Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Aanmelden en activeren

Veelgestelde vragen over telefoonnummerverificatie

Waarom Google uw telefoonnummer vraagt om uw AdSense-account te verifiëren

Om onze gebruikers te beschermen tegen misbruik, vragen we gebruikers soms te bewijzen dat ze geen robot zijn voordat ze een account kunnen maken of zich kunnen aanmelden. Deze extra bevestiging via telefoon is een effectieve manier om te voorkomen dat spammers onze systemen misbruiken.

De volgende veelgestelde vragen gaan over een telefoonnummer dat u levert wanneer u zich aanmeldt voor een AdSense-account.

Notatie voor telefoonnummers

Geef uw telefoonnummer voor verificatie op in internationale notatie: +(landcode)(netnummer)(telefoonnummer). Voorbeelden: +14155552671, +441234567890

Opmerking: De landcode van uw telefoonnummer moet overeenkomen met het land/gebied dat u heeft geselecteerd toen u zich aanmeldde voor AdSense. Als u bijvoorbeeld Verenigd Koninkrijk heeft geselecteerd toen u zich aanmeldde, moet uw telefoonnummer beginnen met +44.

Kosten van sms-berichten of gesprekken

Afhankelijk van uw land, worden er mogelijk kosten in rekening gebracht voor een ontvangen sms of spraakoproep. De kosten van uw sms- of spraakberichten verschillen afhankelijk van uw abonnement en provider, maar zijn waarschijnlijk standaardkosten voor sms-berichten en oproepen.

Neem contact op met uw mobiele provider voor meer informatie.

Levering van sms-berichten is traag

De levering van een sms kan worden vertraagd als u in een dichtbevolkt gebied woont of als de infrastructuur van uw provider niet goed wordt onderhouden. Als u na een aantal minuten onze sms nog steeds niet heeft ontvangen, probeer dan de optie voor spraakbericht.

Ondersteunde providers

De meeste mobiele providers bieden ondersteuning voor sms-berichten van Google. Als uw provider geen ondersteuning biedt voor sms-berichten van Google, kunt u de optie voor spraakbericht proberen of moet u een ander telefoonnummer gebruiken.

Verificatie via sms of spraakbericht werkt niet

Als u de opties voor sms en spraakbericht meerdere keren heeft geprobeerd, maar nog steeds geen verificatiecode heeft ontvangen, kunt u het volgende proberen:

• Als u een mobiele telefoon gebruikt, kunt u een vaste lijn proberen of omgekeerd.
  • Controleer of u sms- of spraakberichten van andere mensen kunt ontvangen op uw telefoon.
  • Als u een mobiele telefoon gebruikt, controleer dan of er een sterk signaal is op het moment dat u probeert de verificatie uit te voeren (een sms verzenden terwijl uw mobiele telefoon geen bereik heeft en vervolgens naar een locatie gaan waar wel bereik is, kan er soms voor zorgen dat de sms niet wordt bezorgd).
  • Probeer uw telefoonnummer op een andere dag te verifiëren. Eventuele netwerkstoringen bij telecombedrijven die problemen veroorzaken met de overdracht van sms- en spraakberichten zijn dan mogelijk opgelost.
  • Probeer een andere ondersteunde provider.