Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Veiledninger for brukeropplevelse

3. Sørg for at brukerne vet hvilke handlinger de skal utføre på nettstedet ditt

Husk disse prinsippene for brukeropplevelse når du optimaliserer nettstedet ditt

Brukere bør alltid vite hvilke handlinger de skal utføre på nettstedet ditt. Når en bruker kommer til siden din, bør det være veldig tydelig hva de skal se på først, dernest og så videre. Det bør også være tydelig hva neste handling skal være, enten det er å klikke på «Kjøp» for å foreta et kjøp eller lese en relatert artikkel.

Tips:
Vurdere disse punktene når du oppretter meningsfulle, handlingsfremmende uttrykk:
  • Fokus: gi handlingsfremmede uttrykk prioritet ved hjelp av størrelse, farge, kontrast eller bruk av tomme områder.
  • Enkelhet: ikke fyll siden din med for mange ulike handlinger. Tenk godt gjennom hva du vil at brukerne dine skal gjøre, og prioriter disse handlingene i utformingen din.
  • Insentiv: motivér brukeren til handling. Dette gjøres med rabatter, gaver, loddtrekninger eller tilgang til mer innhold.
  • Nærhet: sørg for at det handlingsfremmende uttrykket ditt har en logisk plassering på siden. Hvis siden for eksempel inneholder en artikkel, kan det være lurt å plassere det handlingsfremmende uttrykket under artikkelen.
  • Helhet: vis det handlingsfremmende uttrykket ditt på hele nettstedet og sørg for at det har konsekvent utforming.
Illustrasjon som viser retningslinjene for brukeropplevelser.