Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Veiledninger for brukeropplevelse

2. Bruk en tydelig struktur for å veilede brukerne

Husk disse prinsippene for brukeropplevelse når du optimaliserer nettstedet ditt

Uansett hvilken side en bruker kommer til, har du bare noen få sekunder på den synlige delen av den første siden til å vinne brukerens oppmerksomhet og vise hva du har å by på. Hvis du bruker et enkelt hierarki, får siden din en tydelig struktur som veileder brukerne og fremhever det du vil at de skal se.

Det er også lurt å ha informasjonsarkitekturen til nettstedet ditt i mente. Brukerne ser forskjell på kjente og ukjente sider alt etter hvor konsekvent du organiserer og viser frem informasjon på nettstedet ditt. Hvis strukturen til nettstedet ditt ikke er logisk, eller ikke står til forventningene, kan brukerne bli forvirret og usikre på hvor de skal navigere videre. Dette fører til generell frustrasjon og kan medføre at brukerne forlater nettstedet ditt.

Tips:
Bruk disse enkle utformingstipsene for å skape en struktur for siden din:
  • Kontrast: bruk farger, metning eller opasitet for å sidestille elementer på siden.
  • Størrelse: Størrelse er et av de enkleste virkemidlene du kan bruke for å veilede brukerne dine. Ikke vær redd for å bruke STORE elementer med fet skrift for å trekke brukernes oppmerksomhet til den viktigste informasjonen på siden.
  • Justering: Elementer med felles akse, fremstår som relatert til hverandre.
  • Tomme områder (whitespace): Du kan trekke oppmerksomhet til bestemte elementer ved å lage plass til tomme områder rundt dem. Dette gjør også utformingen din mer visuelt tiltalende.
  • Rutenett: Hvis du bruker et enkelt rutenett til å plassere elementene på siden din, skaper du et inntrykk av orden og struktur.
Illustrasjon av retningslinjene for brukeropplevelser.

Eksempel:
Avisnettsteder gjør vanligvis en god jobb for å skape struktur i hierarkiet. Siste nytt eller hovedsaken dominerer siden. Dette sørger for at du får se det viktigste først. Viktige overskrifter fra andre deler er også store med fet skrift, slik at en bruker som surfer på nettstedet kan finne dem raskt og enkelt. Størrelsen og kontrasten til fotografier og overskrifter gjør det også enklere for brukerne å navigere på siden.