverföringen:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Betalningar och sedan på Betalningsuppgifter.

En röd varning visas i ditt AdSense-konto.

3. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  4. Klicka på Verifiera nu.
  5. Välj i rullgardinsmenyn det provöverföringsbelopp som anges på ditt kontoutdrag.
  6. Klicka på Verifiera.

Om beloppen stämmer överens verifieras ditt bankkonto. Du är nu redo att ta emot betalningar via EFT.

Tillbaka till början

Om provöverföringen misslyckades

Det finns ett antal möjliga orsaker till att en provöverföring misslyckas.

• Du angav fel bankkonto- eller clearingnummer (vilka uppgifter som är obligatoriska varierar mellan olika länder).
  • Bankkontot är inte inställt för att ta emot inkommande SEPA-transaktioner.
  • Bankkontot har avslutats.
  • Banken ligger inte i det land du angav i ditt AdSense-konto.
  • Ditt clearingnummer har ändrats på grund av en banksammanslagning.

Om provöverföringen misslyckades visas meddelandet Överföring misslyckades på sidan där du angav ditt bankkonto. Om du ser det här meddelandet ber vi dig ange dina bankuppgifter på nytt för att försäkra dig om att du inte skrev fel. Du kan även kontakta banken och ta reda på exakt vilka uppgifter du måste ange och sedan försöka igen.

Tillbaka till början

Om du behöver uppdatera dina bankuppgifter

Det går för närvarande inte att ändra felaktiga eller overifierade bankkontouppgifter från ditt konto. I stället kan du lägga till ett nytt bankkonto och sedan ta bort det befintliga kontot.

För att skydda integriteten och säkerheten kring dina bankuppgifter kan AdSense-supporten inte ändra eller ta bort uppgifterna du har angett.

Tillbaka till början