Käyttökokemukseen liittyvät ohjeet

5. Kehitä satunnaisista vierailijoista uskollisia käyttäjiä

Pidä nämä käyttökokemusta koskevat periaatteet mielessäsi sivustoasi optimoidessasi.

Tähän mennessä olet opetellut ymmärtämään sivustosi käyttäjien tarpeita ja etsinyt keinoja näiden tarpeiden täyttämiseen. Olet ehkä alkanut miettiä, kuinka käyttäjät saadaan palaamaan sivustoosi myös jatkossa. Toimintojen toistuvuushan on elinehto sekä online- että offline-liiketoiminnassa. Saadaksesi käyttäjät palaamaan sivustoosi, sinun on tehtävä muutakin kuin vastattava heidän kysymyksiinsä. Sinun on annettava heille syitä palata.

Vinkkejä:
Seuraavassa on muutamia menetelmiä, joilla voit kehittää satunnaisista vierailijoista uskollisia käyttäjiä:
  • Uusi sisältö: On ensiarvoisen tärkeää päivittää sivustoon jatkuvasti uutta, laadukasta sisältöä. Uutuuksia kannattaa mainostaa keskeisimmillä aloitussivuilla.
  • Liittyvä sisältö: Näytä käyttäjille liittyvää sisältöä sivustosi muista osista. Laadi osio, joka tarjoaa käyttäjille linkin samaa aihetta käsittelevään suosittuun sisältöön. Tämä lisää kiinnostusta sivustoasi kohtaan.
  • Sosiaalisuus: Tee käyttäjille mahdolliseksi ottaa sinuun helposti yhteyttä suosittujen sosiaalisten verkostojen kautta. Kaikki käytetyimmät sosiaaliset verkostot tarjoavat sivustoihin lisättäviä linkkejä, joiden avulla käyttäjät voivat seurata tapahtumiasi. Käytä linkeissä sivustosi suosituinta sisältöä, jotta mahdollisimman moni kiinnostuisi.
  • Sähköposti: Tarjoa käyttäjille mahdollisuutta liittyä postituslistalle päivityksiä ja uutiskirjeitä varten.
  • Käyttäjien sitouttaminen: Tee käyttäjille mahdolliseksi vaikuttaa sivustosi sisältöön keskustelupalstojen, arvostelujen ja suositusten kautta.
Kuva käyttökokemukseen liittyvistä ohjeista

Esimerkki:
Jos ylläpidät tarjoussivustoa, josta käyttäjät hakevat tuotteita, voit pyytää heitä ensiksi kirjautumaan. Sen jälkeen he voivat tilata sähköpostiviestejä, joissa kerrotaan heitä kiinnostavien tuotteiden lisäämisestä sivustoon. Voit myös helpottaa käyttäjien päätöksentekoa näyttämällä, kuinka moni suosittaa mitäkin tuotetta.