Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Veiledninger for brukeropplevelse

5. Gjør tilfeldig besøkende til faste brukere

Husk disse prinsippene for brukeropplevelse når du optimaliserer nettstedet ditt

Så langt har vi diskutert hvordan du kan forstå hva brukerne er ute etter og hvordan du kan presentere dette til dem. Men du lurer kanskje på hvordan du sørger for at brukere kommer tilbake igjen og igjen? En vellykket virksomhet, både på og utenfor Internett, handler tross alt om trofaste kunder. For å få brukerne til å komme tilbake må du gjøre mer enn bare å svare på spørsmålene deres – du må gi dem grunner til å komme tilbake til nettstedet ditt.

Tips:
Nedenfor ser du noen måter du kan gjøre tilfeldig besøkende til faste brukere på:
  • Nytt innhold: sørg først og fremst for å alltid ha nytt innhold av høy kvalitet. Deretter sørger du for å vise frem nytt innhold på de mest brukte destinasjonssidene dine.
  • Relatert innhold: vis brukerne lignende innhold andre steder på nettstedet ditt. Lag en del med koblinger til populært innhold om det samme emnet. Dette skaper større deltakelse.
  • Sosialt: gjør det enkelt for brukerne å kommunisere med deg via de sosiale nettverkene de foretrekker. Alle de store sosiale nettverkene har moduler du kan plassere på nettstedet ditt slik at brukerne kan følge deg. Når du har dem, må du sørge for at du drar nytte av det mest populære innholdet ditt for å få brukerne til å vende tilbake.
  • E-post: sørg for å gi brukerne mulighet til å abonnere på e-postlisten din, slik at de kan få oppdateringer og nyhetsbrev.
  • Brukerdeltakelse: gjør det enkelt for brukerne å samhandle med innholdet ditt ved hjelp av forum, vurderingssystem eller anbefalinger.
Illustrasjon av retningslinjene for brukeropplevelser.

Eksempel:
Hvis du har et nettsted der brukere kan søke etter tilbud, kan du først be dem om å registrere seg for å bli varslet via e-post når det kommer nye tilbud på nettstedet som samsvarer med interessene deres. Du kan også vise frem hvor mange folk som anbefaler et tilbud, slik at brukerne ser hvilke tilbud som er populære.