Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Betalinger

Slik mottar du SEPA-betalinger

SEPA-transaksjoner (Single Euro Payments Area – felles betalingsområde for euro) er et rimelig og effektivt alternativ for elektronisk pengeoverføring (EFT) i en rekke europeiske land. Via SEPA-systemet kan europeiske bedrifter og forbrukere overføre EFT-betalinger til land i euroområdet. Med EFT-betalinger via SEPA blir AdSense-inntektene satt direkte inn på bankkontoen din i euro. Dette gjør utbetalingsprosessen både raskere og enklere. EFT er en rask, sikker og miljøvennlig betalingsmåte. Hvis EFT-betalinger via SEPA er tilgjengelig der du er hjemmehørende, anbefaler vi at du registrerer deg for denne betalingsmåten.

Testinnbetalinger for SEPA-betalinger

Hvis du vil registrere deg for EFT-betalinger via SEPA, må du sende inn opplysninger om bankkontoen din. Avhengig av hvilket land bankkontoen er registrert i, kan bli nødt til å bekrefte kontoen gjennom en liten testinnbetaling.

Merk: SEPA-dekningen blir stadig bedre, men EFT-transaksjoner via SEPA støttes foreløpig ikke av alle banker. Før du registrerer deg, anbefaler vi at du kontakter banken din for å høre om du kan motta EFT-transaksjoner via SEPA.

Land der SEPA-betalinger er tilgjengelige

Vi støtter SEPA-betalinger i euro (EUR) for publisister i disse landene:

• Andorra, Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østerrike.

Du kan tilknytte den SEPA-kompatible bankkontoen fra et av disse landene:

• Andorra, Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten eller Østerrike.
Merknader:
  • Vi støtter for øyeblikket ikke EUR-valuta i Norge og Sverige. Du må bruke den lokale valutaen din for å motta betalinger i disse landene.

SEPA-betalinger er tilgjengelige i disse landene:

Her er en liste over landene som støttes, og kravet om testinnbetaling:

Land Valuta Krav om testinnbetaling
Andorra Euro Testinnbetaling kreves
Østerrike Euro Testinnbetaling kreves
Belgia Euro Testinnbetaling kreves
Bulgaria Euro Ingen testinnbetaling kreves
Kroatia Euro Ingen testinnbetaling kreves
Kypros Euro Testinnbetaling kreves
Tsjekkia Euro Testinnbetaling kreves
Danmark Euro Testinnbetaling kreves
Estland Euro Testinnbetaling kreves
Finland Euro Testinnbetaling kreves
Frankrike Euro Testinnbetaling kreves
Tyskland Euro Testinnbetaling kreves
Gibraltar Euro Ingen testinnbetaling kreves
Hellas Euro Testinnbetaling kreves
Ungarn Euro Testinnbetaling kreves
Island Euro Ingen testinnbetaling kreves
Irland Euro Testinnbetaling kreves
Italia Euro Testinnbetaling kreves
Latvia Euro Ingen testinnbetaling kreves
Liechtenstein Euro Ingen testinnbetaling kreves
Litauen Euro Ingen testinnbetaling kreves
Luxemburg Euro Testinnbetaling kreves
Malta Euro Testinnbetaling kreves
Monaco Euro Testinnbetaling kreves
Nederland Euro Testinnbetaling kreves
Norge Euro Testinnbetaling kreves
Polen Euro Testinnbetaling kreves
Portugal Euro Testinnbetaling kreves
Romania Euro Nei
San Marino Euro Testinnbetaling kreves
Slovakia Euro Testinnbetaling kreves
Slovenia Euro Testinnbetaling kreves
Spania Euro Testinnbetaling kreves
Sverige Euro Testinnbetaling kreves
Storbritannia Euro Testinnbetaling kreves
Vatikanstaten Euro Testinnbetaling kreves

Tilbake til toppen

Registrer deg for SEPA-betalinger

1. Angi bankkontoinformasjonen din.

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Betalinger og deretter på Betalingsopplysninger.
  3. Klikk på Legg til en betalingsmåte.
  4. Skriv inn bankkontoinformasjonen din under «Legg til en betalingsmåte». Kontakt banken hvis du er usikker på hvilken informasjon du skal oppgi.
  5. Klikk på Lagre.
Tips: Hvis du oppgir feil bankkontoinformasjon, kan du klikke på Fjern for å slette den feilaktige informasjonen. Deretter kan du legge inn opplysningene på nytt.
Merk: Hvis du angir EFT via SEPA som betalingsmåte etter den 20. i måneden, kan vi ikke garantere at du får pengene utbetalt via denne betalingsmåten i den aktuelle måneden. Hvis du for eksempel vil være sikker på at marsinntektene skal utbetales per EFT via SEPA, må du fullføre fremgangsmåten ovenfor før 20. april.

2. (Hvis det kreves:) Finn testinnbetalingen, og angi beløpet i AdSense-kontoen din.

Finn testinnbetalingen

Når du har lagt inn bankkontoinformasjonen, setter vi inn et lite testbeløp på bankkontoen du har oppgitt. Denne prosessen tar noen dager, så se etter innbetalingen på kontoutskriften i løpet av de neste 2–5 dagene. Innbetalingen er på EUR 0,15–1,10. Avhengig av hvilket land banken din er hjemmehørende i, er innbetalingen merket på en av disse måtene:

• Google Inc. EDI PYMNTS
  • Google Inc. EDI – EDI PYMNTS
  • GOOGLE IRELAND
  • GOOGLE IRELAND LIMITED
  • CITIBANK FINANCIAL SERVICES

Oppgi testinnbetalingsbeløpet

Når du har mottatt testinnbetalingsbeløpet, gjør du følgende:

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Betalinger og deretter på Betalingsopplysninger.

Det vises et rødt varsel i AdSense-kontoen.

3. Klikk på Legg til en betalingsmåte.
  4. Klikk på Bekreft nå.
  5. Velg testbetalingsbeløpet som vises i kontoutskriften din, fra rullegardinmenyen.
  6. Klikk på Bekreft.

Hvis beløpene stemmer overens, er bankkontoen din bekreftet. Du kan nå motta betalinger via EFT.

Tilbake til toppen

Hvis testinnbetalingen mislyktes

Hvis testinnbetalingen din mislykkes, finnes det mange mulige årsaker til dette:

• Du har oppgitt feil bankkontonummer eller bankkoder (obligatorisk informasjon varierer fra land til land).
  • bankkontoen er ikke konfigurert til å motta SEPA-transaksjoner
  • bankkontoen er avsluttet
  • Banken er hjemmehørende i et annet land enn det som er angitt i AdSense-kontoen.
  • Bankkoden du skal bruke, er endret på grunn av en nylig gjennomført bankfusjon.

Hvis testinnbetalingen mislyktes, vises feilmeldingen «Innbetalingen mislyktes» på siden hvor du sendte inn opplysningene om bankkontoen. Hvis du ser denne meldingen, anbefaler vi at du oppgir bankinformasjonen på nytt, i tilfelle problemet skyldes en skrivefeil. Du kan også kontakte banken din for å finne ut nøyaktig hvilke opplysninger du må sende inn, og deretter prøve på nytt.

Tilbake til toppen

Hvis du må oppdatere bankinformasjonen

Feil eller ubekreftet bankkontoinformasjon kan dessverre ikke endres via kontoen din akkurat nå. For å oppgi riktig informasjon kan du i stedet legge til en ny bankkonto og deretter fjerne den eksisterende bankkontoen.

Brukerstøtten for AdSense kan ikke redigere eller fjerne informasjonen du har angitt. Dette er for å beskytte personvernet ditt og sikkerheten til bankkontoinformasjonen din.

Tilbake til toppen