Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Betalingen

SEPA-betalingen ontvangen

SEPA-transacties (Single Euro Payment Area) zijn een betaalbare, efficiënte optie voor elektronische overboekingen (EFT, Electronic Funds Transfer) in een aantal Europese landen. Met het SEPA-systeem kunnen Europese bedrijven en consumenten EFT-betalingen sturen naar alle landen in het eurogebied. Via EFT-betalingen van SEPA worden uw AdSense-inkomsten rechtstreeks in euro's op uw bankrekening gestort om het betalingsproces te versnellen en te vereenvoudigen. EFT-betalingen zijn snel, veilig en milieuvriendelijk. Als EFT-betalingen van SEPA beschikbaar zijn op uw locatie, raden we u aan u hiervoor aan te melden.

Testbetalingen voor SEPA-betalingen

Als u zich wilt aanmelden voor EFT-betalingen van SEPA, verzoeken we u uw bankrekeninggegevens te verstrekken. Afhankelijk van het land waar uw bankrekening zich bevindt, moet u uw rekening mogelijk bevestigen met een kleine testbetaling.

Opmerking: De dekking van SEPA wordt steeds verder uitgebreid, maar momenteel ondersteunen niet alle banken EFT-transacties van SEPA. Voordat u zich aanmeldt, raden we u aan bij uw bank na te vragen of u EFT-transacties van SEPA kunt ontvangen.

Landen waarin SEPA-betalingen beschikbaar zijn

We ondersteunen SEPA-betalingen in de valuta EUR voor uitgevers in deze landen:

• Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Verenigd Koninkrijk, Vaticaanstad, IJsland.

U kunt uw bankrekening voor SEPA-betalingen vanuit elk van de volgende landen koppelen:

• Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Verenigd Koninkrijk, Vaticaanstad, IJsland, Zweden.
Opmerkingen:
  • We bieden momenteel geen ondersteuning voor de valuta EUR voor Noorwegen en Zweden. U moet uw lokale valuta gebruiken om betalingen in deze landen te krijgen.

SEPA-betalingen zijn beschikbaar in deze landen:

Dit is een lijst van ondersteunde landen en de vereisten voor een testbetaling:

Land Valuta Vereiste voor testbetaling
Andorra Euro Testbetaling vereist
Oostenrijk Euro Testbetaling vereist
België Euro Testbetaling vereist
Bulgarije Euro Geen testbetaling vereist
Kroatië Euro Geen testbetaling vereist
Cyprus Euro Testbetaling vereist
Tsjechië Euro Testbetaling vereist
Denemarken Euro Testbetaling vereist
Estland Euro Testbetaling vereist
Finland Euro Testbetaling vereist
Frankrijk Euro Testbetaling vereist
Duitsland Euro Testbetaling vereist
Gibraltar Euro Geen testbetaling vereist
Griekenland Euro Testbetaling vereist
Hongarije Euro Testbetaling vereist
IJsland Euro Geen testbetaling vereist
Ierland Euro Testbetaling vereist
Italië Euro Testbetaling vereist
Letland Euro Geen testbetaling vereist
Liechtenstein Euro Geen testbetaling vereist
Litouwen Euro Geen testbetaling vereist
Luxemburg Euro Testbetaling vereist
Malta Euro Testbetaling vereist
Monaco Euro Testbetaling vereist
Nederland Euro Testbetaling vereist
Noorwegen Euro Testbetaling vereist
Polen Euro Testbetaling vereist
Portugal Euro Testbetaling vereist
Roemenië Euro Geen testbetaling vereist
San Marino Euro Testbetaling vereist
Slowakije Euro Testbetaling vereist
Slovenië Euro Testbetaling vereist
Spanje Euro Testbetaling vereist
Zweden Euro Testbetaling vereist
Verenigd Koninkrijk Euro Testbetaling vereist
Vaticaanstad Euro Testbetaling vereist

Terug naar boven

Aanmelden voor SEPA-betalingen

1. Geef uw bankrekeninggegevens op

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Betalingen en dan op Informatie voor betalingen.
  3. Klik op Betaalmethode toevoegen.
  4. Geef in het gedeelte 'Een betaalmethode toevoegen' uw rekeninggegevens op. Neem contact op met uw bank als u niet zeker weet welke gegevens u moet opgeven.
  5. Klik op Opslaan.
Tip: Als u uw bankrekeninggegevens onjuist heeft opgegeven, klikt u op Verwijderen om de onjuiste gegevens te verwijderen. Daarna kunt u uw bankrekeninggegevens opnieuw invullen.
Opmerking: Als u EFT van SEPA na de 20e van de maand instelt als betaalmethode, kunnen we niet garanderen dat u die maand wordt betaald via een EFT van SEPA. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw inkomsten van maart via EFT van SEPA worden uitbetaald, moet u de bovenstaande stappen vóór 20 april uitvoeren.

2. (Indien nodig) Zoek de testbetaling en vul het bedrag in uw AdSense-account in

De testbetaling zoeken

Nadat u uw bankrekeninggegevens heeft opgegeven, storten we een klein testbedrag op de door u opgegeven bankrekening. Deze procedure kan een paar dagen in beslag nemen. Check daarom na 2 tot 5 dagen uw bankoverzichten om te zien of de betaling is bijgeschreven. De storting varieert van 0,15 tot 1,10 euro. Afhankelijk van het land waar uw bank is gevestigd, is de betaling afkomstig van een van deze partijen:

• Google Inc. EDI PYMNTS
  • Google Inc. EDI - EDI PYMNTS
  • GOOGLE IRELAND
  • GOOGLE IRELAND LIMITED
  • CITIBANK FINANCIAL SERVICES

Het bedrag van de testbetaling invullen

Nadat u de testbetaling heeft ontvangen, doet u dit:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Betalingen en dan op Informatie voor betalingen.

Er staat een rode waarschuwing in uw AdSense-account.

3. Klik op Betaalmethode toevoegen.
  4. Klik op Nu verifiëren.
  5. Selecteer in het dropdownmenu het bedrag van de testbetaling die u op uw bankrekening heeft ontvangen.
  6. Klik op Verifiëren.

Als de bedragen overeenkomen, is uw bankrekening geverifieerd. Vanaf nu kunt u betalingen via EFT ontvangen.

Terug naar boven

Als de testbetaling is mislukt

Een testbetaling kan om diverse redenen mislukken:

• Onjuist bankrekeningnummer of onjuiste bankcodes (de vereiste gegevens variëren per land).
  • De bankrekening is niet ingesteld op ontvangst van inkomende SEPA-transacties.
  • De bankrekening is gesloten.
  • De bank bevindt zich niet in het land dat is opgegeven in uw AdSense-account.
  • Uw bankcode is gewijzigd als gevolg van een recente fusie van uw bank.

Als de testbetaling is mislukt, ziet u op de pagina waarop u uw bankrekening heeft opgegeven, een bericht met de mededeling Betaling mislukt. Als u dit bericht ziet, kunt u uw bankgegevens opnieuw opgeven om er zeker van te zijn dat u geen typefout heeft gemaakt. U kunt ook contact opnemen met uw bank om na te gaan welke gegevens u precies moet opgeven, waarna u het opnieuw probeert.

Terug naar boven

Als u uw bankgegevens moet updaten

Het is momenteel niet mogelijk onjuiste of niet-geverifieerde bankrekeninggegevens van uw account te wijzigen. In plaats daarvan kunt u een nieuwe bankrekening toevoegen en dan de bestaande bankrekening verwijderen om de juiste informatie op te geven.

Ter garantie van de privacy en veiligheid van uw bankgegevens kan AdSense Support de informatie die u heeft opgegeven, niet bewerken of verwijderen.

Terug naar boven