Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Richtlijnen gebruikerservaring

3. Zorg ervoor dat gebruikers weten wat ze moeten doen op uw site

Houd deze principes voor de gebruikerservaring in gedachten wanneer u uw site optimaliseert

Gebruikers moeten altijd weten welke handeling ze moeten uitvoeren op uw site. Wanneer een gebruiker op uw pagina terechtkomt, moet meteen duidelijk zijn waarop als eerste moet worden gelet, waarop als tweede, enzovoort. Er moet ook een duidelijke volgende handeling zichtbaar zijn, of het nu op 'kopen' klikken is om een aankoop te doen of een gerelateerd artikel lezen.

Tips:
Houd rekening met de volgende punten bij het maken van duidelijke calls-to-action:
  • Nadruk: benadruk de call-to-action door middel van grootte, kleur, contrast en/of het gebruik van spaties.
  • Eenvoudig: maak uw pagina niet rommelig met te veel verschillende handelingen. Denk echt na over wat u uw gebruikers wilt laten doen en geef deze handelingen prioriteit in uw ontwerp.
  • Stimulans: stimuleer gebruikers actie te ondernemen. Dit kunt u doen door middel van kortingen, geschenken, deelname aan tombola's of toegang tot meer inhoud
  • Nabijheid: zorg ervoor dat uw call-to-action zich op een logische plaats op de pagina bevindt. Als er bijvoorbeeld een artikel op de pagina staat, kunt u de call-to-action onder het artikel plaatsen.
  • Consistentie: laat uw call-to-action op de gehele site zien en houd het uiterlijk ervan consistent.
Illustratie met de richtlijnen voor de gebruikerservaring.