Käyttökokemukseen liittyvät ohjeet

3. Varmista, että käyttäjät osaavat toimia oikein sivustossasi

Pidä nämä käyttökokemusta koskevat periaatteet mielessäsi sivustoasi optimoidessasi.

Sivuston käyttäjien tulee aina olla helppoa toimia oikein. Aloitussivusta lähtien on oltava selvää, mihin käyttäjät kiinnittävät huomiota ensiksi, mihin toiseksi jne. Tarjolla tulee aina olla selkeä seuraava toimi, esimerkiksi Osta-painike tai liittyvän artikkelin linkki.

Vinkkejä:
Ota seuraavat seikat huomioon, kun valitset toimintakehotuksia:
  • Painotus: Korosta toimintakehotusta koon, värin, kontrastin ja tyhjän tilan avulla.
  • Yksinkertaista: Älä kasaa liian monta toimea samalle sivulle. Pohdi tarkoin, mitä haluat käyttäjien tekevän, ja priorisoi näitä toimintoja sivun suunnittelussa.
  • Kannustin: Kannusta käyttäjiä toimimaan. Kannustin voi olla esimerkiksi alennus, lahja, arvonta tai linkki uuteen sisältöön.
  • Läheisyys: Sijoita toimintakehotukset loogiseen paikaan sivulla. Jos sivun keskeinen sisältö on esimerkiksi artikkeli, toimintakehotus kannattaa sijoittaa artikkelin loppuun.
  • Johdonmukaisuus: Käytä samoja toimintakehotteita kaikkialla sivustossa. Yhdenmukaista niiden ulkoasu.
Kuva käyttökokemukseen liittyvistä ohjeista